36

Анонимен

преди 4 години

Евала на Лилипутин успя да се скара с всички.

35

Анонимен

преди 4 години

Те и поляците внасят газ от Америка щото е по евтин.

34

Христо Христов

преди 4 години

Дреме ми бе пич, покрай един приятел смятам, ако доставят и плащат - и аз да взема да сключа едно договорче...

33

PR акция

преди 4 години

Знаем за дипломацията на батката.Само дето ако се вгледате - не пише количествата и цените :)(И аз пия скъпи алкохоли- еднаж на 5 години, иначе съм на ракия :) )

32

ПорЦелан

преди 4 години

Символиката е че като врага е наблизо, не бива да мърдаш много, защото влиза повече. Така е написал Върховният мистериозен и първоначален император Лао Дзъ в "Дао-дъ дзин" 24 века преди Христа.

31

Анонимен

преди 4 години

До 31Това се отнася за всяка държава на тоя свят,не само за Беларус

30

Символика

преди 4 години

До Анонимен 26МислА, че не разбирате значението на такива новини, а то е, че ако Беларус реши, може много лесно да се ориентира към други доставчици на петрол, ако "другата" страна вземе да залита много много в едностранни действия. Това е символиката, а не това дали в момента Русия ще продължи да снабдява Беларус. :))))

29

Хемус

преди 4 години

В Беларус живеят най-красивите и най-труднодостъпни жени!А икономически,много дръпнаха пред България!

28

?

преди 4 години

Всички бягат... Що така ?

27

Анонимен

преди 4 години

Късия още ли е в землянката?

26

Анонимен

преди 4 години

КолхознаЯ изпусна и този пазар.

25

Анонимен

преди 4 години

Две американски и една полска компания стоят зад тази доставка от 80 хил.тона през литовското пристанище Клайпеда.Беларус получи вече една пратка с такова количество от Саудитска арабия и тук историята свършва.Русия и Беларус са си предоговорили условията и през май Русия ще достави 1.3 млн.тона нефт и още няколко десетки милиона тона до края на годината.Русофобите да си изтрият пяната от устата и да пият една студена вода.

24

Анонимен

преди 4 години

Това е доставка на някакви си 80хил т ,а преди това внесоха 84хил.т от Норвегия. Беларус внася годишно 18млн т нефт (90%) от Русия, преработва го в светли продукти, които са най-големият им експорт- за $12млрд. Заради нефтопровода Дружба, който минава през Беларус към Европа, руснаците им даваха нефта на ниска цена, но вече не са съгласни да ги "субсидират" и имат сериозни разногласия.

23

Анонимен

преди 4 години

До Христо ХристовКво ти дреме, важното е че няма нищо за Урсула!

22

до 21

преди 4 години

Българин в Русия не очаквай да си на почит , все пак България има отрицателна политика ,така че ако сега се чувстваш добре там,утре не се знае все пак не си руснак.Но същото важи и за Великобритания там никога не сме били на почит , вероятно защото имат най лошата военна загуба именно българите , а те ся владеели половината свят.Но факт е че никой англичанин не харесва българите ,естествено ако имат икономически интерес може да си им удобен за момента.

21

до 18

преди 4 години

Цената е по висока и то доста от досегашните доставки, но трябва стабилност на доставките така че търсят точно това и го постигат, това им дава и предимство с преговорите с русия , имай предвид че нестабилността им може да блокира икономиката , индустрията им се базира на продукти на основата на петрол.Така че стабилизацията на икономиката е по важна от това на колко купуват петрола, естествено ако цената е по ниска само печелят.

20

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18И Русия е преди нас по този показател, но не мисля, че повечето биха предпочели да живеят в Русия пред България. :)))))))Щом така смело говориш, че цената на американския петрол била по-висока, може ли да посочиш каква е от всяка от двете държави и откъде имаш тази информация.

19

ПорЦелан

преди 4 години

Арабелите вече си напълниха и наргилетата с нефт, защото няма къде да го слагат, цели флотилии с танкери без екипаж дебнат в САЩ и Европа, а тия купуват от САЩ. Така почва вноса на демокрация - със износ на пари.

18

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАми слагай кавички колкото искаш, но Беларус има по-вискок индекс на човешко развитие от евроатлантическа България. Русия е огромен пазар за балруски стоки, за които Европейският Съюз и САЩ едва биха отворили пазарите си, те конкуренция не търпят.Това явно ще продължи два-три месеца преди Лукашенко да започне да звъни на Путин да се моли за кредити, тъй като договорената цена на американския петрол е по-висока от руската.

17

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 16Ама те с това ни държаха и нас, иначе, нали както стана при нас - фалит. А Беларус ако така се финансира то е защото е съгласен да играе по свирката на рашките. А ако рашките са им спрели финансирането (ако се финансират така) за къв им е на Беларус да седят при тях: заради високия жизнен стандарт който им "осигурява" СССРусия ли?