21

Анонимен

преди 4 години

До 21Е то от 2015 не светят вече, бе брат...Един хубав лаптоп така или иначе ти е 3000 лева, обаче.

20

Анонимен

преди 4 години

Феновете на Епъл са по-фанатични и от вегъните и от футболните ултраси. Впечатляват се от неща, като светеща синя ябълка и я гледат с възторг, както две годишно дете гледа бенгалски огън. Изобщо не ги интересува, че има друга техника и са едни от най-неграмотните в техническо отношение, защото машините им ги запечатват. Единствен плюс им е, че работят може би по-стабилно и това е!

19

V

преди 4 години

Погледнах маговете на ейпал .Три пъти по ототпушени са през предната шина ;) Правет ги с ксенон на интел. 12 и 28 ядрени на 2,5 гх. маг е с вега две графика ,а маг про е с две вега две . Ми как няма да са толкова скъпи .През предна шина точно три пъти по отпушени .Само чипсетите си правят те .

18

Анонимен

преди 4 години

,До 17Не съм съгласен, че един макбук е по-скъп 3 пъти. XPS-a ми от 2017-с беше 3400 лева, което беше със 180 повече от тогавашният Macbro Pro 13 и имаше 16 GB там, но далеч по-баевно SSD. Освен това всичкинодникации сочат, че скоро Apple ще минава на A семейството си от процесори. iPad Pro oт 2018 бие по производителност 2 пъти по-скъпи в ми лаптоп от 2017, който има активно оттлаждане, GPU и CPU. ,Отделни, вече имате и ARM базирани сървъри. Так че да ... Стар си.

17

.

преди 4 години

До V 10И все пак имаш избор. Моя Пс всъщност е работна станция и има 24 нишки. Като ми дотрябва мощност има я и се иползват всички нишки при нужда - кеф ми виртуални машини, браузърчета, глезотийки, Джава графични приложенийца, и да... с това трябваше да започна... Отдолу не върви уондоус а Линукс ;)

16

Старото поколение

преди 4 години

До Анонимен 15сме така. Бабите и дедовците не признаваме смартфоните за компютри.Apple PC, да... Ама и там? Познавам само един човек, който ползва такъв компютър. Най-малкото е точно три-пъти по-скъп. Гъзария за три пъти повече пари и същата производителност?Това е положението. Всичко около мен ползва INTEL и AMD. Кифлите с iPhone-те... и те!Apple за PC и лаптоп e екзотика в България. И не виждам на Apple да му пука и да иска да навлиза на нашия пазар.Малко като Соса-Cola и и Pepsi.

15

Анонимен

преди 4 години

До на 14Зависи з кого работи машината и софтуера и кой ще "изстрада".

14

Анонимен

преди 4 години

До 13Не са само две компаниите произвеждащи CPUта. Освен Intel и AMD имаш Qualcomm, Apple, Huawei и други. Имот година, вероятно ще виждаме все повече ARM процесори в лаптопите си. То и IBM бяха монопол, ама ... Не са вече.До VМногяядренатс архитектура песо не е употребена оптимално, защото няма особено з какво. Мига да карам 3 сървъда, Chrome с 20 Таба, НЯКОЛКО OSта на виртуална или с Фикрет, в зависимост от нуждите ми и то на 4 ядра и 16 GB рам. За какво са ти повече? З маркетинг ;)

13

Ами...

преди 4 години

До VЦялата идея човек да се равива е да живее по-добре човекът. Тове философията, която стои зад машините, дори най-примитивните.Какъв е смисълът човекът да страда, за да се запази машината или софтуера. Никаква.Ако човек ще се разглезва с машини, кито да вършат неговата работа, нещата трябва да са сигурни.

12

Монопол

преди 4 години

До VКъдето тряба - има си монопол и сега.Може ли да има само два вида процесори(CPU) за PC? Може ли да има два вида графични процесори(GPU) за PC? Това не е ли монопол?Има само ДВЕ марки процесори за персонални компютри - INTEL и AMD. Както и два вида графични карти. Всичките с чипове от NVIDIA или AMD.Ама ги произвеждали различни компании и не било монопол? Какво различно произвеждат, като чиповете са едни и същи и характеристиките им също?Това е монопол.

11

Ако

преди 4 години

имат проблеми с маркетинга, мога да им спретна една Adwords кампания.

10

Е, много сложно...

преди 4 години

До VЩе Ви глезят докато им създадете изкуственият интелект, който мислят, че им трябва. После ще Ви гонят. Накрая, обаче, изкуственият интелект ще изгони и тях.

9

V

преди 4 години

Говоря за потребителски компютър ,а не за сървър. Софтуера се пише за 4 нишков режим на работа. Това майкрософт могат да го решат но не искат. Има много малко и много специфичен софтуер който поддържа много нишки. Ако някой ден се ползват осем ,предната шина ще го ограничи .Смисъл от нея няма .Но трябва да се продават чипове ;) И от дайрет х няма смисъл ама е много по тежък от безплатния опен дж ел и изисква ненужно скъпи карти. Това го правят енвидиа и мойкрософт .Затова телефоните се развиха а

8

Ели

преди 4 години

До Бравос!Че то беше очевидно. Още януари се разбра, че има SAARs, който се разпространява като грип. Незнанието е оправдание за електората с ниско IQ.

7

Анонимен

преди 4 години

"Хората не знаят че и да си купиш 8 ядрен процесор ще ползваш само 4 от ядрата."Интересно. Тъкмо купихме сървърче. Осем 56 ядрени процесора. Сподели повече как няма разлика в поколенията и как няма да видим разликата на 448 ксеонови ядра спрямо да речем 7-мо поколение Ай5-чка с 4 физически на 3.5?Чудно ми е, чак не мога да си го представя, осветли ни, моля!

6

V

преди 4 години

Гугъл и фейсбука отдавна съкращават хора.Това не е заради короновируса.Тях не ги касае вируса . В айти сектора като цяло има свиване.До някъде заради монополи и картели които спряха развитието.Хората не знаят че и да си купиш 8 ядрен процесор ще ползваш само 4 от ядрата.По руските медии отдавна се дават реални резултати при първо поколение ай 7 и последно. За 10 години почти няма разлики в производителността .До това водят монополите .Спират развитието и вредят на потребителя.А бг медии къде са?

5

Мхм

преди 4 години

Само че няма некадърни изпълнителни директори на корпорации. Човешки ресурси си е важно звено освен ако ти не искаш да се занимаваш с 300 интервюта на ден и с дисциплинарни и други проблеми. Пак ще кажа, говоря за големи корпорации. Всяка компания под 500 човека е малка фирма.

4

При добър управител,

преди 4 години

До Е то винаги първиобаче. При некадърни изпълнителни директори и управители си трябват маркетингови отдели. Иначе и те и човешки ресурси са безсмислени.

3

Е то винаги първи

преди 4 години

махат маркетинговия отдел. Така винаги е било, така и ще бъде. Съжалявам за хората, които работят в такива отдели, със сигурност там има и доста специалисти, но се е доказало, че това е най-безполезния отдел в една компания.

2

Дък-дък-го!

преди 4 години

Дък-дък-го!