18

Александър Антонов

преди 4 години

Много точни аргументи против строителството на този корупционен проект.Ще добавя само един факт.По данни на статистиката през 2019 г. за 60 млр.евро БВП сме използвали същото количество ел.ио- малък от нашия/ за единица БВП/. Бъдете спокойни АЕЦБелене никога няма да бъде построен.До сега са изразходвани няколко милиардаще се усвоят още няколко и така до края на света.млиарда и

17

pbdan

преди 4 години

Добре, че не построихме АЕЦ "Белене" в срок. Сега щяхме да имаме 4 реактора по 1000МВт и да се чудим какво да ги правим когато консумацията през пролетта и през нощта пада до 2800МВт. Козлодуйските реактори имат 10-15г. живот а беленските щяха да са с още 15-20г. За 10г. трябваше да ги спираме всичките.Според мен трябва да се построи 7 блок в Козлодуй(те го искат това защото ще останат без работа). Мариците да минат на газ(тригенерация) но не повече от 1-1,5 ГВт.

16

15/15

преди 4 години

До KOKO . Този феномен го има в БГ, защото няма реален свободен пазар на ел. енергия. Централите произвеждащи ел. енергия са на хора с лобита в парламента и изпълнителната власт. С други думи на бг. енергийна мафия. Няма *** механизъм за внос на енергия от други страни за регулиране на цената (като е и при горивата). Има картел при разпределението - потребителите не могат да си сменят доставчика, ако не са доволни от услугата (цената). За това бг. ще плащат НАЙ-високата цена на ел. енергия.

15

15/15

преди 4 години

До да те питам . Американците няма да строят нищо, защото договора за строежа е само с росатом. Американците могат само да предоставят оборудване и то ако росатом го поиска. Като цяло строежи на нови атомни мощности в целия са спрени поради икономическа НЕЕФЕКТИВНОСТ. Тоест губещи.

14

KOKO

преди 4 години

До 15/15 Е като намалява търсенето и се явяват излишъци от ел. енергия, защо се иска непрекъснато увеличение на цената ѝ. Или някой нещо послъгват.

13

15/15

преди 4 години

До Анонимен (7)Това една жена ли ти го каза? След 2025 в германия НЯМА да има работещи реактори , а от 2038 въглищни централи. И сега германия има инсталирани достатъчно соларни и вятърни мощности, чиято цена на енергията стига до 0 eur/kWh в пиковите часове. Тук околната среда няма никакво отношение, когато говорят парите.

12

да те питам

преди 4 години

До Анонимен 9 Защо да е губещ проектът ????Ако ББ я даде на американците да я строят , ще стане ли печеливш проектът ????

11

ЯЕЦ

преди 4 години

Пропуснали сте Гинка Върбакова, крупен инвеститор в енергетиката.

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8Освен на предателите русофили на никой друг не му трябва АЕЦ Белене.

9

Анонимен

преди 4 години

Тия откячялки от прявителството си продължават с техните заигравки с тотално губещият проект АЕЦ Белене. Трябва наистина руснаците много да те гушат за да им се вържат на простия руски акъл.

8

Анонимен

преди 4 години

Психодесните искат американска централа. Турбините и генераторите ще бъдат американски с китайски части.Франкофоните и евроориентираните трябва да подкрепят Фраматом-Франция.Ще има пари за всички от Китай.

7

Анонимен

преди 4 години

Германия не спря ядрените си централи. Нито ще спре въглищните централи.Лъжат простите народи да си спират централите и простите народи да са най-екологични.

6

Рамзан Кадиров

преди 4 години

Значи ще взимате от моите данъци и ще ги давате на китайските демони?

5

Анонимен

преди 4 години

Французите и американците са доставчици на оборудване. Изборът за инвеститор е между Китай, Русия и Корея.

4

Чебурашка

преди 4 години

АЕЦ Белене е огромен корупционен руски проект, който ще загроби България десетилетия наред. Да припомним, че все още няма построена база за съхранение на отработеното ядрено гориво от АЕЦ Козлодуй и то стои складипано на обикновена площадка. Всяка година се трупат нови 45 тона отработено гориво. Досега то се преработваше в Русия на цена 600 долара да килограм, но руснаците поискаха по-висока цена. Отлобогиното гориво се връща в България, но както казах все още няма хранилище! А то струва скъпо!

3

15/15

преди 4 години

Когато Германия затваря ВСИЧКИ свои атомни централи, България се готви да отваря "нови". Франция затваря всяка година 3-4 реактора, а бг. политиците се опитват да възродят мъртво роден проект, във време, когато търсенето на енергия намалява.

2

MaйMyната

преди 4 години

Гинка къде е в схемата, нема ли да се включи и тя?!

1

Let me guess

преди 4 години

В тези "генерални" времена печелившата компания ще е някоя Дженерал-на