12

Милен Илиев Минков Т

преди 4 години

Мили роднини по линия Петко Гръмодолски родДъщерй и синове на Гръмодолски родМоля да се търсите за напред Чрез тази връзка по ДНК генсиса Отмерен е към клиника Ебразос град РотердамМилен Илиев Минков Трайков Минков Кръстев Петков Гръмодолски род

11

Активист на БСП

преди 4 години

Важното е за 9 септември да имаме парад !!!

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 6С гордост нося името на Райна княгиня. Бог да благослови загиналите за свобода мъченици.......

9

Анонимен

преди 4 години

Радев знае ли за това? Веднага да събере хората да празнуват, тъкмо ще се съберат най гладкомозъчните червени индивиди.

8

Анонимен

преди 4 години

Щом отменяте въстанието, стойте си под герберско робство. Загубен народ. Търпете да ви управляват тримата *** по телевизора.

7

Защо

преди 4 години

До абе да попитамЗащото едни умници спорили с други умници как се пише думата въстание.

6

Стар стил, нов стил

преди 4 години

Ами защо тогава не празнуваме независимостта на България на 5 октомври (13 дена разлика за 20 век), а се придържаме към стария стил, 22 септември? Редно е и Априлското въстание също да се празнува по стар стил, на 20 април, а не на 2 май (12 дена разлика за 19 век).

5

Анонимен

преди 4 години

С гордост нося името на Райна княгиня. Бог да благослови загиналите за свобода мъченици.

4

Анонимен

преди 4 години

До 2Ако си спомняш, Тодор Каблешков написва "Кървавото писмо" от Копривщица на дата 20 априлий 1876 г. Само, че тогава летоброенето е било по Юлианския календар. През 1916 г. Царство България приема занапред датите да са по Грегорианския календар, които е назад с цели 12 дена. Затова и днес Априлското въстание се празнува на 2-ри май.

3

ГРЕБ

преди 4 години

Отменя се създаването на държавата, със задна дата!

2

Анонимен

преди 4 години

преди 144 нашите предци трябваше да отменят въстанието .... на 20 април по новините нищо не споменаха за това велико събитие , нито един исторически филм ... само турски сериали затова ли загинаха тези хора ? след 144 години никой /официалните медии, политици / не се сеща за тях

1

Русофил

преди 4 години

Жалко това са най-големите празници на българите,руснаците са помогнали за освобожденито на и съдаването на държавата.Турското робство е унищожило много в култура и развитие.