44

Анонимен

преди 4 години

Verigite ste se otvarjat ot toz komunizam i ste si idat u tiah si...:-))))

43

Одисей

преди 4 години

към 44. Кой да забрани на магазините да продават това и да им нареди да продават онова? И на базата на кой нормативен документ? Хора, ние не сме сами, всяка минута някой от нашите политици повтаря че ние сме добри (даже най-добри) европейци и така ще бъде завинаги и все в този дух. Аз се учудвам на някои предложения и също бих желал да ям от нявгвшния български кашкавал вместо сирене от не знам къде си. Но кой ще го наложи това? Ние сме си дали онази работа под наем и толкова..

42

Слав Караславов

преди 4 години

Знаем ли всъщност какво искаме? И най-вече тези, които ни ръководят? Или искаме да имаме пазарна икономика и се считаме за член на ЕС, което предполага свободно движение на хора, капитали и стоки !!! Това значи че в държавта трябва да се създаде чрез всички политически инструменти, модерно земеделие, което да предлага продукти, при които показателят качество/цена да конкурира успешно вносните! Или пък да се измъкнем от ЕС и да се затворим в черупката като ***!!! Това постановление е камуфлаж!

41

възмутени

преди 4 години

За да тръгне икономиката нагоре, трябва да се забрани по магазините да се продават стоки от чужбина. Когато нещо не се произвежда в България само тогава да внасят от него. По този начин Германия и Япония съживиха икономиката си и са със най развитата икономика. Затова политиците не трябва да бъдат еничари и да помагат за развитието на бизнеса в България. Защото гладните хора са по опасни от ранена мечка и може да ги изритат от властта.

40

Росица Вангелова

преди 4 години

Българите научиха Европа на земеделие и животновъдство. Но сега внасяме мляко от Полша и всякакви селенчуци от много държави. Държавата не помага на производителите финансово. Така унищожават бизнеса. Но и продавачите трябва да си вземат поука, защото като посочиш кои плодове искаш не ти ги дават тях като ти казват че те ще ти дадат и ти дават изгнилите. Отпред на щанда слагат хубавите, но откъм продавачите са изгнилите. Така купувача не знае какво му слагат продавачите. Трябва да има глоби.

39

Анонимен

преди 4 години

Масово по малките магазини продават разтегленото сирене без всякаква информация на малкия етикет който слагат и без срок на годност Като ги питам защо няма срок на годност и започва паника , казвам им че не не могат да го продават така и го връщам Като не пишат срок на годност могат да продават старо сирене с изтекъл срок , и това е масово Но хората нямат понятие и купуват такова сирене и кашкавал Смятам да се обадя в агенцията да ги питам за това

38

Анонимен

преди 4 години

Бих си купил българско единствено , ако е по-хубаво и по-евтино или директно от ферма или производител . А със сегашните производители тарикати и верига от търгаши тарикати трябва на сила да ме накарат да купя българско.

37

Пижо

преди 4 години

Значи, че рупаме само цаца! А какво месо като изклахме всичко, не знам. За зеленчука - на цени, пет пъти повече от гръцките домати. Едно не разбирам - как точно това ще стимулира българското земеделие, след като селата са празни, а близо 1 млн. българи садят домати в Испания, Англия и Кипър?

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 37Не само срока ,и грамажа гледам и производителя който е обявен на етикета на витрината .

35

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 28 Гербавите на следващите избори пак ще качат на трибуната лъжкинята Корнелия и ритуално ще я оправят за пореден път

34

Анонимен

преди 4 години

До The GhostВсеки може да следи и да изисква от магазина Бъдете активни граждани , недейте мрънка само по форумите и да чакате всичко наготово от държавата Аз действам винаги като инспектор - винаги гледам за храна с изтекъл срок , викам управителя и искам да махне всичко от рафта Всеки може да го прави

33

The Ghost

преди 4 години

Щом БАБХ ще следи спазване на заповедта, жална но майка

32

Анонимен

преди 4 години

Точно стандарт има. Но е по външен вид, а не на вкус.Апропо. На Запад вече позволиха до известна степен на краставиците да са криви. Всичко, де що не е по калъпа, се бракува. Освен това още веднъж веригите им изхвърлят огромни количества заради някакво петънце в един брой опаковка. Същият този "брак" не е разрешено нито да се даде на дом за бедни например, нито да се вземе от контейнера за ***. Съдят за кражба. Това не е предмет на "зелената сделка".

31

Анонимен

преди 4 години

Ако говорим за качество на продукцията съпоставимо с това от преди '89 съм ЗА.....но липсва контрол и стандарт.

30

Анонимен

преди 4 години

Стига със санкции и глоби, свободен пазар. Ама комунистически приоми

29

Анонимен

преди 4 години

Ахахсхаха кой ше купи български бе бате? Половината наши бизнесмени са като Миню измамници и мошеници. Пробвайте примерно германско масло после българското .... Друг свят бате. А са на почти една цена.

28

Ванката

преди 4 години

До СашоЗаредени щандовете на 51% с българско производство може да стане, само ако намалят вносните продукти с 3/4.

27

Мнение

преди 4 години

Струва ми се, че част от големите вериги мнооого умишлено съботират идеята и дори не са склонни да пробват.. Добре е да се налага жат санкции, а не да ми правят реклами на италиански, испански и ред други продукти! Веригите се подиграват с държавата, ето това виждам!

26

Ванката

преди 4 години

И откъде ще дойдат бг продуктите, след като не произвеждаме и 10% от необходимото!? Или ако се прави нещо, то е основно с вносни суровини.

25

Анонимен

преди 4 години

Гербавите трябва да бъдат съдени от специален трибунал!