20

Николай

преди 4 години

До 13Първият космонавт е руснак но не се казва Юрий Гагарин. Владимир Илюшин излита пет дни преди обявения полет на Гагарин на 7 Април 1961, прави няколко обиколки на Земята но поради навигационна грешка прави много тежко приземяване в Китай. По това време СССР и Китай не са в добри отношения и минават месеци преди ранения Илюшин да бъде върнат обратно в СССР.

19

Хилендарски монах

преди 4 години

Вече и Тихия океан ли наричаме с типично българските думи "the Pacific"?

18

Байконур

преди 4 години

Така е, и сега отиват до МК станция с ракета Союз-ФГ

17

роб на влаЗта

преди 4 години

То да бяха и излетели....Най -голямата и нагла кражба на хората от НАСА

16

Чичето

преди 4 години

Да бе, върнали се били...а как тогава два дни след излитането намират капсулата Аполо 13 ...в Бискайския залив - без следи от обгаряния (от влизането в атмосферата), без термоизолация...и без хора!? След което потичат реки от блага от САЩ км СССР, отношенията изведнъж се затоплят!?А видеото от "завръщането" на екипажа е уникално - момчетата си ходят най- спокойно при излизане от капсулата! Докато други снимки и видео показват как само след пет дни в безтегловност астронавтите ги изнасят на ръце

15

големи яйца

преди 4 години

що не кацнат сега, като са толкова напред с матряла, а се возят в орбита с руски Лади?

14

До 15

преди 4 години

Ти имаш ли мозък?

13

11

преди 4 години

Е как ще се е върнал, като никъде не е ходил?

12

Гагарин > Армстро

преди 4 години

Най-великия и първия е само един, но както и да е! Добра мисия за Аполо 13 мал шанс за кацане на луната, но нищо. Добре, че поне са се завърнали живи и здрави!

11

Анонимен

преди 4 години

Гагарин става медийна звезда и се пропива от истината която той знае, че не е летял. Когато е бил сред хора и се е наливал е говорил истината как са излъгали всички, че той е летял в космоса. След това го пускат с повреден самолет и се разбива.

10

Анонимен

преди 4 години

Русия не оспорва кацането на американците, защото САЩ държат Русия здраво за измислицата Юри Гагарин. И е станало я кажете, че не сме кацали, я сме ви оборили за Гагарин с доказателства.

9

Аз

преди 4 години

Сега един евтин смартфон може да управлява кораб до луната, ама не са пращали никой от 1972 година.

8

СССР логика

преди 4 години

СССР се опита да кацне на Луната но не успя. И четирите им опита завършиха със много ефектни експлозии на нефелната им ракета Н-1. Единственото което им остана е да тиражират разни конспиративни теории. Така не се прави империя господа-другари, трябват и резултати.

7

Анонимен

преди 4 години

Едно време нямали техника кацнали на Луната...Сега имат техника, но не могат.Означава, че никой не е кацал на Луната, а Наса от такива холивудски филми си докарва годишно по 10-ки милиарди $

6

Преди 50г.

преди 4 години

До Николайсветът не е познавал добре условията за работа с течен кислород.Затова има много жертви от САЩ и СССР.При пуска на 1500-тин тонния сферичен резервоар за течен кислород в Байконур става тежка авария.Политбюро на КПСС дава 6-месечен срок да се изучат и отстранят проблемите, иначе до стената. Разказа ми го лично Н.В.Филин, тогавашен Генерален конструктор по криогенна техника в СССР.САЩ си признаха за пропуски в експериментите си, но Русия отрече проблемите, както и за Чернобил после.

5

АТАКИСТ

преди 4 години

Преди 50 години един снимачен екип направи клип от пустинята Невада и се завърна в Холивуд и показа как човек каца на Луната!

4

Анонимен

преди 4 години

Трети път да кацнат на Луната ! Та нима са кацали някога преди това пробване ! А стига с тия фалшиви атлантико холивудски продукции . Писна ми от фалшиви новини особено пък за студииното кацане на американците на Луната.

3

House M.D.

преди 4 години

Какво означава думата "астронавт"? Все пак не владея суахили.Къде се намира Южният Пасифик? Не го намирам на картата.

2

верваме

преди 4 години

Ъхъ кацнали в холивХоливуд от едното в другото студио

1

Николай

преди 4 години

Аполо 13 е най-успешния провал на НАСА.