18

Анонимен

преди 4 години

Маските пазят само лекари. Нелекари не пазят. Презервативите също пазят само лекари.

17

Анонимен

преди 4 години

Този евро Мангър няма ли да го осъдят за лъжите му? Маските пазели само действително нуждаещите се.

16

Анонимен

преди 4 години

За да имат смисъл маските - трябва да се сменят на около два часа. Някой да има по 8 маски на ден? (Повечето не могат да се рециклират защотот материята им слепва след изпиране и вече не е филтър.)И ко праим са?

15

Не са чудодейно, но

преди 4 години

Са някакво решение. И е по-добре да се ползват, отколкото да се комуникира без тях.Друг е въпроса, че ги няма, но без тях резултатите в полза на вируса ще са многократно по-големи. Т. Е. Хората губят.

14

Маска

преди 4 години

В 95% от случаите се заразяваме като пипнем заразена повърхности след това си пипнем устата,носа,очите. Пипането на лицето е неволно, но го правим доста често.В случая маските предпазват да се си пипнеш устата,носа с заразени ръце.Останалите 5% са ако си близо до заразен продължително време чрез кихане, говор ти прехвърли вирус. Тук вече е спорно за маските, но все пак са някаква механична преграда която спира около 50% от секретите.Но най-важното е да не се пипате по лицето.

13

Христо Христов

преди 4 години

Когато азиатците, които имат маски го кажат, ще повярвам. Дотогаз, това са лъжи на демократи, които са дали парите за *** и ценности, вместо да осигурят защита на хората си.ПП. Всички лекари говорят за ползата от маските.

12

Анонимен

преди 4 години

Е затова и ще има по 1000 жертви на ден в някои държави. Ама нищо, всеки си подбира източниците на информация, както прецени, и си носи последствията.

11

Анонимен

преди 4 години

Платена публикация.

10

Доц. Дамян Илиев

преди 4 години

Кво стана бе маскаджии!? А кво си мислехте- че като се дегизирате като китайци и коронката ще ви подмине?

9

Анонимен

преди 4 години

Не да си носят, щом така се чувстват по ок. Аз още в началото опитах да обясня на доста хора, колко голям е вируса, какви трябва да са предпазните маски за да има смисъл ама никой и не ме чу.

8

Анонимен

преди 4 години

Те въобще не са средство срещу вируса. Вредни са - човек не може да диша чист въздух с тях и задържат бактерии.

7

Пижо

преди 4 години

До СЗОАко СЗО въртят една и съща плоча, твоят Мутафчийски какво прави? Пардон, той я сменя всеки ден: има маски - няма маски - има - няма. Ако маските били намалявали и 1 % шанса да се заразиш... много по-голям е другият процент: да навредиш! А кои държави не можело да осигурят маски за медицински работници ... ха, познай!

6

Немаскиран

преди 4 години

Нека кажем така....Помагат много маски(не самоделки) които се сменят през половин,максимално един час.А иначе маските имат смисъл само за хората,които са вече болни и желаят да предпазят другите около себе си!

5

БАНко

преди 4 години

България отменя заповед за задължително носене след като Помпео нареди на Мин.чото Борисов всички предпазни средства да заминат за САЩ.

4

Пак маските

преди 4 години

Ако разсъждаваме логично,ще разберем,че маските не спасяват,но помагатв една или друга степен.

3

Немаскиран

преди 4 години

Маските не само,че не предпазват,а ми дори и ускоряват преноса на вируса.Просто защото при дишането,маската в областа на устата се овлажнява и вируси и бактерии,които не само че полепват и минават през нея,а и се размножават експлозивно.Да не говорим,че самоделни маски от обикновен цветен плат е пълен с химикали и оцветители,които сами по себе си са много опасни!

2

Мангъров

преди 4 години

Ех, Иронията....

1

СЗО

преди 4 години

въртят една и съща плоча. Ако маските намаляват и с един процент шанса да се заразиш, не виждам какъв е проблемът хората да носят маски. А и какви са тези държави, които не могат да осигурят на здравния си персонал елементарна защита ?