29

Мхм

преди 3 години

Нито месото в Германия е особено евтино, нито то особено се оскъпява от наемането на чужденци на работа. Чужденци се наемат главно, защото няма достатъчно работна ръка за такава дейност. Иначе фирмите посредници не работят без пари, тъй че работодателите пак дават заплати близки до тези за нормалните им служители, Единственото кето става е, че фирмите са много по-гъвкави, защото могат бързо да наемат и освобождават персонал. Тази статия е написана все едно от някой член на Профсъюз.

28

Комунист

преди 3 години

Лично аз бях свидетел когато едни германски камиони бяха спрели в центъра на Ямбол.Там германски войници арестуваха източноевропейците и насилствено ги товареха на камионите.

27

ПроСоТо

преди 3 години

СЪЮЗ може да има САМО между РАВНОПРАВНИ държави.Другото е ...просто ВЛАДЕНИЕ на едни над други.

26

ХАХАХА

преди 3 години

Обаче китайците като мизерстват за да купуване евтини стоки,не е проблем???

25

Анонимен

преди 3 години

На ЕС и трябваха роби, и тя си ги набави. Сега приеха и Македонците така че ЕС не ги мислете ... за тях всичко винаги ще е евтино, а вие ще бачкате на тръстиката като роби

24

Петров

преди 3 години

И като учиш какво - работа в Германия по 10 - 12 часа на ден за 1500 -2000 евро с 600 евро за квартира (една стая) и 100 евро на месец за транспорт карта, плюс 300 евро режийни, плюс 50 евро поне на ден за ежедневни разходи и дрехи и мебели от намалените, щото за останалото не стигат парите.

23

ПроСоТо

преди 3 години

Европейския съюз НЕ е никакъв СЪЮЗ!!!!Той е СЪГЛАШАТЕЛСТВО между няколко големи,в центъра на които е Германия,и прекупените като "втора и трета скорост" останали "покрайнини".Нарекли са го "съюз" за по-благозвучно.Точно за това ЕС няма да просъществува дълго,защото "прекупените" в един момент ще започнат да дърпат чергата към себе си...А и "големите" ще започнат боричкания за влияние.Впрочем,те вече започнаха:-Първа се изниза Британия...Но Шоуто продължава.

22

Стар мъдрец!

преди 3 години

До 9Затова е важно, човек да е умен и да е от праааавилната странааа!

21

Анонимен

преди 3 години

До 20Да, защото ти така става, да скачаш като скакалец от държава на държава...

20

Източен блок

преди 3 години

Източноевропейците да се организират и да си оправят държавите. Тогава на никого няма да слугуват и да мизерстват.

19

Анонимен

преди 3 години

Преди тридесет години. Точно от СССР , сегабги няма се изтърсиха някакви посреднуци да орашат работна ръка в Гернания. Една от тях бе служба в Министерството на Труда и манеле хората с договорите. Много хора измами . 15 години и бекя наорави на Гернания и на България. Казваха и Галя или Галина ментето

18

Петров

преди 3 години

Никой не е живял при "комунизма" за да каже какво е. В същото време мизерията на капитализма у нас роди БокУ с джипката за 300 000 лева и 6 милиона бедняци.

17

:)

преди 3 години

Добро утро, откриватели :) Винаги има роби, слуги и прецакани, за да има богати и доволни. Така работи капитализма. Няма друг начин.

16

До 6

преди 3 години

Никой не те кара насила да ходиш при западняците. Роб е човек, който няма право на избор, защото той е вещ, а не човек. Една кола е вещ и тя сама не може да тръгне без позволението на човек. Ти дори не си икономически роб, защото ако беще, нямаше да имаш избор да работиш в Германия, Франция, Италия и др. А щеше да си само в България, но си свободен човек и утре може да идеш в някоя друга държава да си търсиш препитание. Абе вие червените не знаете, какво значат елементарни думи...

15

Ангелин

преди 3 години

Капитализмът е неправилно разпределяне на благата... комунизмът е правилно разпределяне на нищетата. И двете системи не работят за благополучието на хората.

14

Анонимен

преди 3 години

това е съдбата на народите станали близачи на краварски заднициайде сега почвайте да плюете по опорните точки дето ви са раздали от американското посолство30 години и безвизов режим няма само голи обещания прибиране на пари за несъществуващи самолети гълтане на заробващи кредити- и сте най свободните роби радващи се на съдбата сиправ беше професора дето каза че 80 % от населението е де.билноа вече може и да е повече

13

Анонимен

преди 3 години

Що за логика... германците им били виновни. Елементарно оправдание.

12

Анонимен

преди 3 години

ЧеГевара, не наричай българите, които са древен европейски народ, роби... И стига с изказвания за белите роби, които били приети в ЕС, за да робуват. Това са изтъркани схващания и трябва да се просветлява народът ни, както беше вчера, на празника.

11

Анонимен

преди 3 години

До 9 . А тука какво е? Капитализм от фалшиви Капиталусти без професия с протекция на партия ДС,

10

Анонимен

преди 3 години

Да но в схметата са именно посредниците от източна Европа позволявайки това. Германките просто виждат лесното. В Германия има още фирми, които работят със служителите си без подписан договор т.е. на устна договорка за заплата и осигуровки, но времената се променят.