16

защо

преди 3 години

Браво Билянке!!!Това са истинските герои на ВСВ!!!Смелият свързочни, написал 74 думи, още по-смелият офицер, стрелял в щаба и най-смелият авиатор, напил се в Тиролско село. А те ще ми говорят за битки при Москва, Ленинград, Сталинград, Курск и т.н. Не ги е срам!!!!

15

Иванов

преди 3 години

Германците издигнаха страната си от руините и сега правят пак Мерцедеси и Поршета, а в Русия още я дъвчат тая "вайна". Аз ако бях, при падането на съюза щях да съборя паметника в Тиергартен.

14

До гошо верно тъпото

преди 3 години

Ключова е битката за МАсква. Курската битка до 60-те дори не се споменава в руските учебници, в Сталинград са си чешашли егото Хитлер и Сталин, нищо повече. Руснаците обръщат Германия точно в битката за Москва.Курск е една година след Москва.

13

Иванов

преди 3 години

Германците не трябваше да нападат Ленинград и да обявяват война на САЩ. Тогава може би щеше да е различно. Също при Дюнкерк трябваше да изметат англосаксите от плажа.

12

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Основните битки в които е...прекършен Вермахта и много милионната армия на Хитлер през ВСВ,се водят на Източния фронт и това са Битката за Москва,Сталинградската битка,Курската битка,Битката за Прусия,Битката за Висла и Одер,Битката за Берлин и десетки още...решаващи битки по суша и море.Честит Ден ба победата 9 май!

11

Анонимен

преди 3 години

Като почнат да се разкайват колко било зле по времето на Хитлер.Зле,зле ама за 8 години от държава в която един хляб струва 50 милиарда марки ви качи в мерцедеси и поршета,нали?Преди известно време попаднах на прелюбопитна книжка на геемански език."Ръководство за експлоатация на климатична инсталация в танк. И следва модел и марка." Това е по времето когато във България са се събирали да гледат как свети електрическа крушка или как работи радиоприемник.Марка Сименс.

10

бай Пешо

преди 3 години

ами да освободиха се.... от всичко, което са били построили и създали дотогава.Съвсем заслужено. Сринаха им ЦЕЛИЯ "хилядолетен райх".А сега като им е толкоз акъла, може и да празнуват 8-ми Май...Някои може да си мислят,че има некъв си "ден на капитулацията",напр. в Реймс. Обаче този ден е само един- 8 май- Капитулацията в Берлин, на колене пред маршал Георгий Жуков. И не 'капитулация', а БЕЗУСЛОВНА КАПИТУЛАЦИЯ ! Е, това най-много боли и ще боли завинаги. А иначе, немците нека си празнуват.. :)

9

Христо Христов

преди 3 години

Как се пренаписва историята и втълпяват новите "ценности" - "ден на освобождението" в германия, който е начало на формално 44 години продължила окупация.Не е случайно, че посолството на щатите в дания обяви, че американците били освободили освиенцим...

8

Другата ти гледна т.

преди 3 години

Само Германия е отговорна за избухването на Втората световна война, този, който се опитва да опише други като престъпници, пренаписва историята и разделя Европа. Това се казва в съвместна статия на германския външен министър Хайко Маас и германския историк проф. Андреас Виршинг, публикувана в Der Spiegel по повод 75-годишнината от края на Втората световна война

7

Петър Славов

преди 3 години

***, не се коси ние за руските ветерани слушаме от 75 години, няма лошо да чуем и другата гледна точка а?

6

Анонимен

преди 3 години

То си е било освобождение на запад,но уви на изток тепърва са се запознали със съветския вариант на нацизма.

5

уффф

преди 3 години

И тези ветерани като нашите активни борци срещу капитализъма обирачи на мандри,ограбили народите си и се самоназначили за капиталисти.

4

House M.D.

преди 3 години

И отново нито дума за Юрий Левиатан и Симо Хаюха...

3

Тъпомер

преди 3 години

Те и ветераните само от запада брей,бавно и славно подменят историята,по терлички,ще се окаже че и те са спасителите божий.

2

Анонимен

преди 3 години

I kakave izvoda ot tazistatia - samo amerikantsi i frantsuz isa voiuvali sreshtu Germania.....

1

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 3 години

да живее БЪЛГАРИЯ