96

Анонимен

преди 4 години

Че те и в момента цените са си високи. Да не говорим, че българската стока не може да докара количество, че да се бори за ниска цена. Ще си има едни щандове с високи цени, а до тях - турски, македонски, полски и т.н. плодове и зеленчуци.

95

1

преди 4 години

Сменете заглавието на статията,с ново,заглавие, "КОГА Е НЯМАЛО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИ ,ПРЕДИ ГОЛЯМ ПРАЗНИК".

94

Проблемът

преди 4 години

Проблемът с качеството и контрола,не е на търговските вериги, а на държавата на Тиквата.Фаворитите от БГ, ще спечелят,Боко и сие също,а ние ще духаме супата.Направо е жалко и гнусно,като виждаш,как без срам и съвест,нагло и безпардонно крадат,лобират и дерибействат над нещастният народ,а той.... одобрява това.Цените ще скочат несъмнено.

93

симеонов

преди 4 години

когато аз бях дете , домати и чушки се ядяха само през лятото , към края на юни. Тогава ставаха първите зеленчуци на полето. Учениците ходехме на бригади да ги берем и сортираме: хубавите за износ, останалите за вътрешен пазар. Хладилни вагони и към братятата от СИВ. А , който искаше домати зимата , на Стамболийски имаше "специален" магазин , където цените бяха високи , но и качеството добро и асортимента голями. За болните и бебетата от там се купуваше.

92

Анонимен

преди 4 години

Тук един приятел ми разказва, как нашия производител ВСЕКИ ДЕН ПРЪСКА С ХИМИКАЛИ своята продукция. Въпреки това, все още се намира български зеленчук, който може да се яде. Обаче от Полша (!) ни набутват пластмасови домати. Сякаш не ние а някой друг изнасяхме домати, краставици, ябълки и всичко останало по цяла Европа преди години. Контрола върху безопасността на храните е нулев, това са фактите. Ядем само ***, които ни продават веригите, защото искат минимум тройна печалба.

91

Анонимен

преди 4 години

Грешка, исках да кажа не в Хита а в Лидъл. Иначе и Била и Кауфланд (Кауфланд предимно вредни турски зеленчуци продават) - навсякъде с лупа трябва човек да търси качествена стока.

90

Анонимен

преди 4 години

Хипермаркетите продават предимно ***. В момента, в който някой от тях престане да бъде собственост на опитни немски компании и собственика стане българска фирма (най-често на някакви мутри) започват простотиите. Хит Хипермаркет някога беше еталон за хубави стоки, а след това вече може да се нарече Палма Хепермаркет, понеже всичко, което продават е с палмово масло. Същите са и останалите. Продават отровни турски зеленчуци с химически вкус. единствено от време на време в Хита има ядливи.

89

Анонимен

преди 4 години

Преди два дни в Била: пресни картофи, произход Франция - 1.34 лв.; пресни картофи произход България - 4.00 лв.

88

марица

преди 4 години

В детството ми 1 кг. домати в разгара на лятото струваше и по 1 /една/ стотинка. Вкусни, узрели, здравословни. Сега ядем нещо, като нищо, пластмасови домати и други зеленчуци. Достатъчно субсидии получават заетите в земеделието и се чудя защо и малкото, което ни предлагат е НЕвкусно и НЕздравословно!

87

Анонимен

преди 4 години

До R ,сега изобщо пък няма автобуси,не знам какво си преживял,но домати ,краставици,бяха с цени 6 стотинки за килограм,каквито и субсидии,да дават на селскостопанските производители,те правят каквото си поискат,и не случайно ЕЛИН ПЕЛИН пише,селянина е жив дявол.

86

до к.103

преди 4 години

Не съм съгласен, че всички турски зеленчуци са пълни с пестициди, защото турците изнасят за Европа, а там изискванията са железни и такъв зеленчук няма да приемат. Нас ни третират като втора ръка държава и хора независимо че Боце се смята за голям политик и ортак на Султана и затова правят опити да ни "прекарат". Друг път ще си помислят дали да правят такъв износ. На нас ни пробутват и калпави стоки, но вече и това не минава. За Европа произвеждат висококачествени френски и немски леки коли.

85

Анонимен

преди 4 години

До Пазарът решава всичкТурските зеленчуци са пълни с пестициди,а България е назад,защото субсидии получават само две мутренски фирми в северна и южна България,но не и останалите селски стопани и дребните производители!Мои познати,младо семейство затова се отказаха от животновъдствоСъщо,субсидиите за българското селско стопанство са по-ниски от тези в другите европейски държави и това ни поставя в крайно неизгодно положение и убива селските стопани в България,няма и равна конкуренция на пазара

84

PlantsVs.Zombies

преди 4 години

В парламента се чудят какво да измислят срещу неминуемото нападение с развалени домати, което ги очаква много скоро.

83

Пазарът решава всичк

преди 4 години

Пазарът решава всичко: нискокачествени скъпи зеленчуци и грозде няма да се купуват, а само качествени такива. Иначе внос от чужбина, включително такъв от съседите: Турция, Гърция, Румъния, Северна Македония, та и от Италия, Испания, Франция.Кой купува скъпите лоши трайни салами и луканки? Премиерът, Танева, Шкембе войвода и сие не разбраха, че с административни мерки няма да стане. Това яко мирише на социализъм. Та почти цялата обработваема земя е заета с пшеница, царевица и слънчоглед!

82

R

преди 4 години

До ХА-ХА-ХА !!!Ти не ми обяснявай как е било през социализма. Преживял съм го и знам какво беше. Преживял съм и опашките и бутането и стоенето на 1 крак в автобуса, трамвая или тролея. Има неща, които бяха по добре, но това сега не е демокрацията, за която партииния дом даде фира. Стана държава на ДС. Демокрацията все още е мечта...

81

Анонимен

преди 4 години

Сливенската перла е тимаджийка. много и дреме за някакви си презрени дребни производители...

80

Смехурко

преди 4 години

"Ще има ли скок на цените на родните зеленчуци в хипермаркетите?"Не.

79

Анонимен

преди 4 години

Димна завеса му се вика на това.

78

Анонимен

преди 4 години

До Fax from KazanТам почти всичко е със завишени цени. А във Ф-ко пък доматите често са толкова разпльокани, че и за консерва не стават.

77

тома неверни

преди 4 години

В случая съм съгласен с твърденията на представителите на веригите,че "сливенската перла" се опитва да нагуши определени големи производители(дребните кучета ги яли).Ако мислеха за народа,защо при лицензирането на веригите,не е въведено изискване за български стоки???Шмети капели,мислели за нас-мислят ,верно,ама за задниците ни,и то да ги сексят