13

Що се касае до

преди 4 години

осъдения за прикриване на случая Григор Стоичков,както и за ролятана ПБ на ЦК на БКП,които според оня с латиницата по-долу са били едвали не с народа и са страдали с него,му препоръчвам да си затвори устата ида не прави пропаганда с фалшиви новини.Ако не знае,има много информацияза големите мерки,взети от комунистическата държава за защите на ПБ и ЦК,а не за защита на народа,от когото истината се криеше.Истината е една,афалшифицирането и говори за опит за оневиняване на ЦК и ПБ от ***.

12

Неточности

преди 4 години

Радиацията се дължи на алфа,бета и гама частиците.Гама-това са фотони и кванти,образуват се при ядрен разпад.При него се образуват и бета частици,теса електрони и позитрони. Тоест,за да има наличие на опасна гама и бетарадиация,е нужна верижна реакция.Не така стои въпросът с алфа частиците.Теса с вторична радиация,породена от верижната реакция.Такива продължава даима в Чернобил,а пожарът ги изпраща в атмосферата и вятърът може да ги докара.Нивото не е голямо,но за гама фон не става и дума.

11

3.6 roentgen

преди 4 години

Няма причина за паника. Радиацията била по ниска от тази на една обикновена рентгенова снимка.

10

vdch

преди 4 години

До байтошовцитеЦялото политбюро беше на манифестация. А често споменавания Григор Стоичков (мир напраха му) във Велинград и яде салати като целокупния български народ. А радиациония фон се повиши до около 0,20 микросийврта за час при ежедневен около 0,15.Всичко останало са литературни съчинения на платени ченгета кано Валентин Босевски - Вихър.

9

Картофчо

преди 4 години

Хубавото на дъжда е, че ще свали летящите микропрашинки на земята и ще ги закара надълбоко. В противен случай частиците щяха да си летят по-дълго време наоколо. Затова гледайте да не стоите под дъжда и като се приберете вземете душ и почистете дрехите. Маските които уж са за вируса в случая ще са много полезни! Лек ден и се пазете!

8

Картофчо

преди 4 години

Това изявление ми е като Дежа-Вю от 1986г. :)Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.Все още има хора които са учили навремето за радиоктивните елементи!1. Радиофона няма да се повиши - това е вярно!2. Обаче ще дойдат разпрашени горещи частици!3. Те ще са от елементи които имат дълъг период на полуразпад.4. При радиоктивния Йод от 1986г. организма можеше да се насити с медицински йод и да го изхвърли. Тази превенция при новодошлите елементи е невъзможна.

7

Анонимен

преди 4 години

Много странно през 1986 въпреки радиацията са се провели състезанията от Формула 1 на датите 27 април 1986, 11 май в Монте Карло и другите състезания по график. На снимки от 87-88 година по носът на Сена се забелязва тъмно кафяво до черно на цвят петно. Според тогавашната му приятелка Адриана Ямин ставало на въпрос за предполагаем рак на кожатаи е било отстранено в дълбочина. След това е останало белег.

6

АЛИ БАБА

преди 4 години

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЯМА ОТ МЕНДЕЛЕЕВАТА ТАБЛИЦА ЕЛЕМЕНТИ..ИМА НЯМА 5 ДЕНА И 34Г ТО ТОГАЗ СЪЩО НЯМАШЕ..ДРУГАРИ НА 1 МАЙ .. ЕДИН М.....Ф.СТ ДА НАПРАВИМ ..ДНЕС ПАК ВАЛИ АМА НЯМА СТРАШНО..МОЖЕ И МАРУЛКА ПАК ДА СИ ХАПНЕМ..

5

ЦК на ГЕРП

преди 4 години

Спокойно ,бе ! Всичко издишахте през 1986 !!!

4

Анонимен

преди 4 години

Не се страхуваите бе излезте под дъжда

3

Анонимен

преди 4 години

Това,че до нас радиация не може да стигне,сме го чували и преди.Какво се случва всъщност , кой да ти каже - строго секретно!

2

Петров

преди 4 години

Тези от Националния институт са бивши БАН аджии, цял живот в кръчмето до института им. Нищо смислено не могат да кажат, камо ли да изчислят.

1

Анонимен

преди 4 години

гама-фон, вирус и какво ли не ... карантината се затяга и от стаите трябва да влезете в мазетата, да се заключите и да чакате последния си час.