15

галя

преди 16 години

Спинът "се разпада",ако не е в подходяща среда за около 50 секунди!Т.Е. трябва да има директен контакт....

14

masraf

преди 16 години

зьболекарите ги изкараха едва ли не убийци!Журналистите явно тьрсят сензацията-няма такова нвщо,знаете ли ХЕИ как непрекьснато ги контролира,глобява за най-малкия пропуск,ами те тогава би трябвало да са самоубийци!Специално за дезинфекция и стерилизация никой не икономисва,при еднократни игли и спринцовки и сьвременни дезифектанти ТОВА Е ИЗКЛЮЧЕНО!Аз сьм стоматолог и това,което прочетох ме смая...абсолютни глупости,не вярвайте!

13

Bg

преди 16 години

как винаги пореден *** Българин, има мнение различно от специалисти в дадена област! Типичен пример е номер 3. Махни си розовите очила заедно с джина и елате в реалния живот!

12

Emo

преди 16 години

Прочети колко време трябва да се стерилиират едни инструменти и на каква температура за да се унищожи вируса на хепатит В! После пиши пак. Съмнява ме някой да изпълнява заръките на СЗО. Ако някой го прави, той няма да може да си плати тока!

11

Emo

преди 16 години

Моето момиче откога не си ходила на зъболекар? Досега виждала ли си някой да работи с ръкавици? Нямало такива зъболекари - карат ги пациентите като на поточна линия без да спазват почти никакви изисквания за превенция на СПИН, хепатит В и С. Аман от лаици дето се изказват неподготвени!

10

преди 16 години

Прав си, ама нали сме си спестовници:) Някои лекари ползват една игла повече от веднъж, а струва примерно 10 стотинки, тъй, че е възможно да правят мърляшки работи.

9

JANA

преди 16 години

NIAMA TAKUV ZUBOLEKAR KOITO DA RISKUVA SOBSVENIA SI JIVOT I TOZI NA PAZIENTA

8

Полски коктейл

преди 16 години

Странно е, че зъболекарите не дезинфекцират инструментите си. Та нали те постоянно работят с тях и опасността от зараза за самите тях така е по-голяма.Това, че в Полша заразяването става предимно по не-сексуален път е обяснимо - полякините са известни със своята целомъдреност :-) и въздържаност от полови контакти.

7

преди 16 години

Ами да ти кажа номер 3, че точно от зъболекар тази година хванах хепатит Б.И не знам какво щях да правя ако беше Ц.Тъй че тъпотии винаги стават вече 9 месеца не пия алкохол и още 3 години трябва да пия по малко.И диетата също е доста строга.Да не говорим, че от хепатит се умира понякога.И в отделението имаше още доста хора хванали хепатит по този начин(операция,зъболекар).И искам да кажа на всички зъболекари моля внимавайте.

6

dimitri

преди 16 години

при стоматолозите е по възможно защото минават по 20-30 човека на ден, при татуистите няма начин даже и да се стерилизират, иглите не са от неръждаема стомана и за 1 ден ръждясват само от влагата във въздуха и се хвърлят така че е невъзможно и друго 1 игла готова, запоена, стерилизирана и опакована като медицинските струва 1 лев, 1 татуировка струва от 40 лв на горе(или както казваме 40 за точка) има ли смисъл да спестиш 2-3 лева като с това само ще си създадеш лош имидж

5

Mariana

преди 16 години

За съжаление и в България няколко пъти съм чувала от колежки /мед.сестри/, че правят икономии от препаратите за измиване и при стерилизацията на инструментите.Възмутена съм и съм шокирана.Това са много опасни икономии...Трябва да се затегне контрола върху работата на стоматологичните кабинети...веднага.

4

невъзможно

преди 16 години

заразяването със СПИН от татуиране е много, ама много рядко, вирусът не може да живее извън реципиент и умира около 2 часа след като напусне човешкото тяло, значи за да се заразиш при татуиране трябва да седнеш на стола веднага след като е бил татуиран заразен човек, дори и да не сменят иглите, татуистите ги стерилизират все пак, което пак прави повече от 2 часа, виж хепатит и други неща може и да хванете, но ХИВ едва ли

3

Pleven

преди 16 години

Т"ва е много *** "новина"Те ги изкараха стоматолозите ,че са най-тъпите парчетаПълни глупости !!!Едва ли има стоматологичен кабинет, който да не стерилизира инструментите

2

преди 16 години

Отказахме секса, сега ще откажем зъболекарите утре ще се окаже че ни заразяват и в болниците и най накрая ще се окаже, че всички много отдавна са били вече заразени

1

dynamo

преди 16 години

Е не тва неее, ба*и вчера бях на зъболекар ... Стига веее!