20

Sergio

преди 3 години

Няма желаещи учители, които дори срещу допълнителното възнаграждение (което ще получат толкова, колкото и допълнителното за 24-май) са съгласни да са Квестори на ДЗИ. Малкото смелчаци получават от училищата си "Предпазни следства" от началото на Пандемията преди 3 месеца. Безплатни маски от висок клас не се предоставят, а ръкавиците се оказват прости "Домакински ръкавици", с които не е ясно как може да се раздават и събират хартиени листове и как може да се водят бележки върху протоколите?!

19

^

преди 4 години

На този министър колко пъти и по какъв начин да му се каже да отмени тази година матурите в училищата с "физическо присъствие"? Брутално и нечовешко е дори да се предлага и задължава хората заради едни матури да рискуват здравето и живота си! Не му ли стана ясно, че болшинството деца, учители, родители не са съгласни с това "физическо присъствие" и то при деца!! И нежеланието не е заради самите матури, а заради ОПАСНОСТТА!! Тези които все още не вярват,че има covid-19, може да слагат минусите.

18

Колега ......?

преди 4 години

Защо са тези извънредни мерки, след като с 80 лв. в джоба не се заразяваш с COVD-19?

17

Анонимен

преди 4 години

Аз съм учител. Никой никога не ме е питал дали искам или не искам да съм квестор. Понеже виждам, че има желаещи, обявявам, че си търся заместник за квестор - с най-голямо удоволствие ще му дам тези 80 лв., за които още нищо не се знае. До незнаещите - тези, които не са квестори, са в отпуска - кой каквато има.Директорите са като феодали и са несменяеми до пенсия - не зная в коя друга сфера някой изкарва по 40 години на една позиция.

16

123

преди 4 години

Безумие са тези матури в училище по време на пандемия, как не ги е срам дори да го предлагат, при положение,че дори още лекарство не е измислено! Министъра да предложи друг вариант за децата, които няма да отидат поради риск от заразяване на такава "физическа" матура. Ако няма алтернативен вариант е изключително несправедливо!

15

Анонимен

преди 4 години

80 лв за двата изпита или по 80 за всеки ? Защото 80:2 = 40 лв на изпит

14

Анонимен

преди 4 години

Как не ги е срам? Кому са притрябволи тия матури? 80 лв! Учителите си работят на собствените компютри, плащат си интернета, плащат големи сметки за телефон, защото всеки ден звънят на родители и ученици. Не им плащат лекторските часове и 2ри час на класа-както е в Плевен в у-ще Иван Вазов, а на концесионерите на плажовете -то не бяха наеми намалени, пък ваучери по 210 лв, пък не знам още какво..Кое е по-важно? А здравето на децата и остарелите учители? 80 лв! Идиотщина!

13

Анонимен

преди 4 години

И 10 дена след маттурите ще сме минали 100 случая на ден.

12

Друг учител

преди 4 години

Г- н министре! Нещо съвестта ли те гложди, усещаш , че нещо не е наред, че ни пледлагаш пари ? Не, благодаря! Здравето няма цена, драги! Това е безумие и е абсолютно ненужно да има изпити в тази криза. Остави другите държави- те тепърва ще берат плодовете от пускането на децата на училище... Да видим колко колеги с право ще откажат да бъдат квестори и как ще ги проведеш тези изпити. А можеше просто да няма такива, както дълги години преди...

11

Марга Рит

преди 4 години

Родителите са на мода..."Как така без матури?", след два дни..."Ами, здравето на децата?", "Защо матури по време на пандемия?" И без това на министъра му е слаб ангела и не може да отсече- "Да бъде или да не бъде?"Тежко на деца и учители - 4 часа с маски . Щото то ...как така без матури?

10

бай онзи

преди 4 години

евала - аз толкова изкарвам за час. Много сте решили да мотивирате нормалните хора няма що ...После защо няма кадри в администрацията ....

9

УЧИТЕЛ

преди 4 години

Аз моите 80 лв. ги отстъпвам на Министъра на образованиет, нека той да стане квестор!

8

учител

преди 4 години

Няма да стъпя, ако ще и 800 да ми дават! От здравето по-важно няма!

7

Мис жълти

преди 4 години

Браво на генерал Борисов наричан още способния. Четиридесет и едно Евро са си пара.

6

666

преди 4 години

До ???Защото са там против своето желание.Не е лошо родителите да опитат от същото-затворени за 4 часа(+ 30 минути преди започването на самия изпит) с млади хора на които не им пука от нищо,тогава пак можем да говорим за пари

5

Хихихи

преди 4 години

На мутренската Колекторска фирма, Герберастите отпуснаха 75-милиона лева,а на квесторите за ДЗИ и НВО по 80 лева.Браво.Имали още балъци,които вярват на ГРОБ? Простичко казано:"Учителите,да го дyхат под вода, докато изсъхне".Ама,какво ли ми е чудно Силовакът от Банкя,нали наричаше мед.сестрите "Терористки".Чакаме с нетърпение догодина май месец, Кабинета Борисов 4.Дааа,ГРОБ до последния българин.

4

Родител/учител

преди 4 години

Значи МОН преценява, че има риск от зараза с COVID-19 и го оценява на 80 лв. и забележете, че такъв риск съществува само квесторите и директорите, но риск за децата ни няма никакъв - важно е да се отчетат резултати от НВО и ДЗИ. Защо ли се чудя на двойните стандарти! Все пак децата са наши, а не на МОН. Здравето си е на учителите, а не на МОН. Рискът и притесненията са за нас и децата ни, но проблемът с риска МОН го решава за сумата от 80 лв.

3

Анонимен

преди 4 години

АЛОООО УПРАВНИЦИТЕ,какво става с детските учители -отпуските свършиха,за тях НИЩО???

2

п.р.

преди 4 години

В събота или няделя ще се проведат тези изпити. Ако не са в почивни дни, то учителите, директорите и пом. персонал трябва да си вземат неплатен отпусск.

1

Анонимен

преди 4 години

хахахаха на мутрите 200 милиона а на квесторите 80 лева хахаха