52

г-н Вълчев

преди 3 години

влезте си адекватно в ролята и обърнете внимание най-накрая и на детските градини! те са част от системата на училищно и предучилищно образование. Хайде да помислите вече за някаква адекватна организация на работа в тази среда. Все пак, първите 7 години били важни... Не делете учителите на "училищни" и "градински" - всички сме с един и същи ценз.

51

6

преди 3 години

Не го правете това фалшиво "Убучение "! По-добре да спортуват и други дейности , отколкото да висят пред компютрите за поредната доза телеуроче с нулев ефект!

50

отмяна на матурите!

преди 3 години

До #49 Същото важи и за учениците, на базата на кой нормативен документ всеки ученик трябва да има компютър или примерно телефон с Андроид, интернет? И на базата на какво предоставено обучение, изисква от децата да полагат матури тази година??? де факто само 3 месеца беше присъственото обучение. Математика 7ми и 12ти клас по Вайбър как се учи, това нормално обучение ли е, нека отговори министъра?По тази логика и след "обучение" през домашен телефон също ли ще изисква проверка на знания с матури?

49

Анонимен

преди 3 години

Хайде сега г-н Вълчев да обясни на основание на кой нормативен документ учителите са длъжни да имат компютър и да ползват интернет от дома си. По тази логика веригите трябва да искат касиерките да си носят касов апарат!

48

Анонимен

преди 3 години

Министър Вълчев да плати тока и интернета на всички учители , които участваха денонощно в експеримента му - дистанционно обучение .

47

!

преди 3 години

Министър Вълчев, отменете матурите за 7-ми клас!! Учебната година беше само от 3 присъствени месеца, след това грипни ваканции, пандемия, дълга принудителна изолация и по спешност това пробно неефективно "онлайн обучение". Децата са принудени "да учат през телефон", родителите не са подготвени с компютър за всяко дете! Нямаше нормална учебна година, а се изисква от децата да са подготвени и принуждавани да имат матури??! Не е преминал стреса от пандемията, сега и матури, без нормална учебна година- това вече е подигравка с деца и родители!! Ако образованието ще е само "МАТУРИ", подайте си оста

46

Анонимен

преди 3 години

За учителите , които си изпълниха съвестно задълженията в дистанционна форма на обучение и 1000 лева са малко .

45

Анонимен

преди 3 години

Тая година замина..децата е добре ..но още по добре при учителите...преподават от къщи я да я не и хоп заплатата от 1000 лв

44

Анонимен

преди 3 години

АЛОООО г- н Министър, при всичките тези мерки как мислиш да отвориш детските градини? И там ли децата ще носят маски по цял ден и ще спазват дистанция?СМЕШНИ СТЕ!!!

43

Гошо

преди 3 години

Този министър е забравил много бързо,класното,академичното и цялостното образование на ученици и студенти.Без него нямаше да има многото измислени приоритети на електронна среда!Колкото и да си вярваме,това е само един момент от нова форма на обучение.Да сте чули къде отидоха разходите за отопление,храна и разходите за електричество,интернет и обслужващ персонал в училищата?Няма и да чуете!

42

Анонимен

преди 3 години

Сега ще видите какво нагласяване ще има при приема след 7-ми клас с това "онлайн"-"нашите" директори с готови паралелки ,а "неправилните" почти без прием и пред закриване

41

Анонимен

преди 3 години

Г-жа Жотева се чуди ,че сме на 111-то място по свобода на словото- коментарите тук показват защо - на обоснованите думи - веднага пла..те..ни т..ро..ло..ве са в защитата на управляващите ..искате пример ,ами г-н Петков пише ,че часовете по физическо се получавали ...г-н Петков може ли да потвърдите ,че това се отнася за всички български училища??Не- , кой отговаря да се създаде организация , се знае много добре , повечето училища са без салони в редовните часове ,че сега всичко е наред!!

40

?

преди 3 години

Единия очаква да *** яко хора, другия отваря моловете... Учениците ги държаха два месеца в принудителна изолация и на онлайн обучение ,уж да ги пазят, сега половината ги изпращат по училищата за "матури"... да заразят после и родителите, които са на по 50, 55+. Някой ако се наеме да обясни какво е това??

39

Анонимен

преди 3 години

До АнонименНе знам кой виси...Моето дете учи здраво...всъщност имам чувството, че учи повече птколкото в клас...

38

Петков

преди 3 години

До В. УзуновИ аз бях потресен от физическо онлайн, но всъщност се получават нещата..Правят се коремни преси, лицеви опори, клякания ..танци ако трябва....дисциплината е пълна тъй като всички по всяко време са пред погледа на учителя...Така, че не сте прав Узунов

37

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБоният е в болнични, никой не го кара да седи пред компа...ама 100% ще твори в фейса нали?

36

Анонимен

преди 3 години

До АнонименЩе учат вече...има си начини и форми

35

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАми в училището на сина ми нещата са по-добри при онлайн обучението отколкото в сградата на училището. Дисциплината е на много по високо ниво също така

34

Анонимен

преди 3 години

До Стар наборЩе спрете вие ..... все едно да спрете ракията в кръчмата....не можете

33

Анонимен

преди 3 години

Не е виновен министъра,а методистките в университетите.Те създават необразим хаос в образованието.