13

Анонимен

преди 4 години

До ДааГлупости,избити са около 50-60 000 хора общо в целия СССР и то са избити именно от тези хора,които свалят Сталин от власт.Сталин им спря глупостите с комунизма и световната революция ,която искаха да извършват Троцкистите-комунисти,немците,банките и са искали да разрушават Русия и други държави.Сталин модернизра СССР и озаптява Троцкистите-комунисти,въвежда новия вид социализъм,по подобие не Християнството -не кради,не лъжи.Именно защото въвежда ред и просперитет в СССР го убиват.

12

Абе

преди 4 години

Тоя *** Депардийо щом е седнал на него, значи от дивана вече нищо не става !

11

Роза

преди 4 години

И Сталин,иХитлер са били патологични личности,но природно хитри.С хитрост са се докопали до властта.Дори дъщерята на Сталин,Светлана,признава в интервю,че баща и е бил жесток човек и не иска да си спомня за него.Според мен не може да се направи добър филм за Сталин,защото почти всички хора,живели по онова време,или са починали,или са прекалено стари и нямат ясни спомени.

10

Даа

преди 4 години

Сталин е бил зъл човек. Като грузинец, особено много е мразел руснаците. Архипелагът ГУЛАГ е бил препълнен предимно с руснаци. По доноси, предимно фалшиви и неверни, минималната присъда е била 5 години. Нямали я за нищо. А обикновено ти лепват 10 или 20 години тюрма. Общо жертвите от репресиите на Сталин, включително и гладомора в Украйна, са между 30 и 40 милиона. Предимно свестни и невинни хора. Кръволок!

9

Анонимен

преди 4 години

И каква е същността на Сталин?

8

Barba Ganios

преди 4 години

.na zapad nikoga ne sa imali I predstava ot USSR ,ot Rusia ,ot tova kakvo predstavliavat ! Predstavata im za Stalin sashto e takava ! Tova ,koeto ilpsva na zapada e dushevnost I duhovnost !!! Filma e dalech ot sashtnostta na Stalin ! Sashto tolkova dalech ot istinata e filma im "Chernobil " !!!

7

Анонимен

преди 4 години

Неразгадан е все още Сталин с неговата смразяваща кръвта злопаметност. С отмъстителност до безумие, т. нар. Сталин реши, че трябва на всяка цена да победи Хитлер заради *** му вероломство.Цената я платиха милиони загинали руснаци и милиони нечовешки унижавани игладуващи руснаци.Някои отстрани само гледаха злокобния театър на историята.Ако някога успеем да се върнем назад с машина на времето, Хитлер ще приеме предложението на Сталин,над което тогава се изсмя.Чист свят. Ковидът излишен!

6

Анонимен

преди 4 години

Западът никога нищо съществено не е знаел за Сталин. Представата за него и СССР беше бегла и невярна, граничеща с наивност. Не трябва да се забравя, че Сталин е най-големият престъпник в човешката история, потопил кървавите си деяния н непроницаема тайна.Никога не е имал никакви угризения, винаги е действал прагматично и реалистично. Съмнявам се тоя *** Депардио изобщо да се доближи до неговата същност.Това ,което е натворил Сталин, все още е стр. секретно-толкова е гнусно. Но той е гений.

5

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСталин не се е друсал,нямаше наркотици изобщо през соца,но няколко пъти чужди шпиони са се опитвали да отровят Сталин и накрая успяват.

4

Анонимен

преди 4 години

Боб дърпаме за стола на Сталин,даже сън няма да ни хване,кой знае пак какъв пропаганден буламач ще направят срещу Русия,както винаги!Когато сценариите на документалните филми за Русия и на руски език са правени от чужденци,веднага се разбира,защото разказват неща или по-точно лъжи,които никога не биха се случили през соца или в характерите на хората тогава.

3

Анонимен

преди 4 години

До 3Бал я спазва. Живее си в даката, дето само офиса му е 10 пъти по-голям от дома на повечето руснаци, има си готвачи, слуги, цялата нация му козирува, иначе ... Ама да - най-равният е био в СССР.

2

анонимен

преди 4 години

Сталин е проповядвал идея за социализъм,(не коментирам да ли е добра или лоша идея) но самият той я спазва.След смърта на Сталин наследниците му син и дъщеря получават само 30000 рубли наследство които си поделят.Жилищата са били държавни ( при демокрацията с приватизационите бонове руснаците станаха собственици).Сталин е събирал заплатата си 3000000рубли които след смърта му остават за държавата.Кога нашите управляващи независимо от коя партия ще оставят спестенита пари на държавата дори и % .

1

Анонимен

преди 4 години

Те са си друсали бая навремето и Сталин и Хитлер не разбирам защо историците свенливо крият този факт..Даже тяхното си е било от лаборатория с истински учени..