44

До 45

преди 4 години

До До :)Основната ви грешка е, че се опитвате да сте монополисти в науката, поне в рамките на България. Това, че някой е успял да постъпи на работа в БАН и е имал достатъчно силни протекции, за да направи навременна и добра кариера, не е гаранция, че е най-способният и най-знаещият.За едно си прав. Така както държавата е проядена от корупция, така и в БАН не знанията и способностите са важни, а връзките и подкупите, които понякога биват дори и в пари. Ако си от БАН, знаеш, че казвам истината

43

Анонимен

преди 4 години

До 46...С десетки цитирения....Оправи си правописа и след това давай съвети!

42

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 41Ти пък откъде знаеш кой какъв е? И ако това са ти критериите за летене, какво повече да ти кажа? Има да чакаш хранената даром кокошка да литне във висините.

41

До Totenkopf /36/

преди 4 години

Трай, не думай!Този професор, контактуващ с извънземни е син на човек, който по бай-Тошово време беше министър-председател на България, някъде в периода 1980-1985или 1986 г.Единият му брат беше шеф на кинематографията, а другият - частен бизнесмен. И двамата починаха при неизяснени обстоятелства.Бизнесменът го застреляха, другият го намериха мъртъв от доста време в изоставено жилище и не стана ясно какво му се е случило.В БАН има и по-странни от този професор, но всички са връзкари от класа

40

Анонимен

преди 4 години

Роденият да пълзи не може да лети.Та и вие така. Все едно един неграмотен клошар да пише рецензия за нещо в областта на физиката. Пишете...

39

:) - продължавам

преди 4 години

.... старите кадри и децата им и там не се дават лесно. Но все пак там успяха много повече да се доближат до западните стандарти в сравнение с нашата БАН. У нас БАН още си е едно соц.блато, хранилка за "наши" хора. "Наши" се подразбира вече в шуробаджанашки, роднински смисъл.По света са много не Академиите на науките, а научните центрове, които са организирани въз основа на различни принципи. И много от тях бележат големи успехи, но са твърде различни от нашия мастодонт-хрантутник, наречен БАН.

38

:)

преди 4 години

До Анонимен 37Академиите на науките съвсем не са толкова много, да не говорим, че е трудно преводима на много езици думата "академик" в смисъла, който й се влага у нас ив някогашния СССР.След 1947 г. дотогавашната българска БАНИ, структурирана по западноевропейски образец и издържана от частни спонсори се префасонира по съветски тертип и така - до днес.Научните среди в републиките от бившия СССР направиха много, за да се променят според световните стандарти, макар че старите кадри и .......

37

Totenkopf

преди 4 години

Абе, всъщност се намери един - италиански професор, жена беше в прав текст каза, че това е световна пандемия, докато от СЗО се ослушваха и, че ще обиколи цялото земно кълбо, това е че никой не и повярва.

36

Анонимен

преди 4 години

Толкова институти и академии на науките по цял свят и толкова академици и професори работещи - най вероятно са десетки хиляди.И нито един от тях не каза,че идващата от Китай зараза ще е проблем за целият свят!Нито един- нито през декември миналата година ,нито дори през януари и февруари сегашната!Каква е ползата от такива "Капацитети"???

35

Totenkopf

преди 4 години

Ха и този с извънземните е бая известен, началник е на катедрата астрономия, ако не се лъжа, космология, нещо такова, не му помня името обаче, преди няколко години беше нашумял организира конференция на уфолози от цял свят, калтикурник на държавна хранилка.

34

Тръц

преди 4 години

По СКАТ ли...къде беше преди време ..някакви БАНски професори редовно най убедено за себе си ни разказваха за извънземните цивилизации и космическия разум!Та напълно ми е ясно с какво се занимават в БАН!Не знам още дават ли ги тия някъде да разтягат глупостите си!?

33

Анонимен

преди 4 години

До ОбективенКакъв огън и жупел?Хората се интересуват къде отиват част от бюджетните пари в тези тежки и не много охолни времена.Стотици хиляди остават без работа. Част от загиващите бизнеси могат да бъдат спасени чрез финансово подпомагане, което държавата не може да си позволи, защото не й достигат пари.В същото време 6-7000 човека с огромни претенции искат още и още милиони за финансиране незнайно на какво. На всичко отгоре, част от тях наистина са хайлази и бивши тройкаджии, но с връзки.

32

Коментар

преди 4 години

Те тия от БАН докато измислят ваксината вируса ще е свършил!

31

Обективен

преди 4 години

Имам чувството, че двама души изгонени поради некадърност от БАН, бълват огън и жупел срещу БАН, под всяка подобна новина.

30

AzUrAL

преди 4 години

На мен ми се въртеше нещо с "П" в главата и реших, че е "Пампирев", близко съм бил. Мерси :)

29

Анонимен

преди 4 години

До TotenkopfПимпирев се казва. И неговата жена е доцентКА в БАН, а баща й е бил преподавател по една от идеологическите дисциплини. Там са подбрани все такива.

28

Totenkopf

преди 4 години

Не си го измислям, пишеше го по всички медии и аз се зачудих дали не е някаква грешка в началото после ми светна, че така се "усвояват" милионите, както навсякъде в държавата. А най ме кефи ония професор как му беше името където прави Експедиции до Антарктида как разправяше, колко много му е вкусно усиското с лед на 10 000 години, и приемал дарения ракия ама с пластмасови бутилки, не в стъклени да не му тежат. Та още преди 15 г. ми светна, какво и как работят в БАН.

27

Анонимен

преди 4 години

Не във "Фармахим", направо в чужбина биха отишли, ако наистина правеха нещо ефективно в сферата на тяхната наука.Имате ли представа какви са в Западна Европа и в САЩ печалбите на кадърен микробиолог, разработващ лекарства и ваксиниНо някой предпочита да си брои стотинките в БАН. Защо? Ами защото само там дават пари за нищо-не-правене или за имитиране на дейност.

26

Питаме се,

преди 4 години

Защо не отидат да работят към "Фармахим", след като имат такива блестящи идеи?Там заплатите им ще са доста по-високи в сравнение с тези, които получават в БАН. И ако създадат лекарство, то ще се патентова. Това означава, че създателите му ще станат милионери.Те обаче си дремят в БАН.Не ядем доматите с колците, не ни правете на будали.

25

анонимен

преди 4 години

ЗНАЯТ ЛИ КОЛКО ЩАМА ИМА ВИРУСА???? НЕ!!! КАКТО С ВАКСИНИТЕ ЗА ГРИП. ТЯ Е ЗА ОПРЕДЕЛЕН ЩАМ А НЕ ЗА ВСИЧКИ И ЗАТОВА ВАКСИНИРАНИ ПРИ ГРИП ГО ПРЕБОЛЕДУВАТ ПАК. ЗАЩО??? ЗАЩОТО ТОЗИ НЕ Е ЩАМА ЗА КОЙТО СА ВАКСИНИРАНИ. ВЪПРОС НА КЪСМЕТ И СИЛЕН ИМУНИТЕТ. И НАЙ ВЕЧЕ КАКВОТО Е РЕШИЛ СЪЗДАТЕЛЯ. СЛУЧАЙНИ РАБОТИ НЯМА.