62

Анонимен

преди 4 години

Защото в БАН предварително се знае за кого е обявен всеки един конкурс, затова там таксата е ниска. Няма да ощетяват своите деца...

61

северозапад

преди 4 години

до 64тогава защо им давате дипломи или както беше във вица като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на доктор"

60

Обобщение

преди 4 години

Съдейки по написаното в коментарите, 90% от българите нямат интелект да усвоят дори граматичните правила. А висшистите излизат още по-неграмотни, отколкото влизат. Казвам го от собствен дългогодишен преподавателски опит във ВУЗ.

59

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 61В САЩ са 4300 университета при 40 пъти повече население.

58

Анонимен

преди 4 години

До До Анонимен 55Преди 1989 г, беше без такси и беше на първите места в света, а сега такси и някъде след 1000 място в света на нивото на Бангладеш/

57

До Анонимен 55

преди 4 години

55, много си зелен ! проблемите са съвсем други. КОГА ЩЕ СЕ ПОВИШИ КАЧЕСТВОТО на университетското образование. Днешните УНИверситети ( с няколо изключения) са се превърнали в килийни учиища ! Не предлагат никакви знания. Да не говорим за знанията на "даскалите". Казвам го от личен опит !@!@!

56

Анонимен

преди 4 години

Дания с 5 млн. население има 8 университета, а при нас 52. *** и пульо е с диплома. Не такси а да се закриват тези люпилни на некадърници.

55

ист

преди 4 години

Таксите в университетите трябва да бъдат още по високи. Студентите завършват с няколко специалности- сервитьори, продавач консултанти,сезонни работници , дори някой работят по специалност с която се дипломират. Но поне докато са студенти си поживяват.

54

Анонимен

преди 4 години

До до 40Лесно е да се каже но на практика пазара се променя всеки месец и какво постоянно ще учат ли.

53

Анонимен

преди 4 години

Колкото повече ГЕРБ свиват местата и вдигат таксите, толкова повече ще се засили връскарството и шуробаджанищаната във ВУЗ. Накрая ще останат само децата на професорите защото те ще влизат и свършват с препоръки.

52

Анонимен

преди 4 години

Ако не ви харесват таксите за университет в България, мapш в европа или сащ, там само годишната лихва от заемите които ще вземете ще са повече от таксите в бг университет

51

Анонимен

преди 4 години

Ние продължаваме да възприемаме висшето образование като върха на сладоледа. Навсякъде по света образованието девалвира. Навсякъде се търси масовост, гони се някакъв процент от населението. С броя студенти е свързано и финансирането, което получава даденият университет. А от всяко дърво *** не става. Затова висшето образование вече не е толкова висше, като едно време. И не само в България.

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Всяко човешко същество има интелект,всяко човешко същество има талант"В общи линии е вярно, само че не е задължително да позволява висше образование.

49

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВсяко човешко същество има интелект,всяко човешко същество има талант,въпроса е дали ще го развие и има ли възможност да го развие,защото таланта е 1% ,а труда 99%.Няма човек,без природно вградена дарба.

48

Анонимен

преди 4 години

Масовото висше образование не е измислено в България. Европейски директиви има по този въпрос. Затова е добре като критикувате образованието, да е конструктивно. Няма нужда да изтъквате кусури, които до голяма степен не зависят нито от националната политика, нито от желанието на ВУЗ-овете.

47

Анонимен

преди 4 години

Дори в СУ за доста специалности вече се влиза по диплома, оценки от матури и т.н. Това е нелепо.

46

Анонимен

преди 4 години

Нещо друго измисли. Хубаво е държавата да плаща за обучението на тези, от които има нужда. Но и други държави имат нужда от същите специалисти. Затова отново "твоите" пари ще отидат на вятъра.

45

Анонимен

преди 4 години

В момента наличните места са повече от кандидатите и така е поне от 10 г.

44

Анонимен

преди 4 години

Висшето образование не е за всеки. Повечето хора нямат необходиия интелект, за да усвоят знания от такова ниво, да не говорим, да успеят да приложат тези знания в практиката. Абсурд. Именно затова има толкова много студенти в началото на обучението и толкова малко професионалисти накрая и след това. Затова повечето, които стават студенти, накрая пак лазят по полетата и събират аспержи, ягоди или квото там са им казали да събират.

43

до 40

преди 4 години

Да учат каквото и колкото искат, но в частни университети, където те да си го плащат. Държавата да плаща обучението на тези , от които има нужда. Всички да плащаме субсидиите на хиляди бъдещи безработни е пълно безумие. Жалко, че не го разбираш, а уж живееш в Германия. Пък нека аз съм злобар. :) Чао.