142

Мунчо

преди 4 години

Поредната поръчкова статия- цените в затворения комплекс до нас паднаха от 1200 евра на 750 евра за квадратен метър.

141

Анонимен

преди 4 години

Така е цяла София, не само в Студентски град. Балонът ще се спука, освен ако не перат пари. После ще ревнат като тези от туризма да ги спасяват.

140

Анонимен

преди 4 години

Не остана парче земя в т.нар Студентски град без построени блокове и строежи. Пътищата разбити, купове изхвърлена земя от строежите и строителни материали. Няма оставени площи за градинки, магазини, детски градини, училища, поликлиника. Пране на пари в съчетание с корупция на общината.

139

Анонимен

преди 4 години

И това ако не е знак за масово пране на пари (търсене няма, ама цената не пада) - здраве му кажи.....

138

Анонимен

преди 4 години

Нищо не пише за завистливите очи на всички които живеят в апартаменти към комшиите им в къщи с двор.Яд ги беше като беше забранено да се излиза като някой си има двор.Все ми се струва,че ще се ориентират бъдещите купувачи към парцели и ще си строят сами.На тези цени за апартамент и без двор,а някои и без земя,общинска е,по-добре къща с двор.

137

До Рептил

преди 4 години

Няма как цените да не паднат, Рептиле. И точно както споменаваш, дали ще има кой какво да яде (със сигурност ще има по-малко за ядене) ще е причината за смъкване на цените. Повечето имоти в България са закупени с кредити и тенденцията беше така да си остане. Сега няма да се дават толкова лесно, а и няма как да си без работа и да се отчиташ на банката. Предходната криза пак беше с няколко месеца задържане на цените и 1/3 спад след година и половина. Животът си минава...трябва да се продава.

136

18

преди 4 години

Имаше един стар виц дето питали една чехкиня как са българите и оная казала;"Странни са строят си къщи сякаш ще живеят 200 години , а се любят сякаш утре ще умрат...."

135

Анонимен

преди 4 години

Странно...тази новина седи "на фокус", при положение, че име много рехав интерес. Е, поне да ви бяха почерпили с лятна разхладителна каса бира. Статистиките за недвижими имоти нямат значение, ако са правени в режим на извънредно положение. Предполагам, че със 75 милиона към ЧСИ, дадени скандално от ББР в извънредно положение ще има огромен интерес към загубилите борбата с ипотеките...

134

df

преди 4 години

Под срив в предлагането сигурно имат в предвид, че вече не се предлагат такива, които да отговарят на изискванията на клиентите. Демек с 50% по-евтини.

133

Анонимен

преди 4 години

Непродаваеми са вече

132

Анонимен

преди 4 години

През 2006 година, преди предишната криза съседът купи панелен апартаментза 150К лева. Този апартамент се продаваше после по обясними причини (няма кинти) и държа високи стойности след кризата за около 3-4 години, след което падна под 100К лева и т.н. Около десет години след това същият този апартамент беше продаден за 70К лева. Тоест - делено на две. Но след някоя друга година кой знае колко ще струват имотите, особено нискокачествените...

131

Reptile

преди 4 години

До колегите с наемите.За добра инвестиция в Париж се счита изплащане за под 17 годишни наема. Само, че има едно - НО, там наема за добър апартамент е 2500 евро, което е доста над средната ЧИСТА заплата. Това значи наемите в София в Иван Вазов да са над 1200 лв, което не е така. Предложиха ми такъв апартамент за 650 000 евро, което е твърдо над 20 годишни наема.От тази база смятайте... както искате и както можете...

130

Reptile

преди 4 години

Тези с готовия кеш са тези, които източиха КТБ, а Андрешковците им се кефят, че ще изкупуват държавата... Що за просто племе?!Ако цените падат, още по-добре, продавам къщата, слагам 40 евра и купувам 4 апартамента и може да излезем в пенсия!

129

Анонимен

преди 4 години

А 1995г само няколко години по-рано,колко беше курса долар/лев - някъде към 65лв за долар.Дали $10000 беше добра цена за жилище тогава?

128

Анонимен

преди 4 години

Reptile,справедливата цена на едно жилище е около 100 негови едномесечни наема.В момента какво става с наемите?Само аз ли имам познати договорили 30% отсъпка и много други не успели и освободили квартирите,поради алчни реститутки предпочитащи дълго време да не получават нищо отколкото с -30% от сега?С дълговата криза(короната е само връхчето на айсберга отдолу)ще се вдигат данъците.Още януари се вдигна данък придобиване на НИ.Очакваме+на данък жилище.Ще го държиш празен за да плащаш на хазната?

127

Анонимен

преди 4 години

Че кой ще ви купи апартаментите с 600% надценка бе? Вие луди ли сте?

126

От 127

преди 4 години

И тези с готовия кеш е най-добре да изчакат още половин-една година и да си купят жилище с 30-35% по-ниска цена.Точно както стана 2011г.

125

Reptile

преди 4 години

Такааа, НРБ 50 години чакаше САЩ да фалира, както сега некой чака цените да паднат.Мишоци, ако аз фалирам и цените станат 450 евро за квадрат, то значи, че вие няма да имате какво да ядете и отново за вас това ще е непостижима цена... Колко е сложно, да го схванете?! То е пазар, цени, заплати, лихви... както и да се въртим коефициента заплата/квадратче, все същият седи. 97-***, като бяха по 10 000 долара апартаментите, при курс 3000лв за долар, все едно беше по-лесно да купиш...

124

Анонимен

преди 4 години

Очаква се голяма дефлация първо,породена от никаквото потребление.Хората ще си спестят почивката това лято,вече гледат цените в супермаркетите преди да пълнят количката.Двете най-важни неща за един човек са застрашени - финансовата му сигурност (дали утре шефа няма да го уволни) и здравето му (заради пандемията).Именно тази дефлация ще счупи текущите и без друго надути цени на НИ,включително и в България.

123

Анонимен

преди 4 години

Очаква се голяма инфлация, който има готов кеш, имота ще е една от добрите инвестиции, ама който е бил алчен и е купил наскоро с банков кредит, дупе да му е яко, защото лихвите може и двуцифрени да станат, а наемите няма да се вдигнат.