70

Анонимен

преди 3 години

Със скоростта на развъждане на шведите и притока на емигранти от Северна Африка, мога да кажа само, язък за делото на Кирил и Методи, на Паиси Хилендарски и на Васил Левски. Явно всичко е преходно.

69

Мария

преди 3 години

ПРИЗОВАВАМ ЦЕЛИЯЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ ,БЕЗ ОГЛЕД НА ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ ДА СЕ ИЗПРАВИ И СПРЕ ОПИТИТЕ НА Т.Н САМООПРЕДЕЛЯЩИ СЕ КАТО МАКЕДОНСКИ НАРОД СРЪБСКИ МЕКЕРЕТА И ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН АСПЕКТ ЗА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ ОТ НЕЧИСТИ ИНТЕРЕСИ!БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ИМЕТО И Е НАШАТА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЯ КОЯТО НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА СЕ ПИПА С""МРЪСНИ РЪЦЕ"!!!

68

Наблюдател

преди 3 години

За съжаление няма да остане. Като изчезнат българите новите народи в България ще пишат на своята писменост-или арабска или латиница.

67

Waffen SS

преди 3 години

Диалога с Сев.Мак.трябва да се води по същият начин както го водеше Гърция.Тя не допусна никой друг да се намесва в спора,но за съжаление нашите неолиберални и демократични правителства,най-вече многобройните на ГЕРБ са изключително сервилни и провеждат политика,която им нареждат отвъд океана.Може да се посочи,че каквито и правителства да се сменяха в Гърция независимо от политическата им база те винаги защитава интересите на страната.При нас всяко започва от начало със свои виждания

66

русия не дава

преди 3 години

азбуката да се нарича българска. Затова панславистите пробутаха лъжата за Кирил и Методий, която все още се предъвква от БАН-овските шарлатани - вместо ГЛАГОЛИЦАТА на 24 май се празнуват Кирил и Методий с 'кирилица' - този исторически фалшификат нагло се пробутва от българските правителства и от продажната ни православна църква с ДС/КГБ агентурата начело.имбат народ, свикнал да го из-насилват та си мълчи и вее каквото байраче му подадат на площада.

65

Анонимен

преди 3 години

Естествено, че ще остане.Аз владея писмено и говоримо:-Английски-Френски-Руски-И естествено родния си езикВинаги е предизвикателство, когато смениш азбуката на компютъра си. От английски да преминеш на френските ударения, до обратното е на руснаците и т.н.Имаше един псевдопрезидент като Петър Стоянов, който искаше да наложи друг вид на писане. Животът обаче върна кирилицата, а тези, които пишат на маймуница биват игнорирани по форумите.

64

аха да

преди 3 години

Да бе ще се борим за азбуката ни как пък не тия съвсем ни побъркаха,всякаква идентичност искат да ни вземат, спокойно ние сме добри хора и това ще истъпим!

63

Кирил Владимиров Бл

преди 3 години

Най-главната причина да е така объркана нашата политика и история с Македония е: 1. Антибългарската , русколизаческа кампания на БКП за изхвърляне на нашият Пирински край в ръцете на титовите червени фашисти. 2. Това е следствие на командите на руснаците на всички нива, от КПСС, НКВД и тн.3. Пишете ги тези работи приятели непрекъснато, не се СТРАХУВАЙТЕ. Иначе остава впечатлението, че само македонците и сърбите са виновни за тази червена каша. Малък процент от българите знаем истинските факти.

62

Анонимен

преди 3 години

Абе кофти си е кирицата, все не мога да уцеля какво точно пиша - и това чак като натисна ENTER. Не може след всяка въведена буква да зяпам в монитора, съм професионален typewriter, както и повечето хора.

61

Анонимен

преди 3 години

До НямаПолзваме коптската азбука създадена 1000 години преди братята Кирил и Методий.

60

Няма

преди 3 години

защото не ползваме "кирилица"Ползваме българска азбукаНазванията "кирилица" и "църковнославянски", за старобългаркият език, са измислица на комплексаря психопат Петър I, те затова някои *** си мислят , че той им е измислил азбукатаПочнете най -накрая да ползвате правилните им названия и няма да има проблемиА азбуката на братята Кирил и Методий е глаголицата, който иска да си пише на нея

59

Анонимен

преди 3 години

До Тервел до 85с какво с двата ръждасяли танка от поделението в горна баня или с изстребителите втора употреба,които ги нямаме.да ти имам оптимизма...и все пак избирай турция или русия!

58

Анонимен

преди 3 години

няма ли да е по-добре да минем на йероглифна писменост

57

Анонимен

преди 3 години

До до 71не аз няма да се гръмна вие ще се гръмнете,когато турската армия нахлуе и каже това беше наше и пак ще е наше,българите са неосъзнати турци!избирай турция или русия.защото нито на америка нито на европа и пука за балканската тоалетна наречена българия!

56

Анонимен

преди 3 години

До до 72аз не се срамувам от македонския език...а от това,че има толкова *** граждани,които живеят на тази територия наречена р.българия.такива като теб...така както на теб македонският ти изглежда като диалект,така и на македонците в р.македония и в гърция,дори и на сърбите им изглежда българския...само изключително *** и неук човек не може да го проумее!

55

човекк

преди 3 години

моята идея пък е да предложим на немците да сменяр tsch със ч. sch със ш, в английския сh да се смени със ч, sh със ш и така нататък. Не само няма да умрат ами и ще им е много по лесно.

54

Анонимен

преди 3 години

Азбуката ни не се казва кирилица и тази заблуда трябва да бъде премахната от учебниците.Това е българска азбука.Използват я дори монголците.

53

до 72

преди 3 години

ехо промакедонеца, защо се срамуваш от македонския, а не пишеш на него? не бой ке те разберем лесно

52

HUMANN

преди 3 години

А как се е казвала азбуката в България до 1944 г.? С още няколко букви, например * -Пишело се е мл*ко хл*б. заб: *=една буква, която прилича на Ъ, ама с още чертички. И сега какво?-Като я няма тази буква никой не е умрял. А ако започнем да пишем R вместо Р-пак няма да има заболели.

51

Анонимен

преди 3 години

Какви са тези намеци? Кирилицата винаги ще бъде и ще си остане българска азбука, независимо от това какво пише в някакви закони и наредби. И така ще бъде докато последният книжен българин броди по тази земя.