457

Mi 9

преди 4 години

Не плащат осигуровки крият данъци голяма част от персонала се осигуряват на 4 часа крият ддс чрез пререгистрация на нови дружества, винаги искат да се плаща кеш, цените са далеч от приемливи последната една година! А сега ще фалира този за два месеца нека фалират и те и другите, който ги даваха в другите медий. Нито ддс нито субсидия заслужават. Хората няма да ходят в заведенията им потреблението се срина. Но те не разбират от икономически модели доста е мащабно за техните мозъци.

456

redordead

преди 4 години

тоя е ба си филмара, искал един метър - че то и сега е по толкова и хич не е комфортно - сервитьорите да не могат да се промъкват между масите...стршаен наглец...За ДДС ок да го намалят временно, ама то ако зависеше от тоя щеше да направи сигурно масите по на 2 етажа, че да има повече места...

455

Избирател

преди 4 години

Този искрено ме разсмя! Свикнахме вече два месеца да не ходим по заведения, можем да изкараме още два по този начин. Като стачкува, какво ще постигне? Какви гаранции ще даде, че целият персонал (готвачи, сервитьори) е здрав, че са с маски и ръкавици вътре в кухнята, че си мият ръцете редовно, че съдовете и приборите се мият и дезинфекцират, както трябва и т.н.

454

Даа

преди 4 години

В близките 18 месеца не е препоръчително да се сяда в заведение. Потенциалната опасност от заразяване е мн висока. Приказките за хигиена са ала бала. Поръчката докато дойде до клиента е минала през безброй мръсни ръце, заплащането също е голям риск, за посудата и приборите не ми се мисли. Така, че чао от меня.

453

Анонимен

преди 4 години

ДДС

452

Анонимен

преди 4 години

каква наглост да иска 5% .хайде на село.можем и без вас.

451

Хаха

преди 4 години

Значи било много 2.5 метра... Време е да разберем , че ресторантьорите не управляват държавата. Ако искат , това са условията. Голям рев , ай стига ве... кво ми ривете , все едно някой ще влезе във вашите заведения ...Надявам се кризата да подейства отрезвяващо и да прочисти много от дупките наречени ресторанти..

450

Торашко

преди 4 години

Тоя индианец Алибегов вечно реве ,да не щатна оплаквачка. Касовите апарати му пречеха,СуПТо му пречеше,нямало как заплати да плаща и т.н.,сега пък разстоянието било голямо ,ееее айде стига вече.Като не им изнася на ресторантьори ,да затварят ,те и без това никакйв продукт не създават.

449

Aми бате

преди 4 години

сладките времена свършиха, сега ще оцелеят само най-гъвкавите и знаещи значението на израза клиента е цар. Сега ще го д.х.те под водата, защото малко да се закашлям и почвам масирана антиреклама в социалните мрежи и ни фалирам за 5 дни. Айде, ще целувате краченца на клиента ако трябва. Хората спестиха маса пари по времето на тази карантина и разбраха къде им е отивал част от дохода и че може и без заведения.

448

Клиент

преди 4 години

Персоналът как ще приготвя поръчките. Шлем-добре. Маските били вредни, ръкавиците - вредни. Ами те се сменят. За ресторантьорите са вредни, а за Медиците - не. Представям си ги - пипат продуктите, пишат си по телефоните и пак продуктите и това сервирано с ръкавици. И много други неща. Да ти се отвори апетита.

447

Ми той умрял ма

преди 4 години

Какъв е този викинг на който му е голямо разстоянието от 2 и малко метра?

446

noname

преди 4 години

Ако му стиска на Ричард Алибегов нека да отвори ресторант с една маса. Както го направиха по-умните от него и тогава да говори.

445

Гост

преди 4 години

Да стоят затворени, писна ми да го гледам този брадат косматко който обяснява колко им е трудно, как все са оставени на произвола милите ми те продавачи на развалени манджи

444

ГРАЖДАНКА

преди 4 години

ТЕЗИ ПОБЕСНЯХА .НЕЗНАЯТ ОЩЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ ТА КАСОВИ АПАРАТИ ПО НАРЕДБА 18 ДА НЯМА ДАНЪЦИ ДА НЕ СЕ ПЛАЩАТ...УСЛОВИЯ УСЛОВИЯ....КАТО НЕ ЖЕЛАЯТ ,ДА НЕ ОТВАРЯТ.ПРОБЛЕМА СИ Е ТЯХЕН.ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ РЕСТОРАНТЬОРИ С ПО-МАЛКА КОШНИЦА И ПРЕТЕНЦИИ.ЗАКОНИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЗА ДА СЕ ПРИЛАГАТИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА ХОРА КОИТО ТЕ НЕ ГИ УСТРОЙВАТ.

443

Гошо Тъпото

преди 4 години

Искам на 2,5 метра от мен да ми танцуват манекенки по масите!!! И азЕ да си пиемЕ мастичката!!!

442

ЕЛЕМЕНТАРНО

преди 4 години

АЛЧНОСТА Е БЕЗ ГРАНИЦИНЕ ВИГЖДАМ ЗАЩО СЕ ВЪЛНУВАТЕ СЛЕД КАТО ЗА 90% ХОДЕНЕТО В РЕСТОРАНТ НЕ ИМ Е ОСНОВНА НЕОХОДИМОСТА ЛЮБИТЕЛИТЕ ДА ИЗБИРАТ КАКВО ЩЕ ПОСЕЩАВАТ- С МАСИ НА 1,5 МЕТРА ИЛИ НА 2,5ТЯХНА СИ РАБОТАВАС ВЪЛНУВА ЛИ ВИ ?

441

Анонимен

преди 4 години

Миналото лято в градините на "реномираните" в София беше много неприятно, натъпкани маси и никакво лично пространство за клиентите.Това ли е целта на стачкуващите? Между печалбарство и добро обслужване има голяма разлика. Предпочитам да платя повече но да е приятно и да уважават личното пространство на хората.

440

До 455

преди 4 години

Ако за теб на сметка близо 400лв. не ти оставят една стотинка, въпреки доброто обслужване и разиграването цяла вечер...дай още една кола при всяко носене, като могат да поръчат 5 наведнъж съм OK. Не ми е до бакшиша, а до самото отношение, че на повечето им доставя удоволствие да те разиграват и да осмиват твоя труд, нещо което при чужденците не съм забелязала.

439

Станислав

преди 4 години

Че те до сега заведенията бяха на над метър разстояние. Все пак има и два стола и масите бяха на метър и половина, сега ги поразширяват малко, какво толкова са се разпенели. Всички работим във време на заразна болест и се съобразяваме с това. Никой не му е приятно и да работи по цял ден с маски и ръкавици но нямаме избор, ще трябва да свикнем и да се приспособим. Като не им изнася да не отварят.

438

Анонимен

преди 4 години

И кво като стачкуват, ще падат пари от небето ли? Не може сулю и пулю да отваря "заведение"... А то май и няма нужда.....