40

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОСплодове, зеленчуци и зърнени култури. Ако те интересува нещо конкретно задай конкретен въпрос. Това с "кажи нещо за..." ми звучи като вица за професора по химия който попитал студента "колега някога нещо да е паднало?" - визирал атомните бомби ама само той си знаел.

39

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОСне не съм ''производител'', а производител. Не съм дошъл в този сайт на работа така че не се и "явявам".

38

Ss

преди 4 години

В България и в другите държави от ЕС отровите са едни и същи ! Разликата е при прикопвачите ! Като земеделски производител мога да кажа, че аз на борсата давам пипера на 10ст дините на 5ст кг а вие си знаете на колко ги купувате ! Случаен прикупвач няма ! Както и богат земеделски производител ! Сега прикупвачите ще станат още по-богати а при мен нищо няма да се промени !

37

Благоев

преди 4 години

А, имаме ли производители, реални борси и механизми с които да можем да осигурим в съответните количество ,качество(опаковка) и цена? Проспани ,проспани години!

36

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОСпопитах те за пример за едно нещо, ти тръгваш да пишеш за съвсем друг. В накъсан текст с разни главни букви. Хайде още веднъж - успокой се и да говорим нормално и културно. Можеш ли?

35

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОСоще веднъж, намали нервите.

34

Анатема на СулЮ Паси

преди 4 години

Боже,до къде ни докара СДС -Чумата,Боже!

33

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОСможеш ли да ми дадеш пример за българска мандра в която има само 5 човека и изкарва достатъчно за за нов мерцедес. Понеже общи приказки всеки може да приказва.

32

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОС до 1контролирай си нервите, иначе може да доведе до редица заболявания, къде диабет, къде косопад

31

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОСестествено при по-високо ниво на механизация 5 човека в германска мандра да имат по-висока производителност на труда и следователно по-високи заплати. Все едно да сравниш 1 комбайнер дето ще ти ожъне за 20 лв/декар с един косач със сърп дето ще ти ожъне 10 пъти по-малко и да питаш ама защо косача взема по-малко пари?

30

А1

преди 4 години

До ВЪПРОСИ" ТРЕТО--В една ГЕРМАНСКА мандра" - в една германска мандра може да се очаква по-високо ниво на механизация и следователно по-малко наети хора.

29

А1

преди 4 години

До ВЪПРОСИ"ВТОРО-- Вие влагате ли ХИМИЯ и отрови във стоките си които произвеждате?" - химия се влага навсякъде. Въпросът е каква химия, в какви количества и спазен ли е карантинния срок (за който растението се изчиства от химията). Общо правило е (има изключения) че колкото по-красив изглежда даден плод или зеленчук, толкова повече химия е използвана (то и за жените важи). Та като седнеш и сравниш българските продукти с гръцките например можеш лесно да прецениш кой е по-безвреден за теб

28

Анонимен

преди 4 години

До ВЪПРОСИотносно цените на самите продукти - за да струва кило праскови в Сливен 0,50 стотинки, а във Варна 2 лева, явно някой друг, а не производителя прави цените на продуктите - европейски, че и по-скъпи. Така че задаваш въпросите си (и обвиняваш) грешните хора

27

Адолфо

преди 4 години

Тия с братовчеда и другия със сина са от герб,за тях заплатите са други,идват от фондовете.муахахааа

26

преди 4 години

До ВЪПРОС (продължение) ...3 пъти по-висока от българската и от където гърците могат да отделят малко повече пари за работниците си. И въпреки това Европейски заплати в земеделието няма нито тук, нито в гърция нито в западна европа

25

преди 4 години

До ВЪПРОСИще се опитам да ти отговоря на някои от въпросите. "европейски заплати" в сектор земеделие в Европа няма. Трактористи, механизатори, агрономи и тн вземат повече пари на запад, но е факт че на запад наемат масово източноевропейски общи работници, голяма част от които работя на черно и за нищожни пари. Реално пазарът в ЕС е толкова изкривен, че цената на производството е колкото цената на която се продава. Печалбата на земеделеца идва от субсидията. В Гърция тя е средно 3 пъти по-висо

24

до 29

преди 4 години

Чудно ми е ,колко трябва са си комплексиран за да напишеш такъв пост?

23

до 27

преди 4 години

Ти не знам от кой свят идваш, но касиерка в Била 2 на 2 взима 1400лв. заплата. В останалото време работи нещо друго за още толкова. На чистачката в нашия офис даваме 1100лв., за Бога. А имаме цели 6. И не виждам кое е странното, че ученик изкарва 2200лв. с уикенд смени, които се плащат двойно. Не съм аз човекът написал този коментар, но е напълно нормално заплащане.

22

IVANOV

преди 4 години

това за хранителните продукти е верно . пилешко месо , сирене кашкавал , телешко скембе риба и тн . светлини години пред нашите измамници демек производители , който ако са в турция ги 4ака фалит.

21

Г

преди 4 години

Бг краставици 4лв кг, средна заплата за работа в оранжерия 700лв... Холандска краставица 4лв кг, средна заплата за работа в оранжерия 8 + евро на час... + транспорт до България. Нашите производите винаги са губещи, на субсидии, едвам свързват 2 та края... и разбира се нямат печалба ...