60

емигрантka

преди 4 години

Не само Южна Корея се справи бързо. Австралия също се справя отлично. Създадоха мобилно приложение за проследяване на контактите, спасителния финансов пакет е вече в ръцете на нуждаещите се, след като подаването на докуметите ставаше изцяло онлайн, а за пенсионери и безработни автоматично без да правят нищо, защото вече са в системата. Наложиха се глоби за неизпълняващите и се спазваха независимо от произхода и състоянието на гражданите.Хората проявиха разбиране и дисциплина и резултата е налице

59

man

преди 4 години

Мен не ме е страх, глупав ли съм?

58

Анонимен

преди 4 години

До ВанкатаДано поне сме страхливи, че това да помогне да се опазим. Въпреки, че то като няма човек акъл за 5 стотинки- не го е и страх.

57

Анонимен

преди 4 години

До ДДРОнегЕми ти не вярвай на управляващите, но прояви здрав разум и вярвай и виж какво става по света. Ако беше наистина безобидно нямаше да затвори целия свят! Това е факт, неоспорим :( Така че и да вярваме и да не вярваме на нашите политици - това не променя факта, че има един вид чума в момента.

56

ДДРОнег

преди 4 години

До ВанкатаАз съм един от многото, които не спазваме препоръките и наредбите на управляващите ( не всички ) !!!И не ги спазвам по една проста причина - НЕ ВЯРВАМ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И НЕ ГИ УВАЖАВАМ !!!Е, мия си ръцете и на нарочно поставените мобилни мивки, слагам си маска в магазина, но от уважение към продавачите, но толкова, разхождам си кучето из целия град часове наред, а маската ми е на врата. Полицията също нехае, тъй че не съм АЗ проблемът !!!

55

Анонимен

преди 4 години

Веса Лечева си умира от страх да не й прослидят къде е ходилаАми да. Страшно е. Като знаем какви ги върши

54

Анонимен

преди 4 години

прос народ , пропаднала държава

53

ами

преди 4 години

До Ванката явно добре ти плащат да защитаваш боко щом коментираш дали са мерки или препоръки а не същността на действията на правителствата. корейците са въвели такива мерки които са логични и целят блокиране на вируса без да тормозят излишно населението.боко въведе глупави репресивни мерки без тестове , с кпп-та и т.нно за сметка на това се теглят едни заеми и раздават едни пари...крадат де.

52

Един от България

преди 4 години

В цяла европа о САЩ новините гърмят как едва ли не всички ще умрат! Хората се наплашиха и се юрнаха да се запасяват. Когато майката е спокойна детето също е спокойно...Айде много Ви здраве. :)

51

Ванката

преди 4 години

До амаПрепоръчителни са им били мерките, защото имат дисциплина и вярват на държавата. Тук препоръките изобщо няма да бъдат отразени. Ние забраните не спазваме, пък пожеланията - забрави!

50

ама

преди 4 години

До 69735 ти прочете ли , че в корея мерките са били ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ а не глоби от по 5 000 ?? освен това там мерките са били логични и без военно положение с КПП -та по градовете, без декларации !! там правителството е взело нормални мерки с цел справяне с кризата а ток боко въведе репресивни мерки като военно положение с цел да мачка населението. заради това там корейците спазват а тук не !!

49

69735

преди 4 години

Описан е цивилизационен пласт, съвсем различен от нашенския. Тук препоръката се възприема като предизвикателство да бъда заобиколена с най-безочливаа самонадеяност. Да добавим лъжите в декларациите, прикриването на контактните лица и дивашкото нахлуване в магазините. Само че вирусчето не прави компромиси - доброволно или насила мерките трябва да се спазват.

48

Анонимен

преди 4 години

Корейците се раждат в ръцете с клавиатура, с мишка, с джойстик. Приемат събитието като една модерна игра.

47

МАЙМУНСКИ ГРИПъ

преди 4 години

До 11 (#59)Стига с тоя *** бе!На маймуни ни направиха наште управници. Дисциплинирани сме, когато виждаме смисъл и полза от въведените мерки. У нас те са смотани и неработещи. Затова не ги спазваме. Забраните за парковете, когато градският транспорт е пълен, е глупост. Носенето на маска на тротоара е глупост. КПП около градовете са глупост, когато границите са отворени. Да сложиш човек под карантина, мо да го пуснеш да се прибере с автобус до вкъщи е глупост. Защо да спазваме глупости?

46

Анонимен

преди 4 години

В южна корея живеят корейци а тук живеят римляни, всякакви сравнения са лишени от смисъл.*** от днес бг кажете за Ким нали беше умрял, търсехте му наследник, как е умрял ли е, кой ще го замести, чакаме развитие на темата?

45

Vip

преди 4 години

Корейците са невероятно дисциплинирани. Чувството за дълг към нацията и обществото е много висока при тях. Но написалия статията забравил да спомене едно дребно нещо как всеки засечен болен е проследява чрез телефона си 14 дена назад и всички с които е имал досег са изследвани... Това в Европа е недопустимо тук дори от БСП продадоха жалба, че следят карантинирани чрез телефона им... Отделно Ганьовския манталитет на Българина - да се мисли за по-велик от общността, по-знаещ от специалистите..

44

Анонимен

преди 4 години

Точно както у нас- черни маски, НОЩ, черни униформи, психоза и натиск- и един обикаля да психясва хората

43

Близо до истината

преди 4 години

Не вярвайте много на азиатците, статистиката им е повече въпрос на показност отколкото на реални данни!

42

МАЙМУНСКИ ГРИПъ

преди 4 години

Как Ю Корея се оправи ли?Ами с пари. Много пари и без корупция. Организираха много, много тестове. Вземаха проби директно в колите на хората, на колкото може повече хора, които след това отиваха на работа и си заработваха хилядократно тестовете. Ние оставихме 70-80 хил човече без работа и си затрихме икономиката, което е хиляди пъти по-скъпо, отколкото да се правят тестове и да се отделят заразените от здравите.

41

11

преди 4 години

Алеко Константинов е описал цял народ, а не един човек. ***! Ганьовеца знае всичко, от всичко разбира. Той не се учи, той учи светът. За него дисциплина, морал и ценности освен парата и как да прекара няма. В Кореа хората имат дисциплина, тук не. Дори сега хората се блъскат в магазина. Сърдите се на ромите, че били не възпитани и мързеливи, а някой да погледна себе си?!