269

Анонимен

преди 4 години

Днес Македония отбелязва 117 години от смъртта на Гоце Делчев и 40 години от смъртта на Йосип Броз Тито. И двата имат голямо значение за Македония.

268

Алекс

преди 4 години

ЕС ще си разпрелете чорапите без северно-македонците. Защо висят за български и какви ли не други европейски паспорти и визи, като могат и без ЕС. Като могат, да са живи и здрави. Македонски професор бил дал стандрта на езика. А Луната да не я присвоил и нея някой македонски астроном без да сме разбрали. Половината говорят български, другата половина - албански. Вместо да благодарят, че все още някой им обръща внимание, застанали да се правят на важни.

267

Анонимен

преди 4 години

Никой не иска да ви взима българския език. Дишайте спокойно.

266

Анонимен

преди 4 години

До Реалист 282 Немският език се ползва от Австрой, Швейцария ,освен Германия,но си остава немски за всички държави. Северна Македония говорят на български и албански. Апропо,албанците в Северна Македония,на какъв език говорят? Косоварите измислиха ли си " косоварски език",или говорят на албански?

265

Реалист

преди 4 години

Ние,българите имаме своите основания,но помнете ми думата...това противопоставяне и този ултимативен тон към Македония е иницииран и подклаждан от Русия. Всички знаят,че в България руските агенти определят нашата политика. Колкото пъти сме се борили за тези голи чукари,наречени земльо македонска,толкова пъти сме търпели национални катастрофи.

264

Югозападен

преди 4 години

И ЕС не се нуждае от вас,и лъжите ви...

263

Анонимен

преди 4 години

Македонският език е исторически факт, заяви президентът на западната ни съседкаАЗ ПЪК СЪМ НАПОЛЕОН БОНАПАРТ

262

Miro.

преди 4 години

И какъв по точно е македонският ви език???Преиначавате си историята,защото никога не сте имали своя история,като държава.Факт е че всички новосъздадени държави са националисти,добър пример е Словения!!!Вчера станахте пълнолетна държава и тръгнахте да претендирате за национално наследство,история/исторически личности/И език.Защо си сменихте името и клекнахте пред Гърция???Нали точно за това да влезете във ЕС:)))

261

българин от скопие

преди 4 години

Ние, българите от Северна Македония, не можем да пишем, тъй като българите ни искат гражданство. Ние чакаме от 4 до 5 години, предлагам да се съкрати процеса до 6 месеца за българи от Македония.Догодина има преброяване на населението, ако нямаме българско гражданство, те не пишат като македонци.Искам да апелирам към г-жа Йотова и г-н Борисов да ускорят процеса за българи от Македония

260

kaloian

преди 4 години

Решението е;Български(БГ) И Български(СМК) Както Английски (юк) и(уса)

259

Анонимен

преди 4 години

Тогава: "ES, Ciao!"

258

МъкаДонец

преди 4 години

Няма по измислена нация от "македонската".Измислена от комунистите,с азбука съшита от диалекти на съседни държави,история ... ха взета назаем от другите.Не забравяйте, че ако ме беше ГРЪЦКИЯ му учител "великия" Александър македински е щял да завърши живота си безславно, пасейки овцете на баща си по тъчните македински поляни. Добре че е тати си е бръкнал дълбоко в кесията да осигури на синчето си великия ГРЪК Аристотел ЗА ДА ПОНАУЧИ НЕЩО ЗА СВЕТА .Нагло самочувствие е това което имате .

257

Анонимен

преди 4 години

Денко Малески им го е казал.Какво имада" кодефицират" след 1946 год.Ами до тогава какво са кодирали,та после давлизат във фалцет. Може да е имало бурни реакции заМалески ,но реакцията срещу факта си еустойчиво развитие на племенен етап.Тогава кладете огън и викайте- хау.

256

Ангел

преди 4 години

Македонци , хич не ви трябва ЕС . Ние вече сме 13 години в ЕВ , да сме цъфнали и вързали? Най -добре ще е ЕС да се разпадне . Целия съюз да стане на пепел . Стискам палци за това !

255

Анонимен

преди 4 години

Кой измисли таятъпотия от нашите депутати ! Сигурно са от вмро. То те всички са без мозък начело с шкембе воевода. Сега и македонците ще ни мразят. Има ли изобщо от балканите и света да ни обича някой ?

254

Зозо

преди 4 години

Тоя знае ли къде се намира въобще? Да слуша и изпълнява, че ще дойдат едни лоши чичковци и ще рецитира "Аз съм българче..."

253

Чао

преди 4 години

Айде ЧАО, ЧАО тогава! Титокомунистите ви измислиха безумен език със сръбско звучене, думи и букви!

252

Плашат гаргите

преди 4 години

Не само че ще се откажат.Ами и за Китайци да ги обявят, пак ще са съгласни за да влязат в ЕС Няколко човека в един глас направиха подобни изявления.Че държали че имат език ,и ако нямали не искали в ЕС. Тези въшкари не само че искат, но им е ясно отлично че без ЕС нямат бъдеще, просперитет и развитие.А ги очаква мизерия и вечен глад.С тези изхвърляния се опитват да настроят ЕС срещу нас.Което е разбира се смешно никоя страна в ЕС няма да защити тяхната позиция освен Сърбия която не е в ЕС.

251

Анонимен

преди 4 години

"...да оспорва езика на някой друг, да оспорва начина, по който се нарича от десетилетия"...Ийй, много от дълго бе - 4-5 комунистически десетилетия! Това, че бившата Югославия е признавала македомски език не значи, че и другите трябва да го сторят.

250

Гост+

преди 4 години

Добре де, може да се договорим, че те говорят северно-македонски диалект на бъкгарския език.