41

баба мара

преди 4 години

да заминават и да не се връщат тези които останат и получават помощи наполето с мотиката

40

бедния българистанец

преди 4 години

има разлика в сезонната работа, едни бичат за по 500 евро на седмица, без език, живеят като роби. Други като мене работят за по 1000 - 1200 еврака, на седмица и се забавляват. разликата е че аз зная език, а те не. Който си го може, си го може. :)

39

Анонимен

преди 4 години

Къде тези евраци, че ние да намажем!?!Сънища, сънища!

38

бедния българин

преди 4 години

аз също съм сезонен работник, но знам език и си взимам 4000 еврака. Не зяпам 8 часа пред компютъра, а се забавлявам на плажа по цял ден. Който го може си го може, вие ходете си береде доматите, след това като се преберете ги купете същите от големите вериги магазини :)

37

П. П.

преди 4 години

Тогава правителството да подсигури бизнеса да работи. Чувал съм, че ако някой кара хората му да остават тук а не им осигури работно място в благоприятна бизнес среда да го наричат ***, 4укундур и ненужен да изпълнява държавна функция. Изхождайки от изводите на тези хора биха могли думите им да бъдат подкрепени с реални действия и ненужните нам хора от върховете на властта да оставят разбиращите с компетентни действия за истинското благо на народа да управляват. Това е народна воля....

36

П. П.

преди 4 години

Тогава правителството да подсигури бизнеса да работи. Чувал съм, че ако някой кара хората му да остават тук а не им осигори работно място в благоприятна бизнес среда да го наличат ***, *** и ненужен да изпълнява държавна функция. Изхождайки от изводите на тези хора биха могли думите им да бъдат подкрепени с реални действия и ненужните нам хора от върховете на властта да оставят разбиращите с компетентни действия за истинското благо на народа да управляват. Това е народна воля, а не огр

35

Анонимен

преди 4 години

МВнР препоръчва: спрете да ядете за 2-3 месеца, сойте на тъмно в мазето и не употребявайте ток за да преживеем вируса!

34

МММ

преди 4 години

Ама то ако гастарбайтерите (най големия инвеститор в България) не отидат в чужбина, ще фалираме бързо, бързо.

33

Анонимен

преди 4 години

Сърби ги управниците, че хората не искат да бачкат тука на безценица а тръгват за чужбина.

32

Географов

преди 4 години

Белгия,Холандия и Швейцария трите заедно са колкото българия по площ.Земя нямат имат само пясъци и крайречни *** .Населението им е около 60 милиона .Нямат нашите извори,нямат нашите руди и др...За *** дето говорихма ,че сме били мъничка и бедна държава ,е не сме просто много крадете....

31

Тъпомер

преди 4 години

Хм,пак плещиш глупости,работил съм няколко държави и мога да ти кажа,че само тук се работи за жълти стотинки,който има ум да бяга докато е време,че и жълти ст. може да няма.А вируси колкото щеш,не може безкрайно да се криеш.

30

Анонимен

преди 4 години

Не съм обикалял много по другите държави лично,ако трябва да бъда откровен към себе си.Но съм останал с впечатление,че България е единствената държава където можеш да се изакаш където и да е,и после да изникне домат ,,самораслек'' който да завърже плод годен за консумация,без никави човешки грижи като поливане,окопаване и торене.Просто лични впечатления.Ако нещо бъркам,моля поправете ме.

29

Анонимен

преди 4 години

От МВнР-то знаят ли изобщо какво е това да си вечно без работа,защото не си успял да се нагодиш на ,,държавна ясла''..? За никой не е тайна че така наречените ,,сезонни работници'' са всъщност безработното население в трудоспособна възраст,което не се отчита като безработно от Бюро по Трудът.Ако се вземат в предвид че тези хора са трайно безработни,безработицата ще регистрира неколкократно нарастване.Хората от безпаричие ходят да аргатуват по другите държави,не от друго.

28

Радио Ереван

преди 4 години

До АхаЕ не може всички да са старши секретарки на Директорчета в некое дъщерно дружество на некоя голема компания я,не са много ,а и повечето шефове в Бг. искат пълна програма с кафето...

27

Ако е за парите

преди 4 години

Дли ще плащаш социални на 200 хиляди или ще лекуваш 5 хиляди (5% са тежките случаи,а при млади под 1%) е все тая.Да ходят ,че тука няма какво морето е под въпрос,заведенията затворени ...

26

Телеграфо нюс

преди 4 години

Доколкото знам парите, които гастербайтерите ни вкарват в икономиката са повече от преките инвестиции и повече и от др. показатели -грабнака на Бг икономиката се считат.Да ходят хората ,че покрай тях още колко други се хранят.А тоя дето не иска да ги пуска в България после е хамстер.

25

Хм

преди 4 години

Ама ходете, кой ви спира. Бачкайте за жълти стотинки. То ако беше много добре платено местните щяха да се избиват да работят там. Щом и сега няма желаещи при положение, че и там безработните се увеличават с всеки час, значи плащат по-малко от социални. После като ви кажат, че програмисти в България взима 8 хиляди чисто, казвате, че е лъжа и няма такива заплати при нас.

24

Ач

преди 4 години

До Сотиредно кило връхчета на коприва се бере доста бавно един пкет е 3лв за една манджа 100 гр -обемиста е копривата и лека.Явно търговската верига е платила доста ,но колко са получили берачите на коприва не се знае ,да се въведе минимално заплащане на час- стига експлоатация.

23

ДртПрч

преди 4 години

Животът продължава, колкото и да им е мъчно на генералитеЧовекът е човек, когато е на път. Когато се е скрил в дупката си, значи е мишок.

22

Сотир

преди 4 години

Седете си тука и яжте коприва за 35 лв килограма от веригите...да коприва дето е плевел край пътя.Цените на храните в ЕС са с десетки проченти по-ниски от в Бг, а заплащането на труда в пъти по- високо ...Или работодателя в Бг. не дава което трябва или търговската верига не продава за колкото трябва....ЕС спешно да барне нещата в БГ, че е парадокс.