60

Майтапчийски

преди 4 години

Христос да не излиза !

59

Христос Воскресе!

преди 4 години

Честито Възкресение Христово!"Рипни Калинке, да тропниме, да се пукат душманите"!

58

Вчера разпнаха Исуса

преди 4 години

Увещаваха хората да не ходят в църквите по Великден. Слава Богу, свещениците, които също са хора, не се уплашиха. Ако тях ги нямаше, какво следваше?

57

Анонимен

преди 4 години

Б. БОрисов да мре заедно с Китайския Вирус и АРАБСКИТЕ Маски, да да имаме пари, работа и да я има България. И да можем да си празнуваме празниците.

56

За горещия картоф

преди 4 години

Добре е, че Светият синод и лично Неофит Патриарх Български и Митрополит Софийски устояха на безпрецедентния натиск с искания Тя да затвори църквите за богослужения във връзка с епидемията. Ако изпълнителната власт желае да затвори църквите - да го стори, но по своя воля и на своя отговорност. Ако Светият синод не бе устоял, след време, когато смисълът на ставащото в момента, ще бъде ясен на всички, нека не се съмняваме, че и Борисов, и Мутафчийски щяха да кажат "Те сами ги затвориха!".

55

?

преди 4 години

До Мама РосаЗа планината: сигурна ли си, че питаш правилните хора, или че БПЦ има нещо общо със забраните за ходене в планината?

54

от 55

преди 4 години

До Мама РосаСамо да те попитам ти си жена и майка , нали? Тогава защо си написала това " Много се извинявам Мама Роса може и да е мъж бре хора "? Кое си последно - жена или мъж? Защото някак си е противоречиво за теб .

53

Мама Роса

преди 4 години

До 47До сега бях в Бг Мама ......Мъка,не се издържа.Темите за дискусия са само две - за Генерала и за Бойко.И двете не ми харесаха и за това се върнах тук."Безсмъртна " е саркастично ,израз на ирония.А на Вас изпращам мнооого положителна енергия и любов.В живота и делата са важни,не само думите.

52

Анонимен

преди 4 години

До Мама РосаЩе ти кажа само едно нещо и смятам да приключвам, че ме чака подготовка да Празника, а и трябва да съм на църква. То е за сърцето. Бог така е устроил човешкото тяло както на мъжа , така и на жената. Сърцето на жената е по- голямо от сърцето на мъжа. Това е така, защото жената освен,че по крехка и слаба и е по- чувствителна. А и жената чрез мъжа става майка ( в човешката история и в Светата Библия има само Един Единствен Пример за Безмъжна Майка - Пресвета Богородица и Дева Мария).

51

Мама Роса

преди 4 години

И така кратко резюме , Сега не е време да се съдим и обиждаме.Всеки един от нас е леко казано изнервен от положението.С или без литургия положението е сложно.Обичайте се , бъдете здрави и щастливи.Радвайте се на всеки ден , защото той е безценен.И пак да питам....а разходки в планината що неможе?

50

Анонимен

преди 4 години

Патриарха питал господ ще слезе ли при вярващите за Великден. Господ му отвърнал, че тая година ще ги чака те да отидат горе при него.

49

Мама Роса

преди 4 години

До 44Наистина моят ум е ограничен...Аз като кажа ,че вярата е любов и не е така.Но от Вашата уста като излязат същите думи ,то те са истина!?!Сори , ама не го разбрах.Желая Ви приятна вечер и благодаря за безценните съвети.Моля изкоренете тази злобата от сърцето си!!!

48

Анонимен

преди 4 години

До Мама РосаИзвинявай, ако нещо съм те огорчил. Пожелавам ти Хубаво и радостно посрещане на Възкресение Христово!

47

Мама Роса

преди 4 години

До 44 и 47Първо , какво е мисленето на човек от 2,3 и 5 коментара не може да се прецени.Второ ,никъде не съм хулила нито Господ ,нито църковните служители.Трето , никъде не съм споменавала ,че съм против литоргията.Много се извинявам Мама Роса може и да е мъж бре хора.Вие нали се пишете анонимен.

46

Анонимен

преди 4 години

До Православенпитайте ги тях аз съм вярващ а не пастир.И аз съм вярващ и един обикновен мирянин, който не идва в Църквата веднъж в годината и то само да запали по една свещичка. Би трябвало Св. Синод да даде мнение относно наглия и безобразен Мутафчийски, така и за НАРУШАВАНЕТО на Религиозните права не само на Волен Сидеров ( и на вярващите, защото това утре може да се случи и на друг/ други).Искам да те попитам, братко в Христа Бога, ти какво мислиш по въпроса? Одобряваш ли това?

45

Анонимен

преди 4 години

До ПравославенВажна е ВЯРАТА в сърцето а не ВЪНШНАТА показност.От сърцето на човек излиза добро или лошо, това даже и в Светото Писание го пише. Както и за лицемерието и двуличието. И още нещо - вярата има нужда от дела, защото " вярата без дела е мъртва", а човек да бъде на Света Литургия е също вяра и дело на вярата

44

Анонимен

преди 4 години

До Мама Роса Определено НЕ си безсмъртна, няма как, ти си една обикновена простосмъртна женичка с тип мислене ала БГ мама. Имаш форума Бг мама, там се подвизавай, твоите дружки по акъл ще ти съчувстват. Твоите малоумия, които пишеш против Вярата не са за този форум.

43

Православен

преди 4 години

Хула против Светия Дyx написах долу, писна ми да ме трият за глупости а и литургията почва скоро.

42

Анонимен

преди 4 години

До Православен питайте ги тях аз съм вярващ а не пастир.И аз съм вярващ и един обикновен мирянин, който не идва в Църквата веднъж в годината и то само да запали по една свещичка. Би трябвало Св. Синод да даде мнение относно наглия и безобразен Мутафчийски, така и за НАРУШАВАНЕТО на Религиозните права не само на Волен Сидеров ( и на вярващите, защото това утре може да се случи и на друг/ други). Искам да те попитам, братко в Христа бога, ти какво мислиш по въпроса? Одобряваш ли това?

41

Православен

преди 4 години

До Maма Роса Ако дойда на литургията ще ми е простено ли ?От Матея Светото Евангелие, глава 12, 30-32: всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости на човеците; и ако някой каже дума против Сина Човечески, ще му се прости; но ако някой каже против Духа Светаго, няма да му се прости ни на този, ни на онзи свят.Ако искаш да ти се прости, първо трябва да се покаеш и чак тогава да палиш свещи на литургията. Важна е ВЯРАТА в сърцето а не ВЪНШНАТА показност.