59

Дедо Пенс

преди 4 години

Освен аналгин хинин се продаваха и блистери чист хинин! С едни червени хапчета.Ама вече няма.

58

Въпрос?

преди 4 години

Според листовката на лекарството от АПРИЛ 2019 г. Лекарството се продава свободно , и няма нужда от рецепта ,не е на разрешителен режим.Преди 1 месец Мутафчийски каза , че имаме резерв от 30,000 опаковки.Ако се разболее 60% от населението в складовете имаме ли 4,000,000 опаковки ?Единствено общоприето лекарство за което е доказано ,че помага.ЗАЩО СЕ ИЗНАСЯ???

57

Малария

преди 4 години

От износа на амфетки се печели много по-добре.

56

Анонимен

преди 4 години

А може ли малко да се увеличи състава на хинина в това лекарство или каква е била рецептата за лекарствената смес през 89г.Нещо не може да се намери информация?

55

Анонимен

преди 4 години

Ще пробвам и по друг начин.Лекарствата без рецепта са обикновено за потушаване на временно несъответствие, но не и за трайно излекуване. Когато с тези лекарства започне да се спекулира, те трябва да станат с рецепта или да изчезнат от пазара. Медицинската грижа трябва да е постоянна и последователна, като не се свежда до взимане на хапче за нещо.Трябва да се открият причините, да има статистическа оценка на заболеваемостта, при нужда да се издирят контактните лица.

54

Анонимен

преди 4 години

До да,да ама не - маргинали говорим!?За тези, които търсят начин да не минат по стандартния път на грижата за своето здраве, а имат други ценности и приоритети.Имам много познати, които нямат хронични заболявания, но животът им минава между купища от разнообразни хапчета. Те не желаят да решат проблемите си кардинално и с едно действие, а искат да се закрепят, за да избутат и днес.Отношението към здравето трябва да е отговорно, а не между другото.Няма напълно безопасни медикаменти.

53

да,да ама не

преди 4 години

До анонимен 31Колко от тъй наречените "витамини" станаха хранителни добавки и като резултат сега в кризата изчезнаха, а за някои хора са важни. Колко лекарства се продават без рецепта и е ли покупката и употребата на такива лекарства на свой собствен риск!? Та за какви маргинали говорим!?

52

да,да ама не

преди 4 години

Някой от изявяващите се тук видя ли част от картинката!?

51

да,да ама не

преди 4 години

Сериозно софарма! Този ли човеколюбец не ще да плати лиценз за БГ? Не бяха ли го погнали преди време за специфичен реекспорт/износ- внос/ на собствена продукция с цел вдигане на цените? И какво последва?

50

Анонимен

преди 4 години

МЗ отново разреши износа на аналгин-хинин, който никога не е спирал да се изнася и никога няма да се продава в България затова че не пълни джоба на алчните ненаситни аптекари. Да го ядат глупавите руснаци и да го продават в целия свят.

49

Анонимен

преди 4 години

зададох ти въпрос за аналгин беналгин ,не отговори. Как за износ има интерес пък за бг пазара няма.Какво е трябвало да отговоря? Продава се, защото има заинтересован държател на разрешителното за употребата му като лекарствено средство в България.За всяка държава си има разрешителен режим. Вносител, дистрибутор преценява дали иска да се занимава с това конкретно лекарство, какви изгоди ще му донесе, с какви имиджови рискове ще се сблъска. Вие сте последна грижа и не е нужно да се нервничи.

48

коя фарма

преди 4 години

На опаковката пише Софарма (Болгария).

47

Анонимен

преди 4 години

До да,да ама неВсъщност в коя фарма го произвеждат?Софарма

46

Анонимен

преди 4 години

Ще си го доставяме от Русия и бившите съветски републики на цена 2.30 опаковката плюс доставка.

45

да,да ама не

преди 4 години

Всъщност в коя фарма го произвеждат?

44

да,да ама не

преди 4 години

Какво му е на аналгинхинина, че не е сертифициран за продажба в Българските аптечни складове и аптеки? Който знае да каже!

43

до 42

преди 4 години

зададох ти въпрос за аналгин беналгин ,не отговори. Плещиш ми като адвокатче тип дървен философ. Как за износ има интерес пък за бг пазара няма. Да ти обясня защо е спрян. Понеже някой ЕС бюрократ е решил че хинина бил мн вреден. И лобира голяма фармацефтична компания да си пробутва уж по модерно лекарство.

42

Анонимен

преди 4 години

Помнете тези неща за изборите :]]

41

Анонимен

преди 4 години

"кво се правиш на мн знаещ, забраниха го."Какво вечно ви забраняват на вас? Няма интерес от реализацията му. Каква е причината може да се предполага, гадае. Но не е разрешен за употреба като лекарствено средство. Българското фармацевтично лоби не го припознава като продукт, полезен за обществото. Просто и ясно. А вие само искате да нервничите, защото искате да ви има.Силните искат друго ;)

40

Анонимен

преди 4 години

Бих попитал защо няма за нас, но ми омръзна от риторични въпроси. ЕС е фашистка организация и ние си носим всички последствия.