Га крихте обороти и не плащахте данъци, осигурявахте на МРЗ, не ривахти, а сега ривети. Га ви исках фискален бон, ме гледахте като извънземно и изтупвахте апарата от прахта. Занулявай и закривай. Жената готви много добре и ще мина без вас.
Разни кръчмари и хотелиери да спрат да говорят глупости......Как са направени тези неща от тях.....Нереалнито им ценообразуване води до натрупване на доста капитал....Горките обеднели и още повече наглостта им за помощ и то за КАКВО ? ......
На хора с нулева хигиена какво да им помагат, те кухните на повечето заведения са развъдник на зарази. Направо да ги затварят, че току виж пламнали и холера, тиф, дезинтерия и какво ли още не. В тия времена не ни трябват развъдници на още зарази.
Малогръмажни порции и надписани сметки от келнерите! Грубо държание....И преди ОХ го наричапа Обществено Недояждаве - хранене....
То пък едни ресторанти. Да почнат сами да си произвеждат продуктите, не да купуват отпадъци от борсите и да ги предлагат като първо качество. Клиентите не са прасета, дават си парите.
Е, не може да помагат хем на ресторантьорите, хем на Домусчиев :DЗа ресторантьорите някое кило фурми, да измислят някакви рецепти с тях За Домуса - ново бентли по 60/40
По-голямото реване ще е 2-3 месеца след като отворят. Персонала ще навакса малко от малко, и всеки ще си е извадил извода, от тук нататък осигуровки на реални пари или чао. Цените сега са високи, маржа е голям но няма на къде повече за да има клиенти. Маржа на печалбата никога няма да се върне на старото ниво. Не може с инвестиция за 100 бона, за 1 година да си милионер и да продължава до безкрай. Човек съм сус заведение.
Приемете случващото се като едно малко възмездие за лъжите, непрофесионализма, андрешковщината, безкрайните мoшeничecтвa с качеството, грамажа, фалшивите снимки на храната, кръщаването на виното, мeнтeтaта уиски, ракия, водка, укритите обороти, безмилостната експлоатация на персонала, oтблъcквaщото високомерие, таксата стол, мръщенето при малки поръчки и какво ли още не. Малкото свестни заведения ще оцелеят, верните им клиенти ще ги спасят, останалите ДГД!
Аз им помагам като поръчвам храна всеки ден, така поне малко заработват. Също поръчвам директно от съответния ресторант (посредниците като чичо Безос пият кръвчицата на хората).
Аз не съм съгласен да се помага на хора които не са плащали нищо. Държавата са хората, вкарваш си данъците и осигуровките и срещу това получаваш. Понеже сме много тарикати голяма част не плащаха нищо и затова и благата които получавахме бяха по малко. А сега тия наглеци искат и да им се помага от парите на съвестните хора. Всички сервитъори, бакшиши, майсторчета, и тарикатчете тип лява ръка десен джоб, сега да го жабуркат. А и да не ги бяха затворили ако си мислят че някои щеше да им ходи....
И на мен ми е скъпо едно кебапче от 2 лева ,но като се наложи ги давам .Няма да ви се затрие бизнеса ще си наваксате .
Тоя бранш е изключително наситен в България. Кризата ще подейства изключително положително на истинските бизнесмени, тъй като ще изчисти ниско-качествената конкуренция и ще остави добрите ресторанти и хотели. Не мисля общия обем на сферата ще се промени заради затварянето на част от бизнеса, когато всичко се върне към нормалното (няма да е много скоро).
Те повечето заведения и без това не стават. Останали са на ниво балкан турист, сервират гадна храна и не разбират от обслужване. В иначе голяма София има грубо 10 читави ресторанта, но те работят добре и в кризата. Ако и другите даваха качествен продукт нямаше да реват. Ама с гадна скара и руска салата на топки не знам на кво се надяват.
Най-засегнати са служителите,за това в белите държави раздадоха базов доход на директно засегнатитена работници. 2 месеца ли няма пари държавата да дава,няма ли държавни коли за продаване???
След като всички досегашни "мерки" на управляващите бяха да ви пречат, защо си мислите, че сега изведнъж, ще вземат и ще ви помогнат. Те си гледат мутренските фирмички да оправят, банки, колектори, дребни лихвари(бързи кредити).
Абе като надуват цените и хората се оплакват, ама на тях не им дреме... Ха сега да видите дали е хубаво
Ресторантьорите скочиха, никой не им помагал