61

Анонимен

преди 4 години

и сега гледаме % заминали в космоса и си мериме здравните системи .. има страни с над 10%

60

Скептик

преди 4 години

Просто не са позволили да се разграби резерва.

59

Анонимен

преди 4 години

Финландците отдавна са доказали, че са умни и далновидни хора.Но какво ще кажете за нашите "приятели" CAЩ ..? Явно се окъкаха и вижте реакцията им по света ... Взаимодействията им с техните "партньори" ... Конфискуват предпазни средства къде що докопат, обвиняват другите за своето безсилие, но това не е важно ..Те са световните шерифи, на тях всичко им е позволено!

58

Спеца

преди 4 години

Няма никакви тайни , просто те не си крадат воено-времените резерви, отнасят се отговорно към своята служба и политиците им не са корумпирани на 99% като нашите мутри и мошеници!

57

Бил там

преди 4 години

Прекрасен материал.Скромен и трудолюбив народ,имам предвид Лапландия.На вън -28 С,а вътре топло.Животът тече нормално-коли северно изпълнение,туризъм,сьомга,елени,шейни...Къщи през разстояние и пред тях плюс кола и шейна.А,бе,коронавируса ще ги прескочи,защото има синхрон между човек и природа.Руските туристи остават по няколко хиляди евро в спортните магазини.

56

Анонимен

преди 4 години

Те и жабарите бяха много наясно с вирусологията, ама сега вият като бити пecoвe.Нейсе, ще поживеем, ще видим...

55

Ваш Бойко

преди 4 години

Чакайте бе ***... нали се разбрахме, че ние се справяме най-добре в целия свят?!От САЩ и Германия ни гледат като пример, какви са тези финландци и т.н.Коригирайте си статията, що че ви закрия утре.. . :/

54

Veikko

преди 4 години

Финландия е велика страна. Хората са готини. Природата е супер. Само дето обичат да пият водка със шампанско , ама то кой не обича.

53

Анонимен

преди 4 години

Да не ги превъзнасят много драскачите, да не стане да им пращат самолети с медикаменти...

52

Анонимен

преди 4 години

във финландските училища от доста време ги учат не да зубрят а да мислят. да влиянието на медии и дуриг промивки се чувства, но хората могат да мислят. за всичко. и да се организират. не като ***.....

51

Анонимен

преди 4 години

"В Норвегия компанията Лаердал и партньорите й са обещали да доставят 1000 вентилатора ....""В Швеция освободените работници от завода на Скания са отишли да работят за компания, която произвежда вентилатори."Добре де, ама тия вентилатори за какво са им !? :))))

50

Анонимен

преди 4 години

Това долу е най-смисленото иззречение в цялата статия:------"Това е като да кажете: Не ми трябва пожарогасител. Винаги мога да изляза и да си купя, когато започне пожар", смята експертът по сигурността. Всичко това посочва, че свободният пазар е "свободен" само когато всичко е наред.

49

Анонимен

преди 4 години

До Василев....... и във Финландия ,също има имунизация с БЦЖ от десетилетия...

48

Анонимен

преди 4 години

Защо соросо-русофобите са винаги с много ниска интелигентност ?

47

Анонимен

преди 4 години

Малката държавица Финландия е осма по големина в Европа от общо 50 държави. Площта й е почти колкото тази на Германия или колкото България и Румъния, взети заедно.

46

Анонимен

преди 4 години

"...но малката държава на Скандинавския полуостров.." е само 3 пъти по-голяма от България. Само за информация на авторката, за да не се излага толкова..

45

Доктор

преди 4 години

Защото водката " Финландия" е най-качествена.

44

Анонимен

преди 4 години

БЕЛОРУС вече скочиха над 1000 заразени. Скочиха.На какво основание твърдиш, че се справят добре?

43

Анонимен

преди 4 години

На финландци, шведи и всякакви други "запасени" искам да кажа няколко думи.Първо, живота е АБСОЛЮТНО безмислено стори така че няма какво да го мислим толкова.Докараме ли я до там да търсим резеви в бомбеното убежище по-добре да не сме живи.И второ, когато сте богати и добре "запасени" моментално ставате обект за агресия от външни врагове.На мен резерви не ми трябват. Омажат ли се нещата ще си ги намеря.

42

Тъпомер

преди 4 години

До 38,ти уби котката бре,от коя пещера изпълзя,а на Симо нещо му куца историята.