32

Анонимен

преди 4 години

До 9Никой нищо не е продавал. Просто те са започнали да си го изнасят за западния пазар от по-рано, а нашите не са били допускани там. Пък и техните норми са били фокусирани на по-различни критерии.

31

Дурекс

преди 4 години

Ешерихия коли я има в дебелото черво на всеки човек.Лошо е когато попадне в устата и вагината по време на използване и на трите дупки в нощния живот.Причинява разтройство ,възпалени яичници и цистити....

30

Вътрешен

преди 4 години

В 70% от киселите млека на пазара няма лактобациликус булгарикус ,а термофилис.

29

Анонимен

преди 4 години

И коя е тази бира?

28

да,да ама не

преди 4 години

До TotenkopfБе това от Ел Вас бе! Кво са шашкаш! Пред нея агенция ЕЖК да яде черна ряпа и да създава реактивна струя!

27

Анонимен

преди 4 години

Пълни глупости. Има вид кремообразно кисело мляко с висок състав на белтъчини, което се продава като гръцки йогурт и стана популярно с фитнес манията, но киселото мляко като такова не се асоциира с Гърция. В чужбина се продават няколко марки кисело мляко, които се рекламират като българско на опаковката, също и българско саламурено сирене (краве, овче и биволско), въпреки че фетата е по-известно.

26

9

преди 4 години

Само да попитам, кой български *** е продал патента за лактобацилус булгарикус на гърците, че в зял свят българското кисело мляко е известно като Гръцко мляко и българското сирене като Гръцка фета!? На това които отговори - браво! Никои в света (освен японците) не са чували за българско кисело мляко. Попитаите които и да е друг за Гръцка фета да чуете колко е хубава!

25

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАми когато търсиш под вола теле,не се учудвай ако няма!Сигурно вече го е сменила кравичка!!!

24

Totenkopf

преди 4 години

Тази статия директно става over the top на най големите шашкании, които съм чел тук. Браво надминахте себе си!

23

А-Я

преди 4 години

Малко остана..Боко ще смеси..мас , кисело мляко и фурми !!Това ще лекува всичко !! ВинетусБойкос!!?Да се слави името МУ !Множат...делата МУ!!!Ето го спасителят !!

22

Анонимен

преди 4 години

А в кренвиршите има ли месо ?

21

Анонимен

преди 4 години

Защо ли пък не е станало? Може би защото не може всичко полезно да е и антираково. И откога антибиотиците имат антираково действие? А и откога киселото мляко е антибиотик? Та затова, а не заради световната конспирация.

20

Анонимен

преди 4 години

Ако някой си мисли че млякото което се продава в магазина има нещо общо с истинското българско кисело мляко много жестоко се е объркал.Набиваме палмово масло , нишесте и всякакви консерванти и си мислим че ядем мляко.Сложете го в хладилника и след три месеца си е същото както сте го купили ! - вътре има всичко друго освен мляко.

19

Анонимен

преди 4 години

още след второто изречение спрях да го чета - твърдението "тайната на дълголетието на българите"- за нацията хора които измират най- млади в европейския съюз според всички статистики е смешно ганювско и глупаво написано по типично безочлив комунистическо български стил, статията може да има стойност но глупавия начин на писане сякаш аудиторията е мал0умна е отвратителен

18

Анонимен

преди 4 години

До 9Киселото мляко не е като другото млякото. Точно за това е полезно.. под въздействието на бактериите се изменя. Между другото със същите бактерии може да си заквасите и кисело мляко от бадеми, фъстъци и други млека.. Може да се закваси и кисело мляко от сока на киселото зеле. Във фейсбук има доста групи за ферментация на храни..

17

Анонимен

преди 4 години

Вероятно защото и нито една от другите млечнокисели бактерии не е станала антираково средство. Голяма част от тях са полезни за храносмилането, вероятно имат и други здравословни ефекти. Но за да е антираково средство, трябва да е с някакво универсално специфично действие. Няма такова вещество в природата. Освен това киселото мляко не маже да е антибиотик. Може да съдържа някакви антибиотици, което е различно.

16

Анонимен

преди 4 години

//става дума обаче за овче мляко, не за краве.А антиракови качества имат биволското и козето прясно сурово мляко. Те, както и камилите, не боледуват от рак.

15

Анонимен

преди 4 години

Може би защото киселото мляко не е антибиотик, и защото не лекува ракови заболявания....................А, може би защото киселото мляко не е кисело, и не е мляко.

14

гуйдар

преди 4 години

Я да се заяждаме малко... Кажете ми защо телето спира да суче от майка му, а хората искат да ядат мляко цял живот?............................................"Спира да суче", прясно мляко. Хората искат да ядат кисело.

13

Георги

преди 4 години

До 11Защото едно кисело мляко не е достатъчно, за да ни излекува от всички болести :). Живеем в много стрес, а той е най-силната предпоставка за рак. Всеки втори българин псува като каруцар, негативната енергия се събира в човек и започва да го трови. В комбинация с напрежението, лоша храна, алкохол, цигари и ето ти на 40-50год. раково заболяване. Скоро ходих в Германия, там като се разминаваш с хората ти се усмихват, като си срещнете погледите те поздравяват.. тука всеки гледа на кръв