28

Пич

преди 3 години

" Има си разбира се и коренно население. Там е подпискащо по тия тесни улички. Интересно е да се види, ама да живееш там, сори..."По мои наблюдения никой не живее там. Всичко се дава под наем за безумни цени, а собствениците са се изнесли в по-спокойните градчета наоколо. Тия местните толкова са се набалбукали с пари без да си мръднат пръста, че и 10 години да няма никакви туристи, едва ли ще забележат нещо. Сега искат да им идват толкова туристи, колкото им трябва, че да си живеят спокойно.

27

Анонимен

преди 3 години

Да се оправят. Никой не ги бил по главите да живеят там, нашите проблеми ни стигат.

26

Иванов

преди 3 години

Бих отишъл във Венеция да разтоваря самосвала от моста Риалто в Канале Гранде.

25

Пич

преди 3 години

"мрад, мизерия и измами. Пица за 20 евро- това предлагат там италианците и никой не издава касова бележка- ама никой!"Чакай сега да приключи тази истерия с коронавируса, и ще видиш коя държава ще е тотална щета. Не за друго, ами защото са много хитри и при тях е вечната фиеста. Пак целия ЕС ще ги спасява. Италия е Гърция, но в по-голям мащаб. Пак "северните народи" ще ни вдят от блатото, че после да ги псуваме колко са скучни и лоши.

24

Анонимен

преди 3 години

Да живееш във Венеция трябва да си луд, точно там. Целият град е превърнат в един атракцион и там отиват хора, които си мислят, че там е Клондайк и кой докогато издържи. Има си разбира се и коренно население. Там е подпискащо по тия тесни улички. Интересно е да се види, ама да живееш там, сори...

23

Анонимен

преди 3 години

Смрад, мизерия и измами. Пица за 20 евро- това предлагат там италианците и никой не издава касова бележка- ама никой! Докато не те ударят в сметката с 20% не мирясват. Пълна катастрофа. Как са в еврозоната е загадка.

22

Пич

преди 3 години

Мда, една шепа "местни' жители явно са заформили дебели гуши, и вече туристите са "натрапници". Те искат да си живеят във Венеция като царе, да няма някой да им пречи, ама и от време на време да има, че да им вкарва по някой лев в джоба като тръгнат да свършват парите. Х** до края, и душата в рая. Т.нар. "местни жители" са наследници на богати търговци, аристократи, и т.н. Те, така или иначе, имат пари. Всичко останали, които работят във Венеция и се изхранват с това ще изгорят на секундата.

21

Анонимен

преди 3 години

Ковид спира икономики, сее смърт, но неконтролираната алчност ще преживее.Успех, им желая в добрите намерения!

20

ВиКанал

преди 3 години

Заглавието трябваше да бъде "...без *** туристи"!

19

Анонимен

преди 3 години

Последните 20-30 години там беше ад. Не можеш да се разминаваш от бродещи туристи. Беше прекалено с тези тълпи от азиатци а и не само там. Изобщо в цяла Европа не беше нормално с тези тълпи. Дано да не стане пак същото. Тоя ламтеж за обикаляне къде ли не, леко беше не нормален.

18

Lan

преди 3 години

Гошом намекваш, че във Венеция има някоя високоразвита индустрия несвързана по никакъв начин с масовия туризъм? Много ще ми интересно да споделиш! Било е навремето - най-добрия транспорт по море, най-добрата марина, риболов, най-доброто ръчно стъкло и безбожно скъпите огледала...а сега?

17

до 18

преди 3 години

Населението няма нищо общо, защото туристическата (най-печелившата) част е доста свита, а пък градът ако ще и до милион++ да се разрасне.Ей затова ти дадох Несебър като пример, макар и в умален вариант.

16

До 16

преди 3 години

Въпроса е че населенето на Венеция не е 52 хил., не е намаляло, а се е увеличило, въпроса че се пишат откровенни лъжи.

15

Solar Power

преди 3 години

Е разни милионери си купили имоти там и сега искат да са сами :)

14

Анонимен

преди 3 години

То ако е на въпрос, и Несебър има стара (полуостровна) част, и нова - доста по голяма, ама туристите се бутат в първата. Втората е още от соца + добетонирана с разни хотели.Венеция е същото - всички туристи в старата (тази с вонящите гьолове) част.

13

Анонимен

преди 3 години

Разбира се статията е брутално манипулирана - истината е че населението на Венеция днес е над 260 000 души, а не 52 хил. Въпроса е че има старинна, туристическа част, разположена на малките наносни острови в залива и нова такава на континента, където живеят повечето хора.

12

Анонимен

преди 3 години

На зелените фанатици им пречат хората - каква изненада. Много интересно колко хора ще изберат зелената секта мизерия, пред блогополучието и развитието?

11

Анонимен

преди 3 години

Жители 52 хиляди, приходи от 2,5 милиарда евро.Интересно как ще поддържат стандарта си без тези суми.

10

Гошо

преди 3 години

До LanАко смяташ че Венеция е само Канале Гранде ,то е същото като да мислиш и че Мюнхен е само Мариенплац

9

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Във Венеция ако на червен светофар...преплуваш улица,за един месец ти...конфискуват плавниците и...банските.