87

Handel

преди 4 години

През последните години месечната заплата на квалифициран китайски работник в средно голям град (само 3-4 милиона:-)) се счита за доста добра ако е от порядъка на 700-800 долара на месец; в Government Motors (така в Щатите вече наричат GM след като Обонго буквално ги подари на автомбилните профсъюзи квалифициран работник с бонуси и придобивки получава 140,000 долара годишно. При такава разлика в заплатите трябва да минат много десетилетия преди западняците да се отдръпнат.

86

Анонимен

преди 4 години

87, Handel, ако Запада си отдръпне заводите в чайникленд, и затегне силно индустриалния шпионаж от оризниците (почне да ги осъжда на по 50-60 години затвор), последните са сгънали сергията за 0 време. Чайникленд е НУЛА без Запада, Н У Л А!

85

Анонимен

преди 4 години

82, ааа? Фалирахте ли САЩ вече дребни копейаджийски душици? Още от времената на кумира си сифилистика ленин я фалирате. До къде стигнахте жалкарчета, живо ме интересува?И да ти кажа, императрица жужана преди 2 седмици се молеше да му махаме снакциите. Гледай боярищная да не фалира преди Америка, хаха!

84

az

преди 4 години

Китай трябва да плаща репарации на света, не трябваше да укрива заразата виновни са и то много.

83

Handel

преди 4 години

Това, което не се взема предвид за Китай е огромната вътрешна задлъжнялост, която нищо чудно и самите китайци да не значт колко точно е. По косвени данни оценлата на общия дълг на Китай - вътрешен и външен, е 40,54% от БВП.

82

Handel

преди 4 години

"ръководител на експертната група за Азия в берлинската фондация "Икономика и политика"Въпросната "фондация" даже Google не можа да я намери на английски. Толкова по въпроса има ли някакъв авторитет. Просто поредния тръгнал да подскача и вика "И аз! И аз! И аз! "

81

Анонимен

преди 4 години

Упс, гледал съм за Русия. За Китай е 17% от БВП общата задлъжнялост. 8% е на Русия ;)

80

Анонимен

преди 4 години

Общата задлъжнялост на Китай към днешна дата НЕ Е 310% от БВП на страната, а 8% от БВП на страната ;)))Това е по официални данни на The Economist - Изцяло "демократичен" евроатлантически източник. Проверих данните точно преди да пиша тук и ме наби на смях колко *** евроатлантически мекерета имаме да пишат тука ;)))На човек с Китай се пада по около 1000 долара, докато в САЩ са по около 50 000...

79

Анонимен

преди 4 години

Китай пък кога е спасил каквото и да е? Комунизма също.

78

преди 4 години

Общата задлъжнялост на Китай е 310% от БВП. Ако западните страни не им дават повече технологии на готово, не ги финансират и си изтеглят производствата, Китай ще с бъде сринат, и там ще избухне гражданска война защото ще умират от глад. Жалка държава взела се много на сериозно.

77

Анонимен

преди 4 години

Световно известните български икономически анализатори решиха Китай НЕ!Много са ми смешни когато се опитват да пикаят като слона, ама все мокри излизат. Три десетилетия България взе полагащото и се място в третия свят (първа афро-европейска държава). Един чесън не могат да отгледат, ама Китай това, Китай онова!

76

Анонимен

преди 4 години

Световно известните български икономически ***-изатори решиха Китай НЕ!Много са ми смешни когато се опитват да пикаят като слона, ама все мокри излизат. Три десетилетия България взе полагащото и се място в третия свят (първа афро-европейска държава). Един чесън не могат да отгледат, ама Китай това, Китай онова!

75

Анонимен

преди 4 години

САЩ създадоха китай и те ще го върнат на мястото, което заслужава.

74

ovi

преди 4 години

но ще обогати своята...купи си американския пазар, ся купува и транспорта( боинг...) и така.... ще има всичко.

73

Анонимен

преди 4 години

Какво е това възстановяване с парите на данъкоплатците?Взимат от трудещите се и ги дават на големите корпоративни ***, които ем държат огромен дял от пазара, ем данъци не плащат.Китай, САЩ, ЕС ....цоциализъма свършва като изхарчи чуждите пари, стара, но вярна максима.

72

българин

преди 4 години

до " ***" Пак казвам. Ника ти приляга! Написах 25 месеца. Нашият набор ни задържаха 29 дни.Та за това написах 25 месеца. Къде и как разбра за 3 месеца "задръжка" Не разбрах и недоумявам !-:) Ама карай ....

71

българин

преди 4 години

в Стара Загора бе "***" Ама тоя ник ти приляга Честно.В поделение 42550. Водехме си тактическите занятия на3 те могили край Стара Загора. -:) Едва ли си чувал. Нещо друго? И не ме изкарвай "грубиянин" Каквото повикало такова се обадило! -;) В човека има всичко.Зависи кой какво иска да излезе от него в даден момент!

70

Анонимен

преди 4 години

Ми тя Икономиката е "умряла ***"

69

fact

преди 4 години

*** то не е и нужно.Утре почва войната с китай.

68

Тъпомер

преди 4 години

българин,като ти чета простотийте,ми става жал за сегашното поколение,мл, сержант и къде кара школото бре,и се служеше 24мс.+3мс..