38

Анонимен

преди 4 години

"В петък Световната здравна организация предупреди, без да спомене изрично Австрия, че вдигането на ограниченията може да доведе до смъртоносна нова вълна на епидемията..."===Слушайте какво ви говори СЗО и правете точно обратното, така ще сте в безопасност.

37

Нещастници

преди 4 години

Както обикновено ще се влачим по г з след цяла европа дори и за неща които не трябва да питаме брюксел или козяк, или пък ги питаме???!

36

ахинора

преди 4 години

Благодаря на всички, които изразиха мнение по моите размишления за чистотата/почистването на занемарената ни околност. Знам, че и това става с пари, и то много пари. Мисълта ми е по-скоро ние какво отношение имаме по въпроса. Впрочем, с оглед болести и карантина, правителството неизбежно според мен ще стигне и до това да преценява как да се изрине мръсотията, която сме си направили ние, но не може повече да живеем в нея. И на това му идва времето... Хубав ден на всички!

35

а ти сети

преди 4 години

До Анонимен 35ли се , че в болница се влиза САМО ако си с усложнения ...останалите с леки симптоми се лекуват у дома както е и в останалите държави. ако имаме стриктна профилирана карантина просто почти няма да имаме тежко болни(пенсионери и хронично болни).а на мой приятел са му забранили да извършва ремонт на тирове-глоба 10 000 лева ..та остават без работа неговите монтиори и шофиорите на тировете и други примери мога да ти дам. а тук не е китай да ми забранят да се разходя в парка

34

Анонимен

преди 4 години

Пълна карантина няма в БГ който има работа може да си ходи дори с градския транспорт, до супермаркета и т.н. Останалите се борите за моловете, кафета и ресторанти. Как ще разпознава коттролиращия орган или вируса шляещия се из кафетата или парка рисков профил ли е или не? И остава на съвестта на хората, Столипиново и Факултета ще напълнят болниците и ако са оставили свободен аспиратор ще има и за теб. Сети ли се?

33

а ти сети ли се

преди 4 години

До Анонимен 29 , че не е необходимо за да бъде придобит този имунитет да бъдат подлагани на това рисковите групи-хората над 65 години и тези хроничноболни?? защо карантината не остане САМО за рисковите групи(дори да се подобри както например социални работници да им носят покупките и др) а останалите при които болеста протича без или със леки симптоми да живеят и работят нормално ?? защо се поставя въпроса карантина или не когато има много по-умно решение-профилирана карантина ?

32

Амидофен

преди 4 години

А в България. Хиляди магазини няма да отворят врати. Вече.

31

ахинора

преди 4 години

До Поручик РжевскиГосподин поручик, преди време един животновъд предлагаше 3 000 лв. месечно за семейство, което да наглежда добитъка /крави/ през нощта. Предлагаше и отделна къщичка в непосредствена близост, с всички удобства. Никой не му повярва, вкл. и аз. Ходиха телевизии, снимаха, и се оказа истина. Никой никого НЕ ИСКАМ да командва. Въпрос на преценка!

30

Анонимен

преди 4 години

Курц е на 35 години. А нашият над 60.

29

ахинора

преди 4 години

До Анонимен 25 Долавям ирония в думите ти, нищо де, твоя работа си е как го възприемаш. За почистването на коритата на реките си абсолютно прав, но за целта има техника! Но пак да подчертая - хиляди пъти си прав и за Искър, и за всяка друга река в България - имат спешна нужда от почистване. Да си спомним как водите излязоха от затлачените реки и погубиха хора!

28

Анонимен

преди 4 години

Анонимен 14Като гледам Китай си остоланаха на 80 и няколко хиляди заразени и 3 и няколко хиляди жертви и сега само единични вносни случаи? Сещаш ли се? Сещаш ли се как резкия и хубаво изграждащ имунитет пик ще блокира здравната ни система и ще се решава кой да живее и кой не. И сещаш ли си, който не е на власт и я иска колко опорни точки предизборно ще има? Сети ли се? Гледай инфо от цял свят намали чалгата.

27

ахинея

преди 4 години

До ахинораОтбий се на 10 км от магистрала в Турция и ще видиш какво е Ориент.

26

Поручик Ржевски

преди 4 години

Ахинора, от 1989 година живеем в един нов свят, където държавата не дава команди а има търсене и предлагане. Без да определям кое е добро и лошо, просто факти. Така че, ако някой иска хората да работят в селското стопанство, нека предложат заплати като в Англия за ягодите и съм сигурен, че студентите ще откликнат.

25

първо

преди 4 години

До ахинора явно не разбираш , че правителството не дава свои пари паднали от небето а преразпределя или нашите пари или тегли заеми които пак ние плащаме.та въпроса е ТИ искаш ли да дадеш тези пари (или да теглиш кредит за това). освен това никое правителство до сега от последните 30 години не е показало , че работи в интерес на държавата а просто я краде...защо очакваш сега това да се промени ?

24

Анонимен

преди 4 години

ахинорЧе, върви чисти река Искър душа....аз ще те осигурявам с въже от брега.

23

ахинора

преди 4 години

Не виждам защо правителството да не предложи добри пари на хората, останали без работа, да се захванат /както и всеки от нас/ с тоталното почистване на страната - навсякъде и от край до край. И това се отнася до сезонните работници, за които Западна Европа реве - защо да ходят там, като тук земеделските производители имат огромна нужда от работна ръка. Както и онези студентите, дето ореваха света, че май няма да отидат на бригада в САЩ. Ами и тук има работа, драги студенти!

22

Анонимен

преди 4 години

14, всъщност "тези, които говорят за затягане на мерки у нас гонят свои користни цели". Защото и децата са наясно, че вирусът няма да изчезне и когато и да се свалят москити, тези които ще си ходят, ще си идат. А ако на вас някой плаща с месеци да си седите вкъщи, на обикновените хора у нас никой не плаща.

21

сигурен

преди 4 години

До Анонимен 14 и си , че никой не иска крантина ?? ами как се теглят иначе 10 млрд и се раздават 75 млн на фирма с 2000 лева оборот без гаранции?? ако се движим бавно спрямо пика и необходимият имунитет от 70% от населението като ще са ни необходими 1-2 години нали не вярваш , че карантината може да продължи 2 години ?? а какво правим ако другите държави от ес придобият този имунитет след 5-6 месеца а ние го нямаме още...ще забраним туризма,ще спрем икономиката и транспорта(без тир-ове)

20

съпоставка

преди 4 години

Отпускане на меркитеАвстрия- отваряме магазините.България- Искаме си парка и биричката на пейката.

19

Анонимен

преди 4 години

Тези магазини в Австрия, които ще бъдат отваряни при нас не са затваряни.