28

Анонимен

преди 3 години

С кози крак, как ще захванеш току що забит малък кърлеж?Само пинсета или фини малки клещи.

27

Анонимен

преди 3 години

Извадил съм сигурно хиляда кърлежа, от дом любимци.Никога не мажа нищо, въртя и вадя.Малък, току що забит се държи здраво и с дърпане се къса и му остава главата.Наял се кърлеж пада лесно дори и без въртене.

26

ДДТ

преди 3 години

Кърлежа не е болт,че да го въртиш.Има едно малко приспособление като "кози крак" в зоомагазините.Просто го заклещваш и лекичко издърпваш.Ефектно и бързо.Няма гас,няма мас. Между другото много кърлежи са ме хапали тук по поляните без последствия. В една германска гора ,където няма никакъв *** един такъв кърлеж ми донесе лаймска болест.

25

Киро Хикса

преди 3 години

Истинският кърлеж е летеца, който се е впил на държавна заплата от почти 12.000 лева месечно, но в замяна тресе само глупотевини.

24

историята на един

преди 3 години

кърлеж: 1, Отивам в Инфекциозна б-ца -ми ,Не ,не вадиме , 2, вма -ми тук Не , 3, пирогов ок ще чакате и след 2часа една сестра показно за докторите го "извади" Ама Не !4, мястото се зачерви и отидох на хирург -резна то,упойка извади Неизваденото хоботче !

23

ЛЪЖЕ

преди 3 години

Тази Жена Лъже - точно това е модела за отстраняване на Кърлеж - Капка Олио , и се върти обратно на Часовниковата Стрелка .

22

David

преди 3 години

Това за казармата е вярно и ние режех е месото с нож, нямаше време за глезотии. Сега обаче доста ще мисля дали да го повторя. Четири съм си вадил за една година

21

Анонимен

преди 3 години

Не вадете сами кърлежи освен ако не сте много далеч от лекар и няма как да отидете в близките 24 часа. Вади се от лекар, взимате си гадта с вас и я носите в лабораторията. След някакво време става ясно от кой вид е и каква е болестта, която има риск да носи. следите за симптоми и след някакви месеци може вече изследване и на кръвта. Също спрете да давате примери с бабите. в България като цяло рискът е по-малък за тези болести в сравнение със САЩ например.

20

Анонимен

преди 3 години

Къде се намира тази лаборатория ?В София се намира на Янко Сакъзов близо до паметника Левски.

19

9

преди 3 години

В казармата, с едно ново бръснарско ножче, направо отрязваме месото с кърлежа и го хвърляхме! По- малко е от 3мм. Дълбочина 1-2мм...нямаше време за мас сол черен пипер.

18

Анонимен

преди 3 години

Дрън,дрън ярина!

17

Анонимен

преди 3 години

Къде е тая лаборатория, в която да носиш спиртосан кърлеж?

16

Анонимен

преди 3 години

Веднъж отидох на доктор да извади кърлеж от детето и повече няма да повторя. Просто го извади, даже по-лошо от мен и толкова. Няма изследване за болести няма нищо. Досега съм махнал десетки кърлежи, главно от домашни любимци преди години, но и десетина от хора.

15

българин

преди 3 години

В ,,You Tube" руснаци показват десетки начини за.ефективно вадене на кърлежи ( на руски - ,, клеща " ) !

14

an 14

преди 3 години

До Анонимен 10Добре де, ЗАЩО се върти? За да му се завие свят? Аз съм виждал доста кърлежи, повечето са дребни, трудно дори се виждат, камо ли да се хванат, па да се върят!?! Това да не е кран на чешма! Или гаечен ключ?Нали като го хванеш за да го въртиш ще му стиснеш коремчето и ще изплюе всичко обратно в тебе.Същото и с мазането с мас?!? Това да не е филия бе, къде ги чувате тия глупости не знам.

13

Кст

преди 3 години

До номер 2:Извинявай, прочетох ОТЕЦ, а то било ОЦЕТ! Май на мен ми хлопа...

12

Кст

преди 3 години

До номер 2:Нещо май ти хлопа дъската

11

Анонимен

преди 3 години

Маже се с крем Здраве и се върти обратно на часовниковата стрелка.

10

Анонимен

преди 3 години

Aз не вярвам на инфекционист иВярвам само на Коремния хирург с пагоните.

9

AN9

преди 3 години

Не е възможно да се намаже кърлеж с мас и след това да се върти в еди каква си посока и то без пинсета. Това няма как да стане!Идеята на мазането е да се задуши кърлежа за да се пусне сам. Това става ако му капнете някаква мазна течност, олио, нафта и пр. Мазане с мас или масло ще притисне торбичката на кърлежа и той ще върне/изплюе вещество през хобота си във вас.При вадене с пинсета трябва да се използва такава, която го прихваща само отпред. В никакъв случай плоска, която стиска торбичка