33

Б&Б

преди 4 години

Не съм оптимист,че българските месни и млечни продукти, както и зеленчуци като домати и пипер ще конкурират вносните.Компотите, доматено пюре, лютеница, рибни и месни консерви, кексове,мед, кисело и прясно мляко и сега се продават.Но трайните салами, шунка, бекон,луканка и т.н. са скъпи и с невисоко качество.Търговските вериги отдавна са си настроили връзките с производителите, така че тази мярка на кабинета по-скоро е непремерена.

32

Цар

преди 4 години

В цял свят има първо , второ и трето качество. От нас потребителите зависи да направим първото , а не третото качество търсено. И не става въпрос за парични възможности защото мотото "Не съм толкова богат за да купувам евтино" важи с пълна сила тука. Купувам си почти само ФАНТАСТИЧНО наше производство .Може да го намерите навсякъде , част от магазините, част от фермерските пазари част докарано директно до вратата от малки еко ферми. Може би само Рокфорта и авокадото са изключение.

31

Анонимен

преди 4 години

Възрастни хора с по 40 години трудов стаж са с по 250 лева пенсия. -----Няма такива. С 40-годишен стаж под 500 лв пенсия НЯМА.

30

българин

преди 4 години

До: номер 30Съгласен съм напълно с този пример.Най-много се дразня от пластмасовите домати - от Турция ли са, откъде не знам, но е ясно че не са български. Моето мнение е, че когато има общ пазар, на него се купува най-много това, което е най-качествено. Търси се и съотношение цена/качество, тоест най-високо качество на най-ниска цена. Според мен най-адекватните мерки са не да има забрани, а стимули и подпомагане на българското производство. Нещо, което рядко го има за съжаление.

29

Анонимен

преди 4 години

българин,"Купи ***" е велика песен, така или иначе.Примерът със сирената беше общ, но то важи за всяко друго нещо - че ако нещо е качествено, то трябва и да се поддържа чрез пазаруване.Давам ти друг пример - в кварталната хлебарница има отличен хляб. Рядко ям хляб, но като купувам, взимам оттам. Едно самунче чудесен хляб е 2.50 лвА сега отгатни кое се харчи повече - този хубав хляб, или дунапрена в магазина за лев и малко.

28

българин

преди 4 години

До: номер 23А замисляш ли се защо е така (ако е така)?Защото първо, френските сирена са сред най-добрите в света и второ, аз ако бях французин едва ли щях да си купя някой вносен ментак наречен "сирене" за 2 евро.Но, не всичкото българско сирене е на нивото на френското, да не говорим, че изобщо нямаме такова разнообразие от сирена.Има една песничка (ако знаеш руски де), на един руски шоумен Семьон Слепаков.Малко е нецензурна, казва се "Купи ***" - препоръчвам я на всеки патриот!

27

Любопитко

преди 4 години

Простете, някой знае ли колко тона палмово масло се внася в България и къде ли отива? Същото се отнася и за изкуствените торове. Все въпроси, въпроси :)

26

Анонимен

преди 4 години

Евтин хубав кашкавал няма.То по принцип няма такова нещо като евтино и хубаво в едно, но българинът вече почти 80 г. отказва да го разбере.Иска да е топ, ама да му е стотинки - е, как да стане.

25

Анонимен

преди 4 години

Икономистите да си преосмислят теориите. Света се промени и нищо от мантри те вече не е такова каквото беше.Няма кой да ни храни, дори и с купища пари. А като ги няма още по малко.

24

Анонимен

преди 4 години

Ще се стиска българинът я! Заплата или пенсия чисто под 800 лева получават 80% от населението. Възрастни хора с по 40 години трудов стаж са с по 250 лева пенсия. Медицински служители са съкращавани като неефективни и бягат да слугуват на запад. Великият ни благотворец Борисов не рачи да преизчислят пенсиите, да променят финансирането на медицинските дейности! Нямало пари. Сега били се загрижил за възрастните!

