11

Рио

преди 4 години

Щото грее слънце.

10

Вир0с

преди 4 години

Защото му е свършил аспирина.

9

Анонимен

преди 4 години

Само хипотези и догатки но нищо реално ! Докато не отиде пилотиран космически кораб ще си пишат всякакви измислици за планетите от слънчевата система ако изобщо е такава каквато я описват в учебниците. Някои си мислят , че знаят всичко но всъщност не знаят нищо.

8

коперник

преди 4 години

нали си давата сметка за степента на това ""нагряване"" - - вместо минус180 - става примерно минус 155 градуса Целзий - - то май правилно по Келвин да ги пишат , щото там все ще е плюс някакъв :

7

ПроСоТо

преди 4 години

така е.Аз просто се вгледах в "логиката" на написаното...А има и нещо друго,много интересно:-"ШЕСТОГРАМА" на ..северния полюс на Сатурн май беше:-Ей това е направо "костелив орех" за астрономите и астрофизиците.......Що се отнася до "красивите форми",то..аз поне не виждам някаква "красота" в тях.По-скоро са като "начертани"Виж,Юпитер може наистина да претендира за "най-красивите рисунки" на повърхността.Много "странен обект" ,поне за нашите разбирания е тоя Сатурн.

6

Анонимен

преди 4 години

До ПроСоТоАма брат Сатурн е газов гигант.Огромно кълбо от милиарди тонове запалим газ коуто се въртят с бясна скорост.Казват че красивите форми се дължат на бури и урагани с 2000-3000 км час.Що да не се загряват? По интересно е защо ядрото му изхвърля материя подобно на мини квазар?

5

ПроСоТо

преди 4 години

иначе:-хубава картинка,на мен ми харесва...Харесва ми по две причини:-1.Уж на полюсите се заражда тая висока температура,а полюса на снимката е направо "леден" в сравнение с ..пръстена,примерно..и-2.Уж "ветровете" разнасяли жегата,а се виждат СТРОГО ОЧЕРТАНИ температурни пояси....ега ти "стриктните ветрове"!..Никакъв "хаос" не предизвикват...............Ето защо отдавна..С ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ не вярвам на всичко,поднесено ни от НАСА и "учените"....Има нещо не както трябва,да знаете!

4

Анонимен

преди 4 години

Е то па една хипотеза.Нали тежи милиарди и милиарди тонове.Освен тва се върти,че и духат адски ветрове наистина извънземни като скорост.Това поражда затопляне и компресиране на налягането.Колкото по навътре-толкова по-голямо.Ако беше по-голям би се запалил като слънцето..

3

Анонимен

преди 4 години

Де са руснаците в тая игра? Май отдавана се наиграха, или по-скоро нема кинти...

2

ПроСоТо

преди 4 години

интересно!....Да влиза следващата хипотеза!

1

Анонимен

преди 4 години

Поради същата причина поради която и Слънцето.Заради налягането.