32

Тръмп е прав

преди 3 години

При Новия световен ред ще изчезнат не само диктаторските феодални режими, но и ислямския тероризъм на на афганските талибани...

31

Боже Боже

преди 3 години

Преди време братушките навиха японците да смажат пърл харбър и...се славят победители...сега пак навиват китайците...дано пък те да не си искат Сибир да си върнат...знае ли човек...

30

До 23

преди 3 години

Затова китайците пращат студенти да учат в западните университети налЕ..... Кражбата на технологии е едно иновациите друго! Кажи ми една излязла от Китай? И дай да не говорим какво е било преди хиляди години. То и арабски изобретения и култура богата ама още режат глави, бият си жените и се отнасят с тях като с под човеци. След 20 години когато петрола ще е почти отживелица арабите ще са просто едни племена в пустинята.

29

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 14Ахахаха. На 4 хиляди години. Я да си опреснят знанията псевдо историците рушита: да погледнат дали СЛУЧАЙНО Монголците не са ги завладяли по някое време и не са си основали цяла династия в Китай (реално те и до днес са мешавица). Това са същите бълнувания, че ние сме били държава на 1300 години. 700 прекарани в робство (даже без да броим руско-съветското.

28

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 27това за китай не е вярно! но я кажи за милионите убити от сащ във всички войни, които са предизвикали, за да ограбят ресурсите на съответните държави? над двеста хиляди невинни в хирошима?! милионите мигранти от арабския свят?!

27

Анонимен

преди 3 години

САЩ подкрепят ислямски екстремисти в Китай.Какво направиха в Афганистан?

26

Анонимен

преди 3 години

Късно е либе за китка, е казал народа и е прав както винаги! Студената война вече започна, и то изцяло по вина на китай! Да убиеш 350000 невинни хора по цял свят и след това да искаш " партньорство и мир" е изключително нагло и арогантно от страна на пекин! Още повече близо една трета от всички загинали са американци, това китайско престъпление ще им струва скъпо на жълтите

25

ИСТИНАТА

преди 3 години

Накрая Китай ще произведат едно голямо копие на САЩ и ще ги заместят с него :)))

24

Анонимен

преди 3 години

едно е да се съобразяваш с партията - майка (в китай), съвсем различно е "демокрацията" в кравистан! китай може да накара 1,5 милиарда човека да работят и мислят като един, докато в сащ всеки е на различно мнение и е трудно да ги накарат да станат единни! пък и пазара на ментетата отдавна си процъфтява и причинява милиони загуби!

23

Анонимен

преди 3 години

До До 20много от откритията са от китай - хартия, барут, коприна, порцелан и др! освен това краварите също са крали различни технологии - пример от нацистка германия откраднаха всичко, до което се докопаха! а китай вече нищо не може да ги спре! имат и технологиите и ресурсите! а ако почне "студена война", нищо не може да ги спре и да пооткраднат нещо от запада! и друго : едно е да се съобразяваш с партията - майка (в китай), съвсем различно е "демокрацията" в кравистан!

22

Анонимен

преди 3 години

"и защо, примерно, ми е да купувам краварски телефон за два бона, като след година ще е остарял и ще трябва нов"-----------------------Желязна логика, но вчерашна. Все едно едно аз да питам защо, примерно, ми е да купувам авансово 8 краварски морално остаряли таралясници за 3 лярда, когато мога за 1/5 от сумата да си купя същото количество и последен изказ на модата руски Су-35? Хегемонът нас вече не ни пита. Той е назначил тук надзирател и решава с него. Защо утре да не забрани китайското?

21

До 20

преди 3 години

Очевидно е, че изместването на производството в Китай има(ше) положителен ефект за обогатяването на запада, но в дългосрочен план се превърна в нож с две остриета. Китай е на крачка да започне развитието на собственни технологи (благодарение на кражбите на западни такива), но все още не е там и колкото по скоро производствата се върнат в Европа и Америка толкова по бързо технологичния напредък на запада ще започне да се откроява.Основните технологични иновации идват от запад не от Китай...

20

Анонимен

преди 3 години

при това положение краварите са пътници! без китайските производители стоките им толкова ще поскъпнат, че няма кой да им ги купува! от своя страна китай ще залее света с евтини но що годе качествени продукти, имитиращи краварските, и мандалото ще хлопне! и защо, примерно, ми е да купувам краварски телефон за два бона, като след година ще е остарял и ще трябва нов, като мога да си купя китайски за четвърт от сумата с подобни параметри! да изкара година е достатъчно! после ще си купя нов, актуале

19

Анонимен

преди 3 години

Ама какво значи "студена война"?Понятието най-вече има смисъл като "гореща", термоядрена война.САЩ и Китай имат ядрено оръжие.Край на "студената война" означава край на въоръжаването и край на опитите с ядрено оръжие. Наскоро САЩ обяви готовност да ги възобнови, както да спре програмата "Открито небе".Дори през студената война търговските отношения не са прекъсвали между Изтока и Запада.

18

1

преди 3 години

My Lands-военно икономичекса стратегия

17

До 18

преди 3 години

До ДО 16Нали това казвам и аз или ти четеш ама не разбираш прочетеното?

16

ДО 16

преди 3 години

Италия не е 3000 години!Грешите..

15

Ром"с

преди 3 години

Може би статията трябваше ...."Китай откри американски анти-китайски политически вирус в политиката на САЩ!

14

Анонимен

преди 3 години

До Гошо...ТъпотоЛичи си колко си ***..... Да твърдиш, че Китай е на 5000 години е все едно да твърдиш, че Италия е на близо 3000 години след като Рим е бил основан тогава! Днешен Китай в историята си е бил разделен на множество царства, които поставят историята на единен Китай някъде преди около 2200 години.

13

Сандо

преди 3 години

аааа може и топла да стане!