23

Анонимен

преди 4 години

Навремето един познат отива на пазар в Дъблин.Половинка българска краставица (опакована в найлонче, нали, как си требе) - 3 евро. Вкус - отличен.За такива като "България над всичко" - каквото е останало, но гордо сложено на щанда за "родни стоки" в магазина на "достъпни цени".

22

Анонимен

преди 4 години

Защо това не се случва във ФранцияЗащото, братле, във Франция, ако видят местно сирене по 5 евро и чуждо по 2 евро, купуват местното. Ей затова. А тук всеки се стиска, гледа да мине тънко и купува хляб по лев килото и кренвирши по две кила за лев.Производителите ни не ги мисли, те си изнасят продукцията там, където ще им дадат добри пари за нея. Разбирай - на Запад.

21

България над всичко

преди 4 години

и най-некачествения български зеленчук е в пъти по-качествен от наблъсканите с пестициди бо'клуци от Турция, които са 80%от вноса

20

Анонимен

преди 4 години

До Магазинерд Да ти пи ..ам на пармазана . Найлон !

19

България над всичко

преди 4 години

сега българските стоки ще са повече, пич и то за сметка на много чужди бо'клуци, които са не второ, 10 качество и за кучета не стават да храниш :))харесва ти не ти харесва . никой не те пита :)

18

затворена/отсечена

преди 4 години

главаМного български селскостопански стоки са по-скъпи поради много, ама много умната и квалифицирана Меглена Поредничкова, която е договорила България да се специализира в зърнопроизводството, другите браншове - между другото. Нидерландия с нейната изкуствена земя е един от най-големите износители на селскостопанска продукция в световен мащаб. За никаква свободна пазарна икономика не може да се говори!!!!!!!

17

Аман от евролиберали

преди 4 години

Аман от евролиберални икономисти! Българските земеделски производители на храни не били в състояние да отговорят на търсенето у нас! Ами да, като системно ги съсипваха и унищожаваха с внос на турски, македонски, сръбски, холандски и не знам още какви *** на смешно ниски цени! Защо това не се случва във Франция и там се стараят да ядат най-вече храна, произведена на не повече от 250 км. от мястото, където живеят?

16

Анонимен

преди 4 години

Тук беше даден пример с български кашкавал. Тоест, кашкавалът е вид сирене.Е, има и качествен, обаче е скъп. Евтин хубав кашкавал няма.А и без това магазините са пълни с евтини гумени "кашкавали" като ластици.Или пък неузрели - нито сирене, нито кашкавал. Ни риба, ни рак!Рони се на трохи - за нищо не става.И двата вида български кашкавали ментаци. Е, вие ще си ги купувате ли?Има ли някой, на когото да му харесват?

15

Анонимен

преди 4 години

До да Спокойно ! Това е поредната партенка на СЪРПиГЕРБ. За кой пореден път я предъвкат ? За 3-4 път ? Та нима тия ,който преди 6-7 години доунищожиха зеленчукопроизводството у нас ,няколко пъти с ,,чуми ,,съкратиха и овцете и прасетата ,ще,,възродят ,,унищоженото от тях ?НИКОГА Просто една пропаганда и накрая ,,НЕ МОЖЕ ,ДОГОВОРИ ,ЩЕ НИ ОСЪДАТ ,МИЛИАРДА КОМПЕНСАЦИИ...,, И ЩЕ НАБИЯ В СЪЗНАНИЕТО НА ХОРАТА ,ЧУВСТВО ЗА НЕВЪЗМОЖНОСТ.... А В ПОЛША ,ЧЕХИЯ ,УНГАРИЯ КАК СТАНА 51/49 ?...ЗНАЧИ МОЖЕ ?

14

Анонимен

преди 4 години

веригите с чуждите бо'клуци, които ще бъдат изместени от българските стокиТо и сега има много български стоки по магазините бе, пич. И не са изместили чуждите, защо ли? :D