81

Анонимен

преди 4 години

Винаги съм се чудил, дори земята да стане съвсем негодна за съществуване - падне астероид или комета или избухне вулкан - ами тя и при това положение ще е по-годна за съществуване от другите планети и луни в слънчевата с-***. Да колонизират Антрактида първо, океаните, тук са - не им трябват ракети за да ходят до там.

80

Статистика

преди 4 години

До До СтатистикаЗа тия совалки ли ми говориш, дето реалната им цена за подръжка се оказа над 1.5 милиарда вместо обявените 450 милиона и в които изгоряха 14 / ЧЕТИРИНАДЕСЕТ / американски астронавти ? НАСА криеха 1/3 от разходите по подготовка за повторно използване . Интересно е Мъск колко крие . Но няма да е за дълго . Рашките постъпиха умно като направиха само едно изстрелване на Буран и после го зарязаха да гние в хангара .И благодарение на ракетите им НАСА все още ходи до МКС.

79

До този под мен

преди 4 години

Океаните не будят такъв интерес какъвто е космоса.

78

лаф да става

преди 4 години

Вие колонизирайте първо Антарктида,пък после мислете за Марс!Между другото,95% от световния океан е също непознат!

77

До Статистика

преди 4 години

Руснаците ще са последните които ще отидат където и да било ,защото Русия от 30 години насам не са космическа държава и никакви технологии,финанси или ракети за далечни мисии и за това вие русофилите говорите само за МКС ,която между другото е построена от американските совалки.Русия става само за временно такси.САЩ колкото хора са изкарали в космоса,русия срещу тях да тича не може да ги стигне.

76

Фифи

преди 4 години

Да отидем да осерем и там...И без китайци, моля...

75

землянин

преди 4 години

Супер! Кога ще записват доброволци?Искам да отида веднага!Там сигурно няма коронавирус и се диша свободно без маска?Е, скафандър със шлем ще трябва сигурно, но не и маска! А ако я тераформираме и изпълним с кислород - тогава може и без скафандър!

74

Анонимен

преди 4 години

Смешно ми става когато се споменават колхозните допотопни *** и евентуално колонизиране на Марс. С какво ще колонизират Марс ве, с москвичи ли?

73

Статистика

преди 4 години

Човечеството с първи опити да колонизира Марс.Не знаех че , само това да си ПОМИСЛИШ да отидеш на Марс се брои за опит . За сега само се изпращат малки 30-40 см. роботчета до Червената планета и Луната а до МКС ходят само рашките да карат американски астронавти а Мъск е още на ниво "тестове" и безпилотни чартъри до станцията като още чака Спейс Дракона му да стане готов да закара там и ЖИВ човек а разни фирми събират парите на балъъци - кандидати за космически екскурзии без да уточнят кога

72

Анонимен

преди 4 години

БКП още преи 40 години се бяха подготвили с чинията на Бузлуджа.Обаче след преврата от 10 ноември мисията пропадана,а сега след последните няколко години разбрах,че дори горивото за чинията е било изпито след традиционните сбирки там.Двигателите са изчезнали безследно и може би Илон Мъск ги е купил от битака във Факултето.Затова сега само той може да стигне пръв до Марс.Електрониката произведена някога от завода в Правец е била продадена на безценица на някаква корпорация коят се казвала Intel!

71

БРАВО!

преди 4 години

Човек като чете писанията по темата за Марс разбира, че авторите им са с познания от съветската примитивна школа, която се занимава единствено с хипотези, а не с научни разработки. Някои от тези автори ни заплашват с радиация, с далечни разстояния, липса на подходящи космически кораби и гориво. След като четете само руски източници, как можете да знаете, че американците ходят на Марс не с кораби, а чрез телепортация, технология от извънземните. Затова са ви бедни познанията и говорите смешки.

70

ХАХАХАХАХАХАХА

преди 4 години

Чакайте да заснемат филмчетата !Те ако на Луната не са стъпвали, сега как мислите, че ще отидат чак до Марс?Всички космически мисии са яко фалшифицирани, но сте с толкова загладени мозъчета от малки, че няма накъде... Говорете си истински физици, ще ви обяснят много добре защо цялото това "летене" е супер съмнително и защо най-заетите им колеги физици, които преподават "това" ръсят съзнателно пропаганда, но не и "как става всъщност" и всичко е "военна тайна"... Нищо напуснало орбита не връща..

69

Тъпанар

преди 4 години

Извинете ме, моля! Този за когото адресирах предишния коментар, вече е изтрит!

68

Тъпанар

преди 4 години

Чшш! Абе ти предишния! Ама нАучи се да пишеш на човешки език Бе! А като ти чета и теориите, се чудя кого наричаш ***. Явно майка си и баща си

67

Ленин

преди 4 години

Не "човечеството", а ХОРА ОТ САЩ.

66

Поправка

преди 4 години

До Никос ВертисСлед поясите може да се живее (макар и трудно), но през тях не може да се премине поради наситеността на радиацията в самите тях.

65

Германец

преди 4 години

След като не успяха да цивилизоват територията на изток от Ниш решиха да пробват нещо по-лесно.

64

Айшето от Сливен

преди 4 години

Шъ кацнете на Марс кога мухите спрат да ми кацат на прашките...

63

popa ot razgrad

преди 4 години

вместо да се харчат милиарди за Марс, не би ли било по-добре тези пари да се харчат за една глобална здравна система...трябва да сме благодарни на Ковид за това, че видяхме колко калпави са здравните системи в почти всички страни...

62

One

преди 4 години

Местните много ще им се зарадват. А планетата не случайно носи името на Бога на войната. тъй че някой пак си прави сметки без кръчмаря.