22

K

преди 3 години

"120 милиона семейства са изложени на риск, заради липсата на работа." При население на страната от 10 милиона души, къде ги видяхте тези 120 милиона семейства без работа в Йордания???

21

Математик

преди 3 години

Тия мързеливите арабухи вместо да се вайкат, да хванат целите си гладуващи семейства и да издялкат нещо подобно в скалите наоколо, така ще имат туристи още 100 години напред. Лесное да се разчита на труда на предишна цивилизация.

20

Анонимен

преди 3 години

Може би това е подвело авторката да говори за Петра в женски род. Освен това, моето име е Петра и аз се чувствам добре да видя името в женски род. Веднъж влязох в един ресторант наимненован на град Петра тука и се пошегувах, че техният рестoрант носи моето име. Те ме изгледаха особено, но когато си платих сметката, те ми видяха името и се усмиxнаха.

19

Анонимен

преди 3 години

Мисля, че в Арабския език няма мъжки и женски род за неща, които не се отнасят до лица.

18

ха-ха-ха

преди 3 години

Ега ти ,проблема.Един бедуин изхранвал 6 души ,като давал едно магаре под наем!?!Добре сме се загрижили за Йордания , ама не е ли по-добре да помислим за нашия туризъм.Само като видиш оня крокозъбел от Златоград Ангелкова , и разбираш че *** е оставил туризма.

17

дедо Ташунко

преди 3 години

Още една груба грешка госпожо и не ми се сърдете. Пишете, че 120 милиона домакинства останали без поминък. В Кралство Йордания живеят 10 милиона и 200 хиляди души. Ако напишете 1 милион домакинства, че са останали без работа, ще Ви повярвам! Бъдете здрава и внимавайте с данните, за да не се излагате като журналистка.

16

дедо Ташунко

преди 3 години

Петра е име на град, който е от мъжки род. Правилното е да се каже:" Петра бе пълен с туристи, а сега в него има призраци''. Мила госпожо Христова, моля да се поправите! Публикацията е иначе интересна и правдоподобна. Бил съм 2 пъти там.

15

мхм

преди 3 години

"Дори и в лоши дни, той може да изпрати поне 200 динара у дома" - това са 500лв+ на ден. ужас. в толкова евтина държава, в каква бедност са с 500лв на ден. Входа на Петра се води най-скъпия музей в света - цели 130лв!!! Добре, че раянер пускат самолетни билети по 5 евро до там, иначе... А за приключенците, може да влезнете безплатно в Петра, ако прочетете в интернет, има задни входове. заслужава си риска, тъй като 1 билет е 130лв само за вход. А там ви изнудват и за други работи!

14

Индиана Джо-унс

преди 3 години

Кажува се Клеки Петра

13

Е, лошо ли е?

преди 3 години

Призраци - призраци!Взе пак е някакъв туристопоток.

12

Ти да видиш

преди 3 години

До Джедай МастърПийте ги тея апове, които са Ви предписали, че иначе Карлуково......

11

Анонимен

преди 3 години

Мястото е хубаво, но не се усеща понеже непрекъснато се разминаваш с тълпи от хора. Бях преди няколко години.Но за тази цена, която платихме тогава над 120 лв на човек за вход се радвам, че нямат туристи. Заслужават си

10

Анонимен

преди 3 години

120 милиона семейства ?!?!

9

Джедай Мастър

преди 3 години

Неграмотници, това на снимката не е никаква Петра, а храмът на св. граал в Каньона на полумесеца от Индиана Джоунс!

8

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Много каменни дворци има в Петра.Като се напекат през лятото,става...фурна,за това не ходя там.Иначе съм ходил на много места,включително и на Великденския остров за да видя каменните глави високи по 4,5.6 и повече метра.Да се чуди човек за какво са ги...секли от скалите преди хиляди години.Сигурно има...отговор и на този въпрос,ама кой да питам сега с този...вирус,Боко няма да ***...пусне да отида до там.

7

Анонимен

преди 3 години

Да хапват пясък и да почват камилите, като прадедите им.

6

Петруна

преди 3 години

В Петра са снимани епизоди от Индиана Джоунс. Иначе е много красиво вечер .

5

Анонимен

преди 3 години

Древните хора хем са живеели без туристи, хем са строили и града. Цивилизацията, тоест нейното отсъствие не може да построи никога град като Петра, ако ще да дръпне 100 хиляди трилиона заеми.

4

ДДДД

преди 3 години

авторите: четете си статията, преди да натиснете "публикувай"."давайки магарено под наем"

3

сигурно

преди 3 години

Ако Хитко не беше тръгнал срещу Русия ,а да беше превзел арабският полуостров и Африка ,света щеше да е рай !