55

Анонимен

преди 4 години

Ами бизнеса от итре може да работи, ао стига друг е давал пари вместо бизнесмените! То така нвсеки може да си отвори фирма, а дуржавата да плаща на персонала!

54

Анонимен

преди 4 години

Протестират псевдо индустриалците, тези на които партията майка-закрилницаим набута нашите пари да ги ползват и да и ги предоставят при поискване.Понеже парите не бяха техни тези псевдо капиталисти и обкръжението имхарчиха на воля, гуляха и се правиха на велики и естествено при първата трудност завиха на умряло.Дами и господа, безделието свърши! Дойде времето на истинските индустриалци!

53

Анонимен

преди 4 години

Защо не работи мярката? Защото сивият сектор е много по-голям от официалните данни. Нито една сива фирма не може да се възползва от мярката. Започнете да изсветлявате сивия сектор и ще имате пари да се справите с всякаква криза.

52

МНЕНИЕ

преди 4 години

Това 60/40 беше само за *наши* фирми - заема от 10 милиарда Долара се усвоява вече - Едри Бизнесмени накупиха Строителна Техника и Камиони - само един случай - Бизнесмен днес купи 40 камиона . Левски се бунтува и иска помощ като на Лудогорец . Коронавируса е накрая си , но Бизнеса Върви . Бедните да го Ду..т . Това е Демокрацията - Които са Кадърни ще забогатеят - с Кражби , с Наркотици , с Маски - всичко е описано в Наказателния Кодекс - той е една Книга .Но това са хората които правят БВП .

51

11111

преди 4 години

Боко:60/0 ще видите, ама друг път.Вие от Асоциацията на индустриалния капитал не разбрахте ли че НИЕ от ГЕРБ трябва да ЛАПАМЕ,ЛАПАМЕ.

50

lol до 50

преди 4 години

Ето го ***, появи се да раздаде малко мъдрост. ***, какъв ти е бизнеса - хамалски ли? Щото за почти всичко читаво се изисква квалификация. За някои постове даже и години опит. Та ти се направи на тарикат и съкрати хората, за да не плащаш 2 месеца заплата "за нищо", пък утре като отворят всичко, тръгни да търсиш кадри. Ей това не разбрахте пишман "бизнесмените", че най-голямата инвестиция са хората...ама ей на, как се плаща пък вноската за новата S класа и заплати...

49

Анонимен

преди 4 години

много ясно, че няма да работи 60/40 мярка, то даже не е и мярка! ако си фирма, да даваш 60% за нищоправне и неидване на работа, при положение, че нямаш приходи? не става. а ако си работник, ти е по-изгодно да си на борсата за тези 60%, платени от държавата и да работиш на частно, без да плащаш осигуровки. не знам кого се опитаха да изължат с това 60/40, но крайният резултат ще бъде вземане на държавни заеми, половин милион безработни и четвърт милион фалирали бизнеси.

48

Анонимен

преди 4 години

то и у нас 40% отиват за данъци и осигуровки. управляващите харчат като нигерисйки крале събраните данъци, а връщат на хората като на зимбабвийци.

47

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 4 години

Кадри за какво ,бе...?!За ресторантьори , бармани , продавачи , кръчмари ,сутеньори бетонджий и зидари ,ли...??!У маалата е пълно с такива....само се изокай...!

46

Анонимен

преди 4 години

А , ся ,що тъй ? КО? НЕ ? ДА ! Ще се оправят само "нашите хора ",останалите както могат да се оправат сами !

45

Анонимен

преди 4 години

после ще ревът че "няма кадри" ми то не мое само да искаш, както работника е лоялен към работодателя, така и работодателя трябва да е лоялен към него. М-у другото 60-0 си е чистата заплата в Германия, щото 40 отиват за данъци

44

Анонимен

преди 4 години

Единственото, на което със сигурност можете да разчитате от тази мафиотска държава е, да бъдете бити от еничарите, ако излезете да протестирате срещу ограбването ви от шайката!

43

Да , бе...

преди 4 години

60/0...когато почнете да давате европейски заплати ...ха,ха,хааа...А , ЗА СЕГА ОСТАВАМЕ НА "БЪЛГАРСКОТО"!

42

Анонимен

преди 4 години

Изобщо не съм учуден. Друго не можеше и да се очаква от крадливите, алчни тикви!

41

Анонимен

преди 4 години

фирмаджии не ревете, просто се откажете от една яхта едно бугати или един нов имот в корсика за тази година и си инвестирайте в работниците, тези машини като ви тръгне бизнеса сами ли ще заработят с неук персонал

40

до 36

преди 4 години

хайде стига парадиране с доходи. Не може всички да са на позиции като твоята. Някой трябва да ти изпече хляба, да ти пистрои жилището, да ти ремонтира колата, да ти продава хапчета в аптеката. Ако и те взимаха 15000 лева сещаш ли се хляба колко щеше да е. 10лева. Халал да са ти паритв но не обиждай другитв професии. Защо учителя да не взима колкото теб или хайде половината.

39

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАко финансовият министър беше мъж (както си написал), щеше да си плаща наем на жилището, в което живее, а нямаше да го ползва безплатно с мотив, че го е страх от земетресения в стария му апартамент.

38

до до 33

преди 4 години

човек пиша ти от Дрезден, предградията. Подстригване във фризьорски салон мъжко стандартно с предварително записване е 38 евра. Да вероятно на центъра на Дрезден миже и да пидстригват за 200 евра. Но обикновения източен германец си ходи за 30-50евра.

37

lol до 33

преди 4 години

Какво значи "нямат"? Щом нямаш пари да плащаш заплати и данъци, значи бизнесът ти не струва. Никой не те кара да правиш бизнес...като не можеш - си оставаш служител на заплата. Ама "***" иска да е шеф. Законите са, за да се спазват. *** обаче все гледа да мине метър и да изтарикатее. Знаеш ли, че нормата за успешен бизнес е да имаш 5-10% печалба...а знаеш ли кога *** ще чака да го развие тоя бизнес - той иска да вложи 100лв и утре да кара S класа.

36

Анонимен

преди 4 години

До СмешникНаистина си ***. Кои са тези хора които отиват да бачкат на запад - разни, чиито единствен потенциал е че могат да берат домати и ягоди. И защото немците считат това за нискоквалифициран труд и не щат да го бачкат.Държавата ли е виновна за това че в България няма истински бизнес който не може да осигури нормално съществуване на работниците си пък и никога не се е стремил към това? Защо държавата да компенсира? На какво отгоре?