56

ХА-Ха-Ха

преди 3 години

До АнонименВикаш "Запазили си били икономиката и работните си места с минимални демографски щети". Ха-ха-ха-ха-ха-хаДа те светна от началото на годината спадът на икономиката в Швеция е 7.2%, сравнено със 6.5% в съседна Норвегия (която имаше строги мерки). Броят на безработните в Швеция в момента е на абсолютен максимум (всеки само може да си провери тези данни). И всичко това за сметка на повече от 10% увеличение на общата смъртност.

55

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 57Тва, че в Швеция няма значителен брой големи и гъстонаселени градски центрове, естествените дистанции както географски, така и породени от културата и това, че Швеция имаше много повече време да се подготви за болесттта от почти всяка друга дръжава поради сравнително изолирания й характер.Толкова стигат ли?

54

Анонимен

преди 3 години

Възхищавам се на шведите, интелигентни и разумни граждани, водени от мъдри политици, които виждат цялата картина, а не като нашите лаладжии и паникьори. Запазиха максимално икономиката си и работните си места с минимални демографски щети. Нашите страхливци за 100 починали ликвидираха 200 000 работни места и стринаха цели сектори от икономиката

53

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен"а ако се вземат предвид и другите обстоятелства"Кои други обстоятелства?

52

Анонимен

преди 3 години

До ДртПрчШвеция е на 6то място по показателя "брой починали на глава от населението" от страни по-големи от няколкостотинхиляди души. Това не е "доста назад", а "доста напред", а ако се вземат предвид и другите обстоятелства, си става направо шампион по тоя показател.

51

Анонимен

преди 3 години

Когато изчисляваш колко са починали за дадена година, това означава - до края на годината.Ние сме още месец май.Айде да почакаме до края и после да коментираме.До края на годината има още 7 месеца.

50

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15"Д-р Мангъров още в началото на април каза, че от короната у нас ще с починат между 100 и 200 души."Познал, дръжки! "Позна", защото Щаба и правителството взеха адекватни мерки! Ако я бяхме подкарали по "шведския" акъл на Менгелъров, сега щеше да говориш със задгробен глас.

49

Анонимен

преди 3 години

Това е моделът на Мангърите и Чалгарите. Още един Мангър Крумов Савов обвини народа, че бил страхлив и не послушал смелите Мангъри, които получили паник атака от страх от коронавируса. Ботев е писал за тези Мангъри, че продават и лъжат народа.

48

матриал

преди 3 години

Оня правилно ви каза, че сте *** - поне помъчихте ли се да прочетете и ред от това дето сте изпльоскали? Всъщност от така наречената статистика се вижда, че няма нищо нередно, а е имало даже периоди без пандемия с по-голяма смъртност. Интересно преди 1993 колко са умирали? Статистик мошениците като не могат да нагласят цифрите обикновено режат неудобните периоди.

47

Анонимен

преди 3 години

До ДртПрчМда, повод за пример са. Спасява ги това че имат два големи града и останалото е на по 3 дни път. Ако територията им беше по малка, мъртвите ще са в пъти повече. А колко не са си скапали икономиката, като всички са вързани?

46

последно

преди 3 години

В заглавието пише едно, а в съдържанието е друго. Кой казва това в заглавието и кой това в съдържанието? Въпросната статистическа служба шведска държавна структура ли е или някакво НПО, че в България има едно НПО с наименование институт за.... и като ги представят, все ги наричат институтА.

45

Анонимен

преди 3 години

До ДртПрчТя ситуацията в Швеция изобщо не е приключила, ако погледнеш статистиката на новооткритите случаи, така че не бързай да я сравняваш с другите държави - предстои още доста хора да измрат там.

44

ДртПрч

преди 3 години

Швеция е доста назад в класацията по брой починали на глава от населението, която се оглавява все от държави със строги мерки и големи глоби за неспазилите ги.

43

Анонимен

преди 3 години

и като изчетох всичко установих, че за този април смъртноста е по-ниска от тази през април 1993 и 2000 година, когато е върлувал грип, демек коронавируса е не по-опасен от грип

42

Анонимен

преди 3 години

Всеки един швед, от най продуктивното в момента поколение 30-50г ще си зададе много въпроси за обществения договор, при който след пенсиониране и в домовете си оставен почти на произвола. И това, че са студени и дистанцирани като общество не означава, че са глупави и не могат да си представят, че подобно ги чака и тях. И ще вземат индивидуални мерки, които нищо добро няма да донесат за агажираността им към така предложения обществен договор.Ще поживеем и ще видим, но нищо добро не очаквам.

41

SS

преди 3 години

Вируса нито ще си отиде лесно нито бързо.Ние просто подценяваме опасността.Бог ни наказва за греховете ни.

40

ДртПрч

преди 3 години

По новините в момента:"Поради малкия брой болни от коронавирус в София, пациентите с COVID-19 ще се лекуват само в няколко болници"Мутафчийски:"Много хора ще измрат. Яко ще измрат"

39

Анонимен

преди 3 години

Убеден съм, че в Италия, Франция, Испания и САЩ също е черен април с най-висока смъртност. Ама те нали взеха крути мерки. Нещо не им се получи и на тях, обаче шведите им криви!

38

ДртПрч

преди 3 години

Шведската държава спази обществения договор и прояви уважение към гражданите си.Не ги затвори. Не ги репресира "за тяхно добро".Не показа уродливо лице на тирания и диктатура като у нас.Те пък се отблагодариха на държавата си като проявиха разбиране и спазваха ПРЕПОРЪКИТЕ (не заповедите) на правителството и главния епидемиолог (а не някакъв си коремен хирург с пагони).Нито чувалите за трупове им свършиха, нито извозваха умрелите с камиони, нито болниците им каталясаха.Хората са доволни

37

TrollHunter

преди 3 години

Не знам какъв кеф им прави на троловете да си сменят IP и да си цъкат сами плюсове.Статия дето се чете от 5 човека на час и за 20 мин 19 лайка на коментар против доц. Мангъров :D Чудно ми е колко им плащат от ГЕРБ на такива.