84

Богомил

преди 3 години

До Анонимен 83Сръбският книжовен език възниква под българско влияние на на старобългарска основа, също както и днешният книжовен "руски" език. Това е и мнението на най-големия руски лингвист Макс Фасмер, автор на етимологичния речник на руския език.

83

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАсимилаторскта,агресивна политика и пропаганда срещу славянството не спира и днес, концентрационните лагери Талергоф и Теразин са били само част тях,днес това се прави с рафинирани методи,чрез промяна на реалните факти и история и заменянето им с фалшиви,с помощта на Уикипедия,Тубата,***,текстове,пропаганда,лъжи и внушаване на лъжи на хора,които не разбират от история и които ще им се вържат на куката и асимилацията!

82

Анонимен

преди 3 години

81 Руската федерация не е само в Европа. Най-много мюсулмани в Европа живеят в Турция, защото си глупав. У нас числото е колкото във Франция 10%. Босна Албания ходи ги търси. Но просто си един *** сменящ през 1 минута плочата.

81

Богомил

преди 3 години

До Анонимен 77А пък ти не си разбрал, че няма "покръстване", а само смяна на символа на вярата, като Сирмиумския символ е заменен с Никейския, самонаречен от почитателите му "православен". С какво право едни християни се обявяват за "славни".Българите са християни още от !-ви век и в Пловдив са имали епископ, Св.Ерм, по-късно обявен за апостол. Ерм, като българския царски род Ерми!

80

Анонимен

преди 3 години

До Българската азбука65 Те и сърбите така правят,когато български певнци,танцьори,музиканти постигат успехи в света са "балканци",а когато са от Сърбия са си само "сърби". Много пъти направо ни ги открадват,като ги наричат"наши",т.е. "от Драч до Варна,все сърби живеят",както им е предписал Гарашчанин.С руска благословия.

79

Анонимен

преди 3 години

Макаров - персона нон грата в България !

78

иик

преди 3 години

"НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ),КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА ТОЛКОВА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,КОЛКОТО РУСИЯ" ДИМИТЪР БЛАГОЕВ - ДЯДОТО.

77

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен70 Та,за коя славянскя държава иде реч? В Руската федерация живеят най-много мюсюлмани в Европа.Къде се намира твоята "Славяния"?

76

Анонимен

преди 3 години

70 казал Мирослав Блажев- Атила от ареста и лудницата

75

Анонимен

преди 3 години

До БогомилБогомилите са сатанисти и разменят местата на Сатаната с Бога,разлагат обществото, затова са изгонени от Византия и България!

74

Анонимен

преди 3 години

До Любен СтойковБраво Любо!

73

Анонимен

преди 3 години

До До 34 от ...57 Не си разбрал текста,последователността там не е по години,а по събития. Та,значи,869 г.в Рим умира Кирил,а Методий,като епископ на Велика Моравия,през 885 във Велеград В.Моравия.Огромната работа по създаване и утвърждаването на Кирилицата/таречена на Св.Кирил/,извършва Климент Охридски,изпратен от Борис Първи,покръстител в Югозападните български земи-Кутмичевица,да извършва там книжовна дейност.Светите братя изпитват големи трудности,а учениците им биват преследвани.-2

72

Богомил

преди 3 години

До Българската азбука"Руската литература" 800г. се е състояла от преписи на старобългарски ръкописи, 8 века старобългарският е книжовен и религиозен език там. Затова днес са "славяни", говорят с българска лексика.

71

Боже Боже

преди 3 години

"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ В БУГАРСКО СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ.АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТРЕЖА. КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ЗАРОБИ." ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ.

70

Любен Стойков

преди 3 години

Поздравявайте се с празника на БЪЛГАРСКАТА писменост и култура, пращайте картички с този текст, не купувайте книги в които срещнете "славянска" писменост, изхвърляйте учебници в които пише "славянска" писменост, изключвайте радя където чуете "славянска"писменост, сменяйте канала когато телевизия ви пробутва лъжата "славянска писменост".Само така ще научим лъжеисториците, лъжежурналистите,лъжеучителите,лъжепрофесорите,лъжеакадемиците,лъжедипломатите и лъжебратушките да започнат да ни уважават.

69

ами

преди 3 години

ЛИЦЕМЕРИТЕ не могат да са братя

68

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 67Тия които "обичате Русия" не сте българи, тъй че не знам защо говориш от наше име.

67

Анонимен

преди 3 години

Който е срещу Русия,той е срещу България,който е срещу славянска държава ,той също е срещу България!Казах!Троловете да го ду.ат!

66

Мхм

преди 3 години

Най-доброто на излитането на руските официални лица в България е, че не могат да се спрат да пропагандират старите схеми, и така всеки път стават център на вниманието по негативен начин.Колкото повече го правят, толкова повече дебата в обществото ще се засилва, докато накрая всички не разберат за какво става дума.Силата на пропагандата им беше в това, че е въплътена в наглед незабележими и дребни неща, но те са прекалено арогантни, за да имат търпение за убеждаване. Възмутени, че им противоречим

65

Анонимен

преди 3 години

Макаров: Поздравляю вас с наша писменост. Наздарове !