18

до 1

преди 4 години

Свинският грип и днес си е сериозна опасност. За щастие не е пандемия.

17

Без

преди 4 години

До икономистИмунологичната памет няма нищо общо с така нареченият " стаден имунитет ", за което важи правилото, че трабва да се изкара от 70-80 % от популацията. Имунологичната памет е индивидуална, за всеки срещнал се с даден патоген. Организмът си изгражда Memory T (CD4+ и CD8+) и B клетки, има и Memory NK (natural killers). А това, за което ти пишеш е общия имунитет на популацияата и когато 70-80 % от хората са изкарали даденото нещо, на другите 20-30 няма да им се налага.

16

доктор

преди 4 години

До АнонименГЛУПОСТА У ЧОВЕКА ОСТАВА СЕЗОННА А КОРОНОВИРУСА---ВВЕЧЕН НЕ НАРОД А---ПЛЯВА

15

икономист

преди 4 години

До БезВярно е това, за което пишеш, но преди да се изгради тази "имунна памет", трябва да се заразят минимум 70-80 процента от населението. До тогава вирусът ще бъде опасен за най-уязвимите групи. При предишните коронавирусни епидемии, до колкото знам, не се е изграждал имунитет, но те са се самоограничили, защото смъртността при тях е била много висока, а периодът през който могат да се заразяват други хора, е бил по-кратък. Така просто е нямало време да се разпространи както този.

14

Анонимен

преди 4 години

Хе,то вируси много,а що не на всеки 3 месеца,така ще богатите ще станат още по богати,някои хорица правят милиони по край този вирос,аде не ни правете на глупави

13

Gogo

преди 4 години

Стига сте писали глупости и разкарайте този вирус от новините си. Само психоза за простолюдието (което между другото е повече от 80% от населението на земята)

12

Анонимен

преди 4 години

Демек ще може да осигурим постоянна работа на Годжи и другите марионетки на Боко от щаба за борба с вируса. В следващите години ще може да се радваме на всекидневни сводки на броя на умрелите, по същия начин, както сутрин съобщават за прогнозата за времето.

11

Анонимен

преди 4 години

Такъв е планът, докато изкарат ваксината. Как така някои знаеха за това преди 8-10 години?

10

До 8

преди 4 години

Когато е в организъм вируса е във водна среда и температурата не му пречи толкова много, но когато попадне в природата и температурата е висока той загива, изсъхва, няма среда!Например Нигерия ( имам приятели там), там са дето се вика гъзз до гъзз и ако не беше температурата между 25 и 35-40 градуса сега щяха да са станали мармалад а имат около 5000 заразени ако не се лъжа и около 5 човека сериозни! Смятай тази голяма държава с толкова малко заразени а хигиената там клони към нула като цяло!

9

Без

преди 4 години

До 1Едно, че отслабва и друго, че имунната система се подготвя. Твърденията, че не се изграждало имунитет са на база изследвания на антитела, а те самите няма нужда да присъстват в организма постоянно. Но има имунна памет и антителата се подговтят и пускат в действие от организма бързо. Така, че да - вирусът най-вероятно ще присъства сезонно или постоянно като настинките.

8

Ти да видиш

преди 4 години

Виждам/чета, че все повече хора осъзнават, каква глупост се случи и все още се случва, заради едни най-обикновен вирус! Грипа ... ааа коронавируса ще се завръща всяка година, както обикновенно през месец февруари и ние ще бъдем в изолация до май!!!

7

Анонимен

преди 4 години

Той се унищожава при 70 градуса. Какви са тези глупости, ако топлината му пречи, няма да живее в нас

6

Бау

преди 4 години

Няма да отслабне, а вие ще станете по силни! Топлина, горещ пясък, слънце, лъчи, пчелички, птички, въздух и тревички!

5

123

преди 4 години

грипа вече ще му казват коронавирус

4

Анонимен

преди 4 години

На кой изобщо му пука.Този вирус ни е най-малкия проблем в момента.Оправете икономиката, която съсипахте бездарници.

3

Анонимен

преди 4 години

Офф

2

Анонимен

преди 4 години

Досега коронавирусите или изчезват напълно или отслабват.

1

Анонимен

преди 4 години

Като свинския грип, след първата вълна вече няма да е толкова сериозно.