28

Анонимен

преди 4 години

кой ще ми върне парите изсипани за частни уроци с тази безмислена подготовка и отменени матури

27

Анонимен

преди 4 години

До аномименТолкова ви е акъла на бгмамите, за баловете се загрижили. Боже, боже, чалга ценности.

26

аномимен

преди 4 години

АЗ КАТО РОДИТЕЛ НА ЗАВЬРШВАЩО ДЕТЕ ИЗОБЩО НЕ СЬМ ДОВОЛНА ОТ ТОВА дистанционно обучение ЗАЩОТО БЕЗ ДА ИЗПИТВАТ СЕ ПИШАТ СЛАБИ ОЦЕНКИ.ТОВА Е БЕЗУМИЕ.И ГОРКИТЕ ДЕЦА ВСЕКИ СЕ Е НАГЛАСИЛ ЗА НАИ ВАЖНИЯ ДЕН В ЖИВОТА ИМ И СЕГА КАКВО ЩЕ СТАНЕ НИЩО НЕ СЕ КАЗВА ЗА БАЛОВЕТЕ.

25

въпросче

преди 4 години

министъра дали знае, че в много училища и детски градини се работи със смесен етнос? Кво правим, при положение, че едно солидно количество заболели са от една определена група? Кой ще гарантира, че тези деца са здрави и че няма да има взрив от заразяване, м? Не случайно по градове бяха затваряни и продължават да затварят махали. Бихте ли изложили другите деца и учителите на риск?

24

мнение

преди 4 години

При децата от детските градини няма как да се извърши онлайн обучение, това, което някои учители опитват е проформа. Твърде малки са децата, а родителите не са заинтересовани да съдействат. Отварянето на детските градини не е вариант, защото абсолютно не може с 25+ деца да се гарантира дистанция, непрекъснато носене на маски и т.н. Минусите са много. Ангажирайте педагогическия персонал с нещо друго, за да не се стига до неплатени отпуски.

23

Анонимен

преди 4 години

Децата ни и учителите Не Са ВИ ОПИТНи ЗАЙЧЕТА.Господа Министри .Децата да си отидат само за Матурите и без това остана един месец да завършат.Не си играйте с най-важното на Един Човек ЗДРАВЕТО.Аз съм родител както повечето българи и не бих рискувала да пусна детето си на училище като повечето Родители .Вслушайте се във Вашия Народ Господа Министри.Здравето е най-важно за всеки от нас.

22

до Иван

преди 4 години

не са изпуснали толкоз много, че да се обявява за нулева. Следващата учебна година, живи и здрави, може плановете да се направят така, че да се обхване и застъпеното в по-малка степен от тази година. Сливането на материал е възможно. Оставете децата, родителите и учителите на мира. Нищо драматично няма в ситуацията. Само в България ли ще се окажем най-учени? Другите държави решиха - от септември се започва и това е.

21

Иван

преди 4 години

Това дистанционно обучение е пълна пародия. Учител съм, и мисля, че над децата, особено по-малките, трябва да има постоянен пряк контрол, за да се учи пълноценно. Те не са зрели хора, за да разбират, че това е важно. Трябва годината да се обяви за нулева, според мен.

20

Анонимен

преди 4 години

Най- интересното е ,че до оня ден бат боков ревеше по телевизиите-"..ти ли ще отговаряш, ако има много мъртви.." а пък сега от раз се съгласи- много хора на едно място,така ще стане ,каквато и дистанция да се спазва , ще е проформа ..какво ще стане, ако се приеме ,вярно трябваше законодателно ,но те си се дърлеха за техни си игрички в парламента ,да се оформят оценки на база I-срок и от преди карантината, кой каквото си е постигнал , недоволните-явяват се на матури ,както си беше преди 2008

19

решение

преди 4 години

Трябва министерството да вземе окончателно решение и да има яснота, а не да си измие ръцете, оставяйки решения по "преценка" на ниво кмет и директор, щото всеки си прави квото сметне за удобно. Заигравката с една голяма гилдия като учителската никоога не е била полезен ход и си има своите негативи впоследствие.

18

експерт

преди 4 години

до даскалята - никой няма право да ви задължи да излезете в неплатен отпуск. Това е нарушение. Търсете си правата.

17

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНяма да има ученици болни от Ковид 19, а целта е и тях да заразят и така да се вдигне бройката на болните.Забележете че властта хвърля в ръцете на вируса деца.А сега си задайте въпроса що за изззроди ни управляват.Помислете много добре дали пак ще гласувате за тях идната година ако не отменят изборите заради ковид 19.

16

даскал Пандо

преди 4 години

Такива въпроси се разрешават от Медицински съвети ,а не от Политически ! Какво знае Винкелът за зарази карантини ? Нищо ! Той разбира от далавери...

15

Анонимен

преди 4 години

До до 14В длъжностните характеристики много обичат да пишат съкращението "и др.", тъй че всичко е наред.

14

до 14

преди 4 години

Нямате право, за тази цел директорът трябва да направи изменения в длъжностната Ви характеристика! :) На фона на още заболели деца е рисково да се отварят детските градини. Но категорично трябва да се реши как стоят нещата с учителите! Държат ги в неведение от самото начало. И въпросът не се решава с неплатена отпуска!

13

Анонимен

преди 4 години

аз съм детска учителка - на 14.05. живот и здраве почвам работа - с колегите ще боядисваме уреди, ще перем и чистим.

12

хъ хъ

преди 4 години

Учителите в училищата са ясни, приключват онлайн и си ползват отпуската, при тях нещата са изчистени. По отношение на детските градини е батак - не се знае как ще се развиват нещата. Нито можеш да отвориш градините, защото ще стане страшно, а от друга страна учителите кво правят? - в патова ситуация са.

11

до 11

преди 4 години

Както винаги учителите от ДГ ги забравиха, те не са хора... Но инак изискванията към тях са като към останалите - с бумагите, с всички екстри, които се изискват и в училищата.

10

до министъра

преди 4 години

Г-н Вълчев, не знам дали знаете, но детските градини също са част от системата на образованието, а Вие сякаш ги забравихте. Какво ще се случва там - никой не взима решение. Какво ще правят учителите, когато им приключат отпуските, на места вече има учители в неплатен отпуск, което е абсолютно нелепо. Вземете най-после някакво решение и за тези, хора, които също са учители!Никой от тях не е в отпуск по собствено желание, та сега да бъдат и в неплатена!

9

Анонимен

преди 4 години

добро решение за учениците - по добре 2 часа за матури,отколкото да връщат децата по цял ден на училище