31

Зозо

преди 4 години

Малък съвет. Освобождавайте хората по чл.328, ал.1, т.12. Поради обективна невъзможност заизпълнение на трудовия договор. Без обещетение и разправии. В бюрото влизат за дълъг период с плащане.

30

Хм

преди 4 години

Не бъркайте с чл.331 където е по инициатива на работодателя и мин. обезщетение е 4 бруто заплати. В момента съкращават поради намаляване обема на работа, престой повече от 15 дни и така дължат една заплата плюс още една ако не намери работа до един месец.

29

айти спецеалист

преди 4 години

ние айтитата сме голяя раота

28

МНЕНИЕ

преди 4 години

КНСБ е Крайно Поликоректна .Всички Тези Числа за Безработни , Платен и Неплатен отпуск , Безработни , се отнасят за Частния Бизнес . Държавните Фирми , Държавните Служители , Парламента , Кметове , Общински Съветници , Структури на Партии - те не само че не са Засегнати , но имат Увеличение на Заплатите .

27

25

преди 4 години

Ограбен - според мен, ще ти предложат още 30 дни неплатен, ама ти нямаш изгода от него - нито заплата, нито стаж ще имаш. Ако поискаш да напуснеш, сигурно ще искат по взаимно съгласие, за да си спестят пари, пак не те устройва. Съкращаване е най-изгодно за теб, ама няма да искат да ти дадат една или две заплати, сигурно и отпуските.

26

Анонимен

преди 4 години

Масовите мерки са това. В немска консултантска компания сме, масово ни карат да си вземем половината отпуска до края на Q2. При съкращение имаме солидни обезщетения, за ниска позиция около 40000лв. и стигащи до 150000 при по-високи. Към днешен момент няма да съкращаваме, имаме много активни проекти, даже и отворени позиции, но за в бъдеще никой не знае какво ще стане. Мисълта ми е- всички мои приятели, работещи из известни компании са задължени да си вземат някакъв отпуск до края на Q2, че и Q3.

25

Анонимен

преди 4 години

Моля?!НЕПЛАТЕНИЯТ Е...

24

Анонимен

преди 4 години

До ОграбенНикой не може да те принуди да излезеш в неплатен.Сам си подписал.Ще ти намалее обезщетението за безработица при съкращение.

23

Ограбен

преди 4 години

Добре при мен директно 30 дена неплатен. Нищо че имам 10 дни от тази и още толкова от миналата година платен отпуск невзет.Скоро ще ми свърши неплатение а по вс си личи че тези мизерници ще се продължат за ме прецакват какво да правя ако идкат да ми удължат неплатения той вече реално няма и з стаб да се признава а искам да ме съкратят?

22

само да вметна

преди 4 години

до 16 .. Абе човек.Каквото и " обещетение"да ти "изплатят".То ти от него Няма да станеш "милионер"! И то ще свърши дори и коректно да го получиш! И? Кво правим после? Тук става дума просто хората да си ходят на работа! Получаваш ли някаква заплата Си що годе добре! Спре ли заплатата и си до там! А после пак си жив след "обещетението"!И на къде след него?!

21

25

преди 4 години

Много благодаря за обясненията!

20

До 25

преди 4 години

4. По чл. 328 от КТ от страна на работодателя. Дължат ти 1 месец предизвестие и ако не си намериш работа в следващия месец ти дължат още една брутна заплата. След това можеш да получаваш голямото обещетение за безработица -60% от брутната заплата, ако не си получавал такова в.последните 3 години.

19

До 25

преди 4 години

Съкращение и уволнение е едно и също нещо. Ако си в изпитателен срок могат да те освободят без предизвестие, тоест веднага и имаш прави на пълно обещетение за безработица. Ако не си в изпитателен остават няколко варианта. 1. От страна на работника с предизвестие - обещетение/борса 4ри месеца по 9лв на работен ден. 2. По взаимно съгласие - същото като 1. 3. От страна на работодателя без предизвестие - дължи ти се обещетение от мин. 4ри брутни заплати, но нямаш право на борса. 4 ....

18

25

преди 4 години

До "само да вметна":Вариант 1 - "най честата мярка е шут в ***..и да идва следващия *** с една трета намалена заплата..."Вариант 2 - Уволнение ".. по взаимно съгласие, за да не се плаща една заплата обезщетение и на бэрсата за 4 месеца с по-ниско обезщетение.", или "..ако искаш те съкращаваме и не взимаш едната заплата, но взимаш по-голямо обезщетение 1 година. И шефа прибира 1 зплата уж като разход." Ако очакваш нещо различно, много бъркаш!

17

Анонимен

преди 4 години

До 25Прекратяване, инициирано от работодателя, срещу уговорено обезщетение (чл.331)Ако работникът приеме, ще има право да получи обезщетение в размер на минимум 4 брутни заплати или по-висок размер. Обезщетението се изчислява на база последната заплата, която работникът е получил.

16

До 25

преди 4 години

Едно заплата и ако до един месец не си намериш друга работа ти плаща още една или в случай, ме си намериш но е по-ниско платена ти доплаща разликата. Също така е длъжен да ти плати отпуската, но това не означава 20 дни или колкото имаш по договор, а заработената до момента + от минала година.

15

Анонимен

преди 4 години

До 25Взаимно съгласие без предизвестие и без обезщетенияПрекратяване от служител с предизвестие - ако се спази срока няма проблем.Съкращаване на щата (чл. 328 ал.1 т.2) две заплати обезщетение. Ако е с отправено предизвестие, обикновено един месец - едната заплата за срока. Ако няма предизвестие - едната заплата е като обезщетение. Служителят има право и на обезщетение за времето, през което е останал без работа , но за не повече от един месец (чл. 222 ал.1).

14

Анонимен

преди 4 години

Ако сте загубили работата си заради извънредното положение искайте обезщетение по съдебен път. Вие какво сте виновни че имало Коронавирус. Вие сте жертва на болестта и пандемията и приложените мерки.

13

само да вметна

преди 4 години

А бе хора! Това е платен отпуск! При всеки е различно.Някой ползват през годините за морето или пътуване в чужбина ,само седмица или 2 и останалата просто си остава. Дори и да я използва цялата,ще свърши! И? Кво правим после?Краят и на "пандемията" сякаш не се вижда!-:(

12

АНТИ

преди 4 години

Не искате да стоите дълго време без пари ?!Тогава си легнете.