64

не го правете

преди 3 години

не само че не могат, а и не ТРЯБВА те да го спасяват. Това би било равносилно сираче да обича злобна мащеха. Сетиха се сега за българските туристи, а забравиха как неусетно ги прогониха. Пише го бивш български турист, който още през 90-те беше изгонен от родното море. Нежелан, в България-всички съобщения и указания на немски или английски..благодаря...имам наблюдение как страни призовават населението си да почива у дома...но те не са мащехи и населението реагира адекватно...обяснимо...

63

Анонимен

преди 3 години

До фактСъжалявам, че си принуден да живееш с ниска пенсия. Дано състоянието ти да се подобри и да можеш да започнеш работа.Но що се отнася до всички онези, които си изброил, ако си плащат редовно и почтено данъците, те също помагат - макар и косвено - за развитието на материалното производство.За да го има това производство, са нужни пари, пари, пари. Те са нужни и на държавата, за да създава инфраструктура и още много други условия, които подпомагат материалното производство.

62

факт

преди 3 години

Със сто и петдесет лева инвалидна пенсия не мога да мисля за милиарди загуби... Не помня кога точно последно съм се мокрил с морска вода и съм бил на плаж. Дори на близката река не съм си мил краката. Който не произвежда полезни предмети,напр. храни, дрехи, обувки, не си струва да се хвали с доходите си от областта на услугите, културата, театъра, книги, поезия, филми, застраховки , спекула , търговия, транспорт... Последните няколко видяхме как блокираха за два месеца от 1 опасен вирус.

61

Посейдон

преди 3 години

Професоре, аз ти вярвам, цифрите говорят сами за себе си! Но кой и как ще убеди Ангелкова че не е нужно да ни обещава нещо. което отпреди се знае че е плод на болна фантазия, а просто да не се появява пред медиите. Не е нужно да чакаме есента да броим пилците, а макар и с болка трябва да признаем и да се примирим с това, че както цялата ни икономика, така и туризма се намират в катастрофално състояние. Въпреки различните приказките на разни фантасти. Само барон Мюнхаузен би излязал невредим...

60

Доктор

преди 3 години

Това провинциално професорче явно е получило титлата си като е цитирало Маркс, Ленин и Сталин. Соц. професор = соц. икономика.

59

АНТИ

преди 3 години

до МангъроффВсеки ден слушам ти Мангър,гласчето истерично,колко си полезен, колко вреден,не ме и*е мен лично !

58

Като знам какви са

преди 3 години

професорите икономисти от София, мога да си представя и варненските им колеги.Някой ще направи ли справка какъв процент от професорите, доцентите и асистентите от УНСС са деца и внуци на червената професура, дето не можеше на две магарета сено да раздели.Знам един такъв действащ в момента, който е и син, и племенник на двама такива професори, чиято главна заслуга през 50-те години е била "да громят буржоазните учени" от гледна точка на марксизма,"усвоен" от тях на вечерен курс по партийна линия

57

Плажан

преди 3 години

Още миналата година имаше спад на туристите по черноморието, говореха за нещо от порядъка на 15%, (разбира се, не правителството) тази година ще продължи, а от коментарите си личи, че повече е наказателна акция към бетониралите морето бизнесмени, отколкото финансови причини свързани с корона вируса. От моите познати, който веднъж е бил в Гърция, Турция и т.н. повече на черноморието, не го търси.

56

ДртПрч

преди 3 години

А който иска море - 2/3 от повърхността на земното кълбо са морета и океани с хиляди острови, островчета, слънце, лодки, делфини, корали, кокосови палми и какво ли още не.По нашето море - мътна фекална вода, бетон и грабливи сервитьори с шарещи очички.

55

Български Глупак

преди 3 години

Това с милиардите нещо не го разбрах...За едни лято или за 10 години.Щот мойта жена работи там, и вика, че туризма винаги е на загуба, и затова заплатите са по 650 лева.325 евра. Та до 3 000 000 000 коги го докара Фекаломорието?

54

Вук Страшкович

преди 3 години

Еее, щом не разчитат на мен родните хотелиери- няма да ходя на наш'то море. Ще пробвам да спася на Гърците сезона instead.

53

ДртПрч

преди 3 години

Няма и да се опитваме да спасим сезона. Не и по морето. Ще спасим планината, къщите за гости с вкусната домашна баница, доматките и краставиците от градината, красивата небетонирана природа, чистия въздух и приветливите стопани, които не гледат да те прецакат.

52

Анонимен

преди 3 години

До АнонименИ за слуги в туризма не ставаме!

51

на автопилот

преди 3 години

До преходКой дошъл дошъл а който не дошъл - в Гърция отишъл! Не е само Черно море!

50

Анонимен

преди 3 години

Държавата щяла да изгуби огромни пари!Държавата, като си ликвидира сериозната индустрия и като се специализира в прислужване, загуби първо най-ценните си хора. Във ВСИЧКИ сектори.Туризмът е вторично явление за свободното време на средно богатата класа. Поне половината от населението на страната е буквално бедно. Защо трябва да бъдем съпричастни със сектор, който ни приравнява с банановите републики?

49

само за чужденци!

преди 3 години

А българите зад границата! Морета колкото си искаш по света!

48

преход

преди 3 години

До обективенпреминаваме на САМОЗАДАВАЛЯВАНЕ с българейшани така както ни наричаха прези!

47

Анонимен

преди 3 години

българският туризъм от над 10 години се движи стремително надолу.тази година е пикът на това свободно летене в бездната.с всяка изминала година нещата ставаха все по и по-зле.и сезон 2020 ще е дъното на бг туризма по черноморието-2 месеца словом и цифром официално е вече летния сезон в република българия.лошо обслужване,алчност,безхаберие и ето резултата...ще оцелеят най-големите играчи в сектора.всичко останало банкрутира!

46

Мангъра

преди 3 години

До АНТИНе ти се отдава нито мисленето, нито писането.........

45

До Анонимен 34

преди 3 години

Черноморие има, ама то отдавна не е родно !