29

До SS

преди 3 години

Това с капаните и примките ме разсмя. Не си ли излязъл от възрастта на Арканзаски трапери?

28

SS

преди 3 години

Бракониери най често са редовните ловци,и хора с власт,и връзки.Чистия бракониер обикновенно ловува с капани и примки(траперски лов) и много рядко с оръжие.Обикновенно самоделно,или купено на черно.Такива бракониери почти няма в Бг.Но от първия вид е пълно.

27

Зозо

преди 3 години

До до ЗозоПропуснал си 13 - месо от магазина или овчаря :)))))))))))))))))))))))))

26

до Зозо

преди 3 години

Казваш за малко да те въвлекат...Ама за такова въвличане се плаща 1 курс 2 такси за изпит 3 дарение за членство в дружинка 4 билет 5 карта 6 такси за документи за придобиване 7 каса 8 оръжие 9 боеприпаси 10 екип 11 автомобил с висока проходимост 12 куче (не е задължително) 13 бележки и т. н. Та за това и не са успели да те въвлекат!

25

Анонимен

преди 3 години

В ловните стопанства , които са дадени на свои хора за по 15000ле на година, ходят депутати и олигарси безчлатно , за простосмъртните там е скъпо. В районите на дружинките бележки може да вземе председателя и най много някой водач на лов.Трябва да има възможност за достъпни условия за лов , както и за достъп до язовири , които са под аренда . Или всичко да е държавно. При равни условия за всички и безпощаден контрол ще се намали бракониерството , но затова трябва да има държава , а не мутри.

24

Сайга 12

преди 3 години

до 22 Абсолютно си прав. Местните са навързани по роднинска и приятелска линия. И със служители на ИАГ и такива на МВР. Около малките населени места в планинските и полупланински части на страната има много дивеч. Там се бракониерства целогодишно. Най-вероятно тези са били пришълци и затова са ги закопчали.

23

Зозо

преди 3 години

Местните топнали външните, че бракониерстват?!? А когато местните си бракониерстват не е никакъв проблем. Е така се "опазва" дивеча от местните ловджии - комплексари.Нагледал съм се, познавам много ловджии. Даже за малко и мен да ме въвлекат в ловните глупости. да не говорим, колко некадърни ловджии има :))))))))))))))Едни даже са ги кръстили "Вегетарианската дружинка", защото никога нямат слука :)))))))

22

до 5

преди 3 години

Много си се объркал. Веганството е една съвременна секта. Хич не ги намесвай. Ако мислиш, че сте много умни и полезни много се заблуждаваш. Уважението ви към природата представлява изтребване на животни за кеф и големи пиянски гуляи. Това не може да бъде удоволствие на разумен човек. Дори полудивите хора са убивали, но за да се нахранят. Вие убивате, за да се хвалите и да се натряскате. Ако веганите са в едната крайност, вие сте в другата.

21

Анонимен

преди 3 години

Борбата се свежда местните да натопят някой приходящи. През останалото време местните си ходят редовно.Освен това бележки не се дават на всеки, а само на единици , и който няма трябва да бракониерства.

20

Тези

преди 3 години

ако са простосмъртни ще го отнесат, хич не се и съмнявайте. Но в този ред на мисли се сещам, ако не бъркам нещо за Панайот Рейзи. Не беше ли той хванат с убита сърна, без бележка и в тъмната част на денонощието. Беше казал че бил за гъби (те се берат ако не знаете с огнестрелно оръжие). Та какво стана с него?

19

Анонимен

преди 3 години

Спокойно. Ще ги пуснат по живо по здраво. Тук може да се бракониерства, да се замърсява и каквото се сетите. Това е държава на изчезване.

18

Анонимен

преди 3 години

Тези нямат милост!

17

До А

преди 3 години

Ми кой ти пречи? Отивай да ловуваш! Ама те като те запукат да ти свирне куршум край ухото не е като да си герой пред компютъра.

16

Анонимен

преди 3 години

Няма пазарна икономика без пазарници като тези бракониери.

15

A

преди 3 години

Ей такива ловци искам да ловувам аз ама не ми трябват грозните им глави за трофей

14

ям месо и то доста

преди 3 години

Аз лова не го разбирам. Не мога да разбера удоволствието. Според мен си е някаква традиция и възпитание, по - скоро отколкото удоволствие. Аз разбирам ако си мъж, влизаш в гората с един нож и убиваш каквото можеш, а те - карабини, оптики, джипове....

13

Waffen SS

преди 3 години

Die Fahnre host.......Единствено 4Райх ще спаси човечеството !

12

Котки

преди 3 години

До 5 АнонименТова е вярно на 100% за контролирания лов и аз нищо против истинските ловци нямам. Ама това не са ловци, а бракониери и за тях правила няма.

11

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2Пропускаш нещо важно. Убиват кротки и беззащитни животинки. Така доказват мъжкарство. Аман от

10

Е те това е юнак!

преди 3 години

Не знам защо такива юнаци не ловуват за удоволствие и за слава опасни животни. Например мечка стръвница, агресивен глиган, опасна глутница вълци в период, когато са най-гладни и свирепи. Или пък да идат в екзотичните страни и да търсятчерна мамба или питони удушвачи, които да се опитат да обезвредят с голи ръце.