85

94

преди 4 години

"Така е, защото гостите на Меркел не искат да работят".То да бяха само гостите от 2015 а ми предишните гости от 1980-2014 с афроазиятски-латиноамерикански-пройзход придошли с италянски и испански паспорти и придошлите от бившият съветски съюз 70% малцинства и разни ро.и са същите пара.ити нямащи никакво намерение да работят знам бежанци който 25 години са в германия нямат 1 ден работен в германия само на социялни помощи или харц 4 ако си им съсед и една седмица не можеш изкара оргий музики до 2-3 през ноща.повече от половин Германия е чист бардак

84

аха

преди 4 години

Така е, защото гостите на Меркел не искат да работят.

83

до пецата

преди 4 години

Ти откри огъня,топлата вода и направо отвори очите на много хора!Само,че някои и с отворени очи нищо не виждат.И не знам дали ще те разберат!

82

Анонимен

преди 4 години

Я виж ти, нещо не ми се връзва с хвалбите на бългирските емигранти. Нали се знае и говори, особено по форумите, че цветът на нацията е емигрирал, а от статията се разбира, че това са работници на полето. После се оказва, че като се разболее този "елит" става излишен .

81

пецата

преди 4 години

мигрантите не могат ли да берат, или те са само за красота в германия , да не съм луд да дойда да бера като през това време африканците ще си живеят на социални в къща дадена от държавата и ще продължават да се плодят, излиза че аз ще дойда да робувам на африканците да им издържам чавьенцата

80

мина онова време

преди 4 години

До Ко стана тя?Живота на Запад зад желязната завеса когато, с две ръце ни канеха политическита ни емигранти докато демокрацията дойде при нас и ни върнаха обратно във страната ни!

79

Анонимен

преди 4 години

До !: 91Аз ще ви отговоря - първо, на 80% работите на черно,а и иначе не можете да си позволите медицински услуги..................Това е второстепена причина! Основната причина е че не знаят езика! А колкото до западно-европейското здравеопазване - то е на светлинни години пред българското по качество, адекватност и е абсолютно безплатно! Няма рушвети, няма търсене на кръводарители и търсене на връзки!

78

3456

преди 4 години

Генерала няма сега да каже че няма да ходят, нали?Пионка...

77

!:

преди 4 години

Ей, гастарбайтери, и в България работата на полето вече се цени, скоро почва беритбата на череши, платена е доста добре и условията на живот са по-добри, не е като да живееш във фургон на полето. Имам и един въпрос. Защо като изкарвате много повече пари на запад не можете да си позволите лекарски услуги там, а се прибирате в България и се почват гинеколози, стоматолози, планови операции? Аз ще ви отговоря - първо, на 80% работите на черно,а и иначе не можете да си позволите медицински услуги.

76

Анонимен

преди 4 години

Ама не бързайте, сега като приключи пандемията, тези загуби на здравната система, от неплатени осигуровки ще се търсят. И за работа в чужбина и там и тук, ще има други здравни норми. Как ще го измислят не знам, но и двойна карантина също ще има. Така че хубаво ама далаверата ще се занули.

75

Анонимен

преди 4 години

Познавам бежанци от водене на курсове за ученици в Германия. Разполагат с толкова малко пари по немския стандарт, че им се работи каквото и да е, и мизерна заплата им се струва страшно много. Тези работни места дори не са били предлагани на немските безработни, да не говорим за бежанците. Общо безработните в Германия само досега бяха към 2,5 милиона, и то само официално. Държани са безработни съвсем съзнателно от десетилетия.

74

Анонимен

преди 4 години

Европейците ще трябва да си берат сами зарзаватите. Генерала ни е забранил да излизаме.

73

Анонимен

преди 4 години

Хора, бежанците не правят каквото си искат. Германия е жестоко бюрократична държава, в която има десетки различни разрешителни за престой, които не включват автоматично и право на работа, а затова трябват още разрешителни, за които трябват бумаги и бумажки. На имащите право на такава работа тя на 99% изобщо не е била предлагана. Още 2015-та бяха пратили бежанци на стажове в Бавария, фирмите ги искаха, бежанците искаха да работят, обаче не им разрешиха и след стажа ги върнаха по центровете.

72

Аидее

преди 4 години

Айде обратно робиииии.Излекувайте се на евтиното и се връщайте на чушките.

71

Хер Флик

преди 4 години

Че защо?Нали имат 1 млн бежанци! Ама те пък са официално бежанци,защото като видят работа и побягват от нея...

70

стефчо

преди 4 години

Бих "поканил" всички бежанци за достоен живот срещу договор за работа на къра за 10 години. КОйто наруши договора,съд отнемане на всичко каквото е придобил и екстрадация от страната за 24 часа. На бас ,че пълчищата за "достоен живот" секнат за един ден!

69

Петко

преди 4 години

Много е яко да отидеш с 6 деца в някоя Европейска държава и да ревеш за достоен живот,квартира,социални помощи и да пълниш булката всяка година с по едно ново. Хубави хора,хубави ценности..и аз искам така да ми дават и произвеждам само деца и да лежа с броеница!

68

Анонимен

преди 4 години

Да но бежанеца чака социал да си вземат една композиция от турция не работа,нали Германия не искат българи и румънци

67

А смейте се де!

преди 4 години

При таова мега- производство и химия няма желаещи!Зелените, ЩО не обвините руснаците - ей така по навик!

66

Разумният

преди 4 години

Стига хейт! Хора ще отидат да си изкарат пари с честен труд! Че с тази разрушителна криза, на чийто праг сме и с това инертно правителство, което единствена мисъл е да ни заключи, без каквито и да е идеи за масови тестове или помощ за бизнеса. На Боко ли да разчитат?!