71

Анонимен

преди 4 години

Dnes, не ви ли е срам да я пускате тая пропаганда. СЗО си призна вчера, че са искали да запазят маските първо за лекарите и затова са казали каквото са казали. Има предостатъчно доказателства че маските предпазват. Сега ако някой реши да си облизва маската или да си бърше очилата с нея, очевидно няма да помогнат. Но ако носят правилно и се спазва физическа изолация, вирусът ще се разпространява много по-бавно! Хора, носете си маските, не си пипайте лицата и не облизвайте всичко и ще сте добре.

70

До Да

преди 4 години

Казваш:"Вирусът е с размер 15 нанометра. Кислородът е около 777 нанометра...."От горните два реда следва, че вирусът, който е на границата между живата и неживата природа и представлява комбинация между сложни и не толкова сложни молекули, е по-малък от кислородния атом?!Само за сведение, кислородният атом има размери от около 3.15 х 1e-12 метра, докато вирусът е 15 нанометра или 15 х 1e-9 метра, което както и да го смяташ си е около хиляда и малко пъти повече или по-голям размер.

69

Анонимен

преди 4 години

Против носене на ВСЯКАКВИ маски от здрави хора на открито, там, където няма събрани много хора на камара.

68

окей

преди 4 години

Съгласен съм да нося маска, ако държавата прояви отговорно отношение и предостави безплатни такива за всички (както направиха корейците). Те пак ще са платени от нашия джоб - нали си внасяме здравни осигуровки. Но няма да плащам изкуствено надути цени за продукти, чието полезно действие не е доказано, за да може братовчеди, чичовци, тъстове и зълви на депутати да лапат тлъсти печалби. Да, не си мислете, че само в САЩ политиците са се изхитрили да купят дялове от компании за медицински продукти.

67

Анонимен

преди 4 години

Когато дишаш през маска, вдишваш издишаното си.

66

Да

преди 4 години

Вирусът е с размер 15 нанометра.Кислородът е около 777 нанометра.Нека ни взимат парите и за маски, и като сме безработни с ускорена скорост да обедняваме, и да ни пишат актове, и да вдишваме по цял ден въглероден двуокис.*** народ, точно като роби чудесен

65

Анонимен

преди 4 години

До 64Всеки от нас е свидетел за кашляне и кихане върху продукти св магазин.------Не, аз не съм бил свидетел на такова нещо.Пред мене никой не е кашлял или кихал върху продукти в магазин. Хората са съвсем съзнателни, ползват кърпичка или слагат ръка на устата, но това извън магазините. В магазин изобщо не съм виждал кашлящи и кихащи - минимум от 4 месеца насам.

64

Мислете

преди 4 години

в първите редове се казва, че ако върху макста има сирус той може да ни зарази след като я свалим. Боже тия журналисти, нали ако я няма маската тоя вирус щеше да е върху лицето ни. И още една проста причина за маската, с маска много по-трудно ще си докосне човек лицето.А и лекарите, защо носят постоянно маски, като няма смисъл здрави хора да ги носят?

63

Анонимен

преди 4 години

Хем не трябва да носим маски,защото не предпазват,хем здравните работници трябва да ги носят задължително при контакти с болни хора!?Алооуукого лъжете!????

62

Анонимен

преди 4 години

Независимо от мнението на разните експерти, за мен носенето на маска има смисъл най-малкото защото ме предпазва от неконтролирано пипане с ръце по тази част от лицето и неволно докосване с телефон при разговор навън. Кашлянето, кихането и дишането в близост при навалица го слагам в графата бонус.

61

до59 пълна глупост

преди 4 години

Вие сериозно ли?Всеки от нас е свидетел за кашляне и кихане върху продукти св магазин.Лично на мен ми се наложи преди около месец да направя забележка на една госпожа,която кашляше в хладилната витрина,от която си взе млако и това не е единичен случай.Много българи нямат здравна култура и не слагат ръка на уста при кашляне.

60

Анонимен

преди 4 години

Обръщам се към тези ,които правят интервюта.Интервюираните,включително и господин Борисов,свалят маската и плюят върху микрофона.Има и телевизии,които не спазват дистанция.Мерките са за всички!Вируса не избира.Може да се зарази всеки,дори и властимащ и не се знае как ще му се отрази .Пазете се,хора!

59

до41

преди 4 години

Броя на болните се удвои ,защото се увеличи броя на изследваните,хората се тазхождат и не спазват предписания-да няма социални контакти,не носят маски или ако имат носа е отвън,или маската е свалена на брадата.Ето сега пред моя блок изчакаха да минат проверяващи и насядаха на пейките.Простотията ще ни довърши.

58

Анонимен

преди 4 години

Увеличението на нови болни, е свързано само и единствено с не стриктното спазване на мерките----------Не съм видял неспазване на мерки.Хората спазват социална дистанция и носят маски. Увеличението на болните дойде именно със задължителните маски.

57

Анонимен

преди 4 години

Асимпотоматичните заразени също разнасят вируса.------Няма такъв филм.Не и по въздушно-капков път.

56

Анонимен

преди 4 години

Никой не кашля и не киха, когато е сред хора, още повече с отворена уста и това са глупости, че при говорене изскачат вируси,

55

Анонимен

преди 4 години

Мутафчийски каза още в началото,че това не е истинския брой болни ,а да ги умножим по десет,ама нали трябва да се слуша.Много пъти питат човека нещо,което обяснил предния ден.

54

Д-р Ох Боли

преди 4 години

Оопс.. и за тия дето са прочели " нещо". Да вируса е само няколко нанометра голям , но няма крака и не си подскача сам . Използва капките от нашата слюнка да се изстрелва и придвижва. Кихнеш , кашляш и Voila ! Та тия капки дето съдържат вируса са много по- големи и те именно се задържат на маската. И ако не пипаш маската и лицето си и си миеш ръцете - има ефект. Да и очила е добре да се носят, да не кажа препоръчително

53

Анонимен

преди 4 години

Яки глоби за тези които са без маски.

52

До 54

преди 4 години

Точно така, и ако 100% от населението носи маски, това ще спомогне за ограничаването на разпространението на вируса. Ако 1% от населението носи маски - тогава са безполезни. Но никой не разсъждава над населението като цяло, а всеки гледа индивидуалната полза.