67

$$$

преди 4 години

За този министър не са важни знанията, важно е да "отбие номер" с матурите. Побърка и деца и родители и учители,в тези трудни времена! ОСТАВКА!!!

66

Анонимен

преди 4 години

С тия делегирани бюджети, това означава повече от нищо. Качеството на образованието започва от основното през средното та до висшето, всичко е пълна трагедия, а качеството на човек се определя от качеството на неговото възпитание и образование. Преди повече от 10 год. ББ говореше за качеството на материала и за това време абсолютно нищо не направи по въпроса.

65

Ммдаа

преди 4 години

Да остане само то тогаваТо пък са се разучили....Поне малко цялата нация да се ограмоти малко. Шведите дръжте и поддържайте , всичко за тях прави властта!

64

Анонимен

преди 4 години

С това електронно обучение в най скапаният си вид които измислихте попъркахте и учители и родители .

63

Анонимен

преди 4 години

А някой от вас запитвал ли се е,какво би се случило ако се обяви ,нулева година'' А? Нали всичките даскаля ще трябва да върнат част от заплатите си,а също и да не получават такива в следващите месеци.Просто учебната година трябва да се приключи на всяка цена.Защото всички други сценарии които са възможни,ще осакатят така или иначе не дотам доброто качество на образованието в момента.Така че оставете Министърът да си свърши работата на спокойствие.Бъдещето е на младите,а те са зависими от МО-то

62

До 65

преди 4 години

До АнонименПри нас положението е същото. Децата си имат онлайн часове, г-жата обяснява, изпитва... поставя задачи, проекти...Тя самата споделя, че е приятно изненадана от ентусиазма на децата и желанието им да учат. Дори деца, с които е имала много проблеми досега, проявяват интерес към учебните занятия

61

Десетокласник

преди 4 години

Говори си министърчето за 7ми и 12ти клас, ама за тези изпити на 10ти клас, които и без това се правят за първа година и няма почти никаква информация за тях, нищо не казва. Нас кучета ни яли! Същото важи и за този напълно ненужен изпит в 4ти клас.А нека не говорим за това как всяко училище подхожда различно с това дистанционно обучение и едни взимат много повече мателиал от други, но в крайна сметка изпитът е еднакъв за всички и няма никакъв шанс да е съобразен с тези, които са взели най-малко

60

Анонимен

преди 4 години

Е, кво очаквате? Половината даскали са в пенсия или пред пенсия. Получават заплати над 1200 и пенсии над 700 - два бона месечен доход - държавна пара. Най-много са възпитателките-пенсионерки. Някой са в отпуска, други се клатят краката. Лятото като няма никой в училище ще работят. Дааам! Ние гледайте клипчета и решавайте задачи.

59

До Иван

преди 4 години

Напълно вярно! Наблюденията ми като родител са същите.Дори вие отделяте цели 4 часа дневно,евала! На нас ни пускат уча.се без звук,че даксалицата още не се е научика как :) А работата на другата ни даскалица е да запише и изпрати по вайбър кратка диктовчица от 2 изречения и да каже детето да чете от букварчето. 15 минути работа дневно, цяла надница.

58

Анонимен

преди 4 години

Не знам за вашите деца, но моето учи. Учителите са в жива връзка, дават им домашно, което ако не е качено до точно оредрлен час после не може да се качи и се води непредадено. Оценява се. Учителите обясняват всяко нещо, което не са харесали и изискват поправка. Която също се качва до определен час. Имат постоянен контакт с учителите. И сме държавно училище! Аз съм много приятно изненадана колко добре се справят и децата и учителите. И да, учат повече! Поне при нас е така.

57

Anitta

преди 4 години

Дистанционното обучение се случва по един или друг начин, през 100 различни платформи и социални мрежи за комуникация, докато се напаснат учители и ученици, но то в никакъв случай не е ефективно. Не е ефективно, особено когато говорим за тези ученици, на които им предстоят важни изпити. Г-н Министър Вълчев, не е лека Вашата задача в тази извънредна ситуация, но в случая децата няма да са поставени при равни условия, ако включите в матурите материал, уж преподаден дистанционно.

56

Анонимен

преди 4 години

Кой вярва на тия..те училище не учат,та електронно ,я стига трошите народни пари за нищо!!7

55

до анонимен

преди 4 години

Гледам едно комшийче - 6-ти клас - от сутрин до вечер скита навън, не знам как го обучават електронно.---------------Абе, кът му сложат "чипа" и шъ има неизвинени отсъствия!-)))))ПСВече има мобилни приложения които показват дали си у дома си или си нарушил карантината.Всичко с времето си, колега, при това много скоро!

54

Анонимен

преди 4 години

Гледам едно комшийче - 6-ти клас - от сутрин до вечер скита навън, не знам как го обучават електронно.

53

Анонимен

преди 4 години

Много неща ще се изпробват...- онлайн обучение- дистанционо разпознаване по лицето- мед. преглед дистанционо/онлайн (два пъти ми правиха такъв преглед и е по-евтино вместо 50 ?, 20?, рецептата също онлай на телефона)- безпарично разплащане ( в Ирландия в повечето магазините вече не приемат кеш заради вируса, само карти).

52

Fil

преди 4 години

Не е вярно, министре. Не учат, нито научават повече.

51

Тъпомер

преди 4 години

И ако нямаш компютър кво праим с тях,ще повтарят ли?

50

Анонимен

преди 4 години

Пълна глупост е, че децата учили дори повече в момента. Този министър е тотално неадекватен!

49

Тояга

преди 4 години

Урока по математика със заека и морковите(събиране и изваждане) беше много як, колегата ти Горанов непременно да го гледа.

48

Анонимен

преди 4 години

А на бас, че на мин. 80% от тия г о в не н ца, ако им вземем смартфона или таблета и му дадем химикал и лист хартия нищо няма да напишат/щото са неграмотни... Това са вашите деца...