4

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 1Това не е форма на комунизъм: нарича се държавен заем и най-вероятно ще гарантира доминиращата роля на авиопревозвача за в бъдеще. Такива държавни заеми са обвързани с възможностите за обратно изкопуване на дълга/акциите. Комунизъм щеше да бъде, ако Германия беше казала, че поема чрез държавни служители УПРАВЛЕНИЕТО на компанията (какъвто случай няма, въпреки че помощта многократно надвишава капитализацията на самата компания). Не е лошо да попрочетете преди да коментирате.

3

Анонимен

преди 4 години

Няма нищо по-сладко от това да си "политик" в управителния съвет на подобна компания. Водят те за шефче и те возят с ес класа или А8-ца. Сигурно получаваш и две заплати едновременно. Една от Луфтханза и една примерно като депутат. И не си мърдаш пръста. От компанията са доволни ако не правиш нищо и не се оплакват. А от политикат очакват единствено веднъж на няколко години ако компанията иска да прави неща като завод в Измир да помрънкаш малко и евентуално да наложиш вето.

2

Верно ли

преди 4 години

Едни ще трупат в кризата, а други ще мизерстват. Както е било от едно време с първите човеци преди десетки хиляди години. Така ще и сега. И за напред. Завинаги. Когато видиш света за това което е, смъртта не ти се струва като толкова лош вариант. В крайна сметка всички сме тук за малко. И трябва да се борим срещу статуквото и страха. Иначе какъв е смисъла от един робски живот - по-добре смърт.

1

Анонимен

преди 4 години

Това е форма на комунизъм, а нас ни поучаваха тухла върху тухла да не оставим в земеделието и индустрията в България, подли дойчовци